Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem

Emils Ozerinskis

Bufalo vadošais uzbrucējs Digss maiņā nonāk pie Hjūstonas talantiem
Stefonam Digsam vairs nebūs jāaizvada spēles dziļā sniegā. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā futbola līgā (NFL) ievērojamu darījumu veikusi pērn ar jaunajiem talantiem spoži uzmirdzējusī Hjūstonas "Texans", kas nupat kā maiņas darījumā ieguvusi Bufalo "Bills" vadošo uzbrucēju Stefonu Digsu.

30. gadus vecais Stefons Digss pagājušajā sezonā bija 13. visvairāk jardu sakrājušais malējais uzbrucējs, tiekot pie 1183 notverto piespēļu jardiem un astoņiem veiktiem piezemējumiem. Bīstamo uzbrucēju savās rindās nu ieguvusi Hjūstonas "Texans", kas maiņas darījumā atdeva nākamā gada drafta otrās un piektās kārtas izvēles, kas oriģināli piederēja Minesotas "Vikings" vienībai.

Digsa pāreja uz Teksasas vienību nozīmēs ļoti spēcīga uzbrukuma kodola izveidošanos saspēles vadītājam Sīdžejam Straudam, kurš par aizvadīto sezonu saņēma sezonas labākā uzbrukuma pirmgadnieka balvu. Digss kļūs par vēl vienu piespēļu adresātu uzbrukuma arsenālā kopā ar pagājušā gadā spoži spēlējušo pirmgadnieku Tanku Delu un trīs gadus līgā pavadījušo Niko Kolinsu. "Teksans" pagājušajā sezonā aizcīnījās līdz izslēgšanas spēļu turnīra otrajai kārtai. Tikpat tālu Amerikas futbola konferencē tika arī Bufalo "Bills", kuras saspēles vadītājam Džošam Alenam nu jāsāk domāt par piespēlēšanu pašam sev, jo citu Digsa kalibra spēlētāju "Bills" rindās vienkārši nav.

Filadelfijas "Eagles" komanda šajā starpsezonā nespēja atrast kompromisu ar savu labāko piespēļu steidzinātāju Hasonu Rediku, kurš pagājušajā sezonā sakrāja 11 sekus. 29 gadus vecajam Redikam bija līgums par 14 miljoniem, taču spēlētājs vēlējās saņemt elitāra līmeņa atalgojumu - vismaz 25 miljonus dolāru. Ērgļi esot bijuši gatavi palielināt spēlētāja atalgojumu līdz 18 vai 20 miljoniem, taču Rediks, kurš savas karjeras laikā vēl nav ticis pie ļoti lielajiem līgumiem, nebija gatavs sperts solīti pretī. Tādēļ Filadelfija pret 2026. gada trešās kārtas izvēli, kas pie Redika sekmīga snieguma un liela spēles laika var pārvērsties par otrās kārtas izvēli, aizmainīja aizsardzības līnijas ārējo spēlētāju uz Ņujorkas "Jets".

Par pēdējo divu sezonu Super Bowl ieguvējas Kanzassitijas "Chiefs" līdera Patrika Mahoumsa dublieri saspēles vadītāja pozīcijā kļuvis savulaik ar otro numuru draftētais Kārsons Ventzs. Pirms četriem gadiem Filadelfijas "Eagles" sastāvā Ventzs zaudēja pirmā saspēlnieka lomu Džeilenam Hērtsam un kopš tā laika kļuva par spēlētāju, kas nav spēji nostabilizēties vienā komandā. Pēdējo trīs sezonu laikā Ventzs pārstāvējis Indianapolisas "Colts", Vašingtonas "Commanders" un pērn divās spēlēs Losandželosas "Rams".

Interesantu spēlētāja piesaisti Endija Rīda trenētā komanda veica ar 23 gadus vecā Velsas regbija izlases spēlētāja Luisa Rīsa-Zamita piesaisti. 32 mačos Velsas izlasē 70 punktus sakrājušais regbists nolēmis savu profesionālo karjeru turpmāk saistīt ar amerikāņu futbolu, iemēģinot sevi malējā uzbrucēja un pussarga pozīcijā. Ņemot vērā, ka šajā starpsezonā mainīti atspēriena noteikumi, Rīss-Zamits varētu kļūt par ļoti noderīgu spēlētāju speciālo komandu izspēlēs.

Pēc čempiontitulu iegūšanas ne vienmēr komandām izdodas noturēt savus vadošos spēkus. Gredzenus nopelnījušie spēlētāji lūkot tikt arī pie vērienīgas peļņas dienas, kas notika arī ar malējo aizsargu Ldžeriusu Snīdu, kurš pēc izcilām darbībām play-off turnīrā un vairākām lieliski glābtām epizodēm vēlējās saņemt lielo naudiņu. Kanzassitijas "Chiefs" nācās piekrists maiņas darījumam, lai Snīds kļūtu par Tenesī "Titans" futbolistu. Virsaiši par 27 gadus veco malējo aizsargu ieguva šī gada drafta septītās kārtas izvēli un nākamā gada jauno spēlētāju drafta ceremonijas trešā raunda izvēli. Neilgi pēc maiņas darījuma Snīds vienojās ar "Titans" par 76 miljonu dolāru līgumu uz četrām sezonām.

Ņemot vērā augstāk minētās izmaiņas atspēriena noteikumos, kas nu paredzēs konkrētus izvietojuma noteikumus, lai mazinātu traumu risku, un zonu, kurā jāraida bumba, vienu no labākajiem spērienu atgriezējiem piesaistījusi Pitsburgas "Steelers". Pensilvānijas vienībai pievienojies Kordeils Patersons, kurš karjeras laikā veicis deviņus spēriena atgriešanas piezemējumus, kas ir NFL visu laiku rekords. Patersonam šādā manierē pieder arī NFL rekords, veicot skrējienu pāri 109 jardiem. Tālāk skriet vienkārši nav iespējams, jo tālāk jau sekotu laukuma gala līnija. Jāatzīmē, ka "Steelers" darījumu ar futbolistu veica uzreiz pēc ziņām par veiktajām noteikumu izmaiņām.

Savulaik ar pirmo numuru draftātais Dževions Klaunijs savu karjeru turpinās aizvadītās sezonas amerikāņu futbola pastarītē Karolīnas "Panthers". 31 gadu vecais aizsardzības līnijas ārējais spēlētājs nākamajās divās sezonās pelnīs 24 miljonus dolāru. Klaunijs pagājušajā sezonā Baltimoras "Ravens" rindās tika pie 9,5 sekiem.