Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Beilora nokautē SMU ar 45:0

Juris Miņins
Juris Miņins

Beilora nokautē SMU ar 45:0
Foto: AP/Scanpix

ASV Nacionālās sporta asociācijas (NCAA) futbola turnīra TOP-25 ranga desmitā komanda Beiloras "Bears" aizvadītajā naktī atklāja savu jauno stadionu un sezonu uzvarot SMU "Mustangs" ar 45:0.

Lai arī Beilora visu mača otro pusi spēlēja bez sava līdera, saspēles vadītāja Braisa Petija, kurš neturpināja spēli muguras savainojuma dēļ, pirmajā puslaikā viņi bija iekrājuši pietiekošu pārsvaru (31:0), lai atlikušajā mača daļā varētu spēlēt mierīgāk, taču viņi guva vēl divus piezemējumus un sezonas pirmajā mačā aizsūtīja SMU "Mustangs" nokautā.

Jāpiebilst, ka iepriekšējās sezonas BIG12 konferences čempioni ļāva saviem oponentiem gūt tikai 67 jardus, kā arī astoņas reizes apturēja pretinieku saspēles vadītāju vēl pirms viņš paspēja izdarīt piespēli. Viegli neklājās arī uzbrukumos pa zemi, jo Beilora apturēja jebkādus SMU centienus nest bumbu, kas kopumā rezultējās 24 zaudētos jardos.

Braiss Petijs un viņa dublieris Sets Rasels abi realizēja 13 no 23 piespēlēm, taču Petija kontā 161 jards un divi piezemējumi, kamēr Rasels guva vien 124 jardus, vienu piezemējumu un viena viņa piespēle tika pārtverta (izcēlās Haidens Grīnbauers). Tāpat ir jāizceļ Beiloras pussarga Šoka Linvūda 89 gūtie jardi uzbrūkot pa zemi. Tieši viņš guva komandas pirmo un kā izrādījās vēlāk, uzvaru nesošo, piezemējumu.

Jāpiebilst, ka šī bija pirmā Beiloras "Bears" spēle jaunajā stadionā, kas nu atrodas universitātes kempusā, tādējādi pirmo reizi kopš 1935. gada beilorieši spēlēs patiesi savās mājās – 55 tūkstošus skatītāju vietu ietilpīgajā un 260 miljonus ASV dolāru vērtajā "McLane Stadium". Interesanti, ka šīs arēnas atklāšanā piedalījās kā skolas vienīgais Heismana balvas ieguvējs Roberts Grifins III (viņam par godu tika atklāta arī statuja), tā arī bijušais ASV prezidents Džordžs Bušs.

Otrā FBS subdivīzijas spēlē Tenesī ar 38:7 uzveica Jūtas štata universitāti. Savukārt FBS mačā, kurš pazīstams ar nosaukumu "MEAC/SWAC Challenge" Ziemeļkarolīnas A&T koledža uzveica Alabamas A&N koledžu – 47:13.

NCAA futbola turnīra pirmās divīzijas spēles noslēgsies šonakt, kad savā starpā tiksies Maiami un Luivilas komandas.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports