Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Inficēšanās ar Covid-19 liegs Rodžersam spēlēt pret "Chiefs"

Emils Ozerinskis

Inficēšanās ar Covid-19 liegs Rodžersam spēlēt pret "Chiefs"
Ārons Rodžerss. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) līdervienība Grīnbejas "Packers" pirms nedēļas nogalē gaidāmās spēles ar Kanzassitijas "Chiefs" palikusi bez sava saspēles vadītāja Ārona Rodžersa, kurš nav vakcinējies pret Covid-19 un būs spiests izlaist vismaz desmit dienas.

Infekcijas uzliesmojums skāra Grīnbejas komandu jau pirms iepriekšējās spēles pret Arizonas "Cardinals", kuru "Packers" spēja uzvarēt, apraujot Arizonas perfekto bilanci. Aizvadītajā nedēļā pozitīvu Covid-19 testu dēļ spēlēt nevarēja malējie uzbrucēji Devante Adamss un Alens Lazārds.

Šobrīd Covid-19 skārusi komandas saspēles vadītājus. Pozitīvi testi uzrādīti līgas MVP Āronam Rodžersam un komandas treniņgrupas kvoterbekam Kurtam Benkertam. Līgas noteikumi paredz, ka pēc pozitīva testa uzrādīšanas vakcinētam spēlētājam nepieciešami divi negatīvi testi ar dienas starpību, lai varētu atgriezties komandas treniņos un spēlēs. Savukārt nevakcinētam spēlētājam jāizlaiž kā minimums desmit dienas. Tā kā jau paziņots, ka Rodžerss nepiedalīsies svētdienas spēlē pret Kanzassitjas "Chiefs", tad kļuvis zināms, ka Rodžerss nav vakcinēts, lai gan pirms sezonas saspēles vadītājs izteicās, ka viņam jau esot izstrādājusies imunitāte pret saslimšanu, kas maldīgi tika noturēts par apgalvojumu, ka līgas vērtīgākais spēlētājs ir izgājis vakcinēšanās kuru.

Rodžersa inficēšanās var iegrūst sprunguli "Packers" spieķos, jo komanda pēdējās nedēļās bija uzņēmusi tiešām labu ritmu, izcīnot sešas uzvaras pēc kārtas un izvirzoties spēcīgās Nacionālās konferences priekšgalā. Izslēgšanas spēļu pozīciju Grīnbejai pazaudēt gan būs grūti, jo pār tuvāko divīzijas konkurenti Minesotas "Vikings" izveidojies respektabls atrāviens, taču automātisko iekļūšanu konferences pusfinālā un mājas spēļu priekšrocību sieragalvu atbalstītā komanda var zaudēt.

Intriģējošu šo pavērsienu padara fakts, ka iespēja pirmo reizi karjerā sākt NFL spēli būs Rodžersa pēctecim Džordanalm Lavam, kura nodraftēšanas dēļ starp komandas pirmo saspēles vadītāju un "Packers" vadību izveidojās nesaskaņas, kas vasarā draudēja ar Rodžersa aiziešanu no Grīnbejas komandas. Ēna virs "Packers" vienības par Rodžersa potenciālo aiziešanu gan nekur nav zudusi, jo pēc sezonas noslēdzas spēlētāja līgums. Publiski saspēles vadītājs jau veltījis labus vārdus Pitsburgas "Steelers" vienībai, kas veicinājis baumas par Rodžersa plāniem doties uz šo komandu.

Amerikāņu futbola konference

V.AustrumiBil.ZiemeļiBil.DienvidiBil.RietumiBil.
1.Bills5-2Ravens5-2Titans6-2Raiders5-2
2.Patriots4-4Bengals5-3Colts3-5Chargers4-3
3.Jets2-5Steelers4-3Jaguars1-6Chiefs4-4
4.Dolphins1-7Browns4-4Texans1-7Broncos4-4

Nacionālā futbola konference

V.AustrumiBil.ZiemeļiBil.DienvidiBil.RietumiBil.
1.Cowboys6-1Packers7-1Buccaneers6-2Cardinals7-1
2.Eagles3-5Vikings3-4Saints5-2Rams7-1
3.Washington2-6Bears3-5Panthers4-449ers3-4
4.Giants2-6Lions0-8Falcons3-4Seahawks3-5

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nfl/