Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

NFL spēlētāji tiek brīdināti par lokauta iespējamību

Juris Miņins
Juris Miņins

NFL spēlētāji tiek brīdināti par lokauta iespējamību
Oklendas "Raiders" futbolisti
Foto: AFP

Nacionālās futbola līgas spēlētāju arodbiedrība (NFLPA) līgas debitantiem sasauktajā izglītojošajā sapulcē ir brīdinājusi spēlētājus, ka 2011. gadā NFL varētu notikt lokauts.

NFLPA izpilddirektors skaidroja līgas debitantiem NFL, kā biznesa, darbību, sniedzot nelielu ieskatu arī līgas pašreizējā ekonomiskajā situācijā, bet Pitsburgas "Steelers" saspēles vadītājs Čārlijs Bačs spēlētājiem paziņoja, ka līdz ar pašlaik aktuālā kolektīvā līguma beigām pastāv samērā liela varbūtība, ka Nacionālajā futbola līgā būs lokauts.

Kā galvenais iemesls kāpēc varētu notikt lokauts, tiek minēts tas, ka spēlētāji un komandas vadītāji nevar atrast kompromisu sarunās par līgas nākotnes finansiālo plānu, t.i., algām un citiem ar komandu budžetu saistītiem faktoriem. Pašlaik gan, daudzi futbola eksperti uzskata, ka komandas vadītāji cenšas iebaidīt spēlētājus ar iespējamo lokautu, lai viņi atteiktos no vismaz kādas daļas no savām prasībām, jo uzturēt komandu, kurai nebūs ienākumu ir ļoti neizdevīgi.

Atgādināsim, ka profesionālajā sportā ir bijuši vairāki lokauti, Nacionālā basketbola asociācija (NBA) to piedzīvoja vairākkārtīgi (līdz šim pēdējo reizi 1998./1999. gada sezonā), bet Nacionālā hokeja līga spēlētāju streika dēļ bija spiesta atcelt visu 2004./2005. gada sezonu.

Izmantotie resursi:
sportingnews.com