Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Osveilers atgriežas Denverā, NFL noslēdzas masveida atlaišana

Juris Miņins
Juris Miņins

Osveilers atgriežas Denverā, NFL noslēdzas masveida atlaišana
Broks Osveilers
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajās dienās Nacionālajā futbola līgā (NFL) bija ļoti saspringta atmosfēra, jo komandām bija jāatlaiž visi liekie spēlētāji un jātiek skaidrībā ar regulārās sezonas sastāvu.

Pretēji iepriekš ierastajam, šajā NFL pirmssezonā, komandām nevajadzēja sastāvu mazināt pirmssezonas vidū, tā vietā komandas varēja visas četras spēles aizvadīt paplašinātajā 90 vīru sastāvā. Tiesa, visam labajam pienāk beigas, un arī paplašinātajam sastāvam tās pienāca vakardien, jo komandām bija jānosauc tie 53 spēlētāji, kuri sāks sezonu.

Tiesa, šogad, kas nebija īsti raksturīgi iepriekšējos gados, sastāva nosaukšanas dienā tika īstenotas arī vairākas maiņas par kurām iepriekš jau tika runāts. Tā, piemēram, Jaunanglijas "Patriots" uz Indianapolisas "Colts" aizsūtīja savu trešo saspēles vadītāju Džeikobiju Brisetu, pretī saņemot malējo uzbrucēju Filipu Dorsetu.

Lai arī Brisets īsti lielajā līgā nav spēlējis, pagājušajā sezonā, kad Toms Breidijs izcieta diskvalifikāciju, bet Džimijs Garapolo bija traumēts, viņš sevi parādīja no labākās puses. Savukārt Dorsets ir ņemts kā traumu guvušā Džuliana Edelmana aizstājējs.

Klīvlendas "Browns", kuri spēlētāju tirgū aktīvi darbojās jau kādu laiku, no Pitsburgas "Steelers" ir iemainījuši malējo uzbrucēju Semiju Koutsu, pretī dodot 2018. gada drafta 6. kārtas izvēles tiesības.

Savukārt Ņujorkas "Jets", kuri jau ilgi gaidīja, lai aizmainītu aizsardzības līnijas spēlētāju Šeldonu Ričardsonu, beidzot to izdarīja, aizsūtot viņu uz Sietlas "Seahawks". Jāsaka, ka ieguvums no aizsarga aizmainīšanas bija diezgan liels, jo nu Ņujorka ir ieguvusi malējo uzbrucēju Džermeinu Kērsu un drafta izvēles tiesības.

Ja pievēršamies atlaistajiem futbolistiem, tad viens no šīs starpsezonas apspriestākajiem "potenciālajiem bezdarbniekiem" nemaz tik ilgi šādā statusā nepabija, jo no Klīvlendas atlaisto Broku Osveileru savās rindās labprāt atpakaļ uzņēma Denveras "Broncos". Tiesa, pretēji no situācijas pirms pusotra gada, šobrīd Osveileram piešķīra nevis sākumsastāva saspēlnieka vietu, bet gan rezervista vietu.

Līdzīgā situācijā atradās Denveras malējais aizsargs Tīdžejs Vords, kurš arī tika atlaists, bet drīz vien atrada sev darbu Tampabejas "Buccaneers" komandā.

Savukārt starp atlaistajiem un līgumus vēl nedabūjušajiem (un visdrīzāk NFL karjeru noslēgušajiem) spēlētājiem šogad var atrast tādus uzvārdus kā Kriss Džonsons, kuru nepaturēja Arizonas "Cardinals", Viktors Kruzs un Roberto Aguajo, kurus atlaida Čikāgas "Bears". Jāpiebilst, ka kikeris Aguajo šajā starpsezonā ir atlaists jau otrreiz, jo tās laikā Tampabejas "Buccaneers" atzina savu kļūdu iepriekšējā gada draftā, pārtraucot līgumattiecības ar visu laiku precīzāko sitienu izpildītāju NCAA koledžu futbolā.

Izmantotie resursi:
nfl.com