Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Monreāla revanšējas Kalgarī

Monreāla revanšējas Kalgarī
Džamels Ričardsons
Foto: stampeders.com

Aizvadītajā naktī norisinājās pirmās divas Kanādas futbola līgas (CFL) pirmās nedēļas spēles un vienā no tām tikās Monreālas "Alouettes" un Kalgarī "Stampeders", jeb pagājušās sezonas Greja kausa finālisti, taču, atšķirībā no pērnā gada, šīs sezonas savstarpējā spēlē ar 40:27 pārāki izrādījās monreālieši.

Par spēles galveno varoni kļuva Monreālas "Alouettes" brīvsitienu izpildītājs Deimons Duvāls, kurš realizēja sešus no sešiem brīvsitieniem, t.i., guva 18 punktus, kas arī nodrošināja monreāliešu uzvaru. Savukārt piezemējumus "Alouettes" labā guva Eivons Koburns, Kerins Vatkinss un Čips Kokss.

Jāpiebilst, ka spēles sākumā Kalgarī "Stampeders" nokļuva iedzinējos ar 0:20, taču spēja atspēlēties un ceturtās ceturtdaļas sākumā rezultāts jau kļuva neizšķirts – 27:27, taču pēdējā ceturtdaļā pagājušā gada Greja kausa vērtīgākais spēlētājs Henrijs Buriss un uzbrukuma līnijas bloķētāji pieļāva vairākas kļūdas atbildīgos momentos, bet Monreālas futbolisti to veiksmīgi prata izmantot, līdz ar to 13 gūtie punkti pēdējās 15 minūtēs bija visai jūtami argumenti par labu "Alouettes" vienībai, kura aizvadītajā sezonā nespēja uzveikt Kalgarī futbolistus ne reizi.

Savukārt otrajā spēlē, kurā tikās Toronto "Argonauts" un Hamiltonas "Tiger-Cats", uzvaru, ar 30:17, svinēja Toronto futbolisti, kuri izšķirošo pārsvaru guva jau spēles pirmajā ceturtdaļā, kurā guva 30 punktus.

Pārējās četras komandas savas pirmās nedēļas spēles aizvadīs šonakt un rīt – Vinipegas "Blue Bombers" tiksies ar Edmontonas "Eskimos", bet Saskačevanas "Roughriders" mērosies spēkiem ar Britu Kolumbijas "Lions".

Izmantotie resursi:
cfl.ca


Džastins Džefersons. Foto: AFP/Scanpix

"Vikings" bumbas ķērājs Džefersons saņem 140 miljonu līguma pagarinājumu

Līdz Nacionālās futbola līgas (NFL) sezonas sākumam vēl ir 91 diena, taču amerikāņu futbola ziņu lentes uzkarsējušas vēstis par iespaidīgiem līgumu pagarinājumiem malējā uzbrucēja un pussarga pozīcijas spožākajiem spēlētājiem.
Džereds Gofs. Foto: AFP/Scanpix

Lauvu saspēles vadītājs tiek pie trešās lielākās algas NFL

Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda Detroitas "Lions", kas aizvadītajā sezonā pirmo reizi kopš 1991. gada sezonas uzvarēja play-off spēli, atalgojusi savu saspēles vadītāju Džeredu Gofu ar līgumu, kas padarījis spēlētāju par trešo visaugstāk atmaksāto amerikāņu futbolistu.
Treviss Kelsī. Foto: Zumapress/Scanpix

"Chiefs" vēl uz diviem gadiem pietur Kelsī, Eliots atgriežas Dalasā

Nacionālās futbola līgas (NFL) čempionvienība Kanzassitijas "Chiefs" pagarinājusi līgumu ar balsta uzbrucēju Trevisu Kelsī, pagarinot līgumu ar savu bumbas ķeršanas zvaigzni uz divām sezonām par 34 miljoniem ASV dolāru.