Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Raienss izvēlas daudzsološo Hjūstonu, Denvera atdod drafta izvēli par Peitonu

Emils Ozerinskis

Raienss izvēlas daudzsološo Hjūstonu, Denvera atdod drafta izvēli par Peitonu
Demiko Raienss. Foto: AP/Scanpix

Pēc palikšanas ārpus Super Bowl fināla cīņas Sanfrancisko "49ers" aizsardzības koordinators Demiko Raiensu ticis pie galvenā trenera darba Hjūstonas "Texans" vienībā. Savukārt Denveras "Broncos" šķīrusies no pirmās kārtas drafta izvēles, lai sava jaunā stūrmaņa pozīcijā ieceltu Šonu Peitonu.

Par jauno Hjūstonas "Texans" galveno treneri kļuvis 38 gadus vecais Demiko Raienss, kurš vakanto pozīciju muzikālajos krēslos kļuva par vienu no karstākajiem kandidātiem. Pēc spēlētāja karjeras beigām Raienss trenera arodam pievērsās 2017. gadā un strauji kāpa pa pakāpieniem Sanfrancisko "49ers" treneru hierarhijā. Pēc vienas sezonas aizsardzības kvalitātes uzraudzītāja postenī Raienss tika paaugstināts par centra aizsargu treneri, kas tieši šajā pozīcijā savulaik spējušajam trenerim bija tieši pa drēbei. Pēdējās divas sezonas ļoti atzīstami speciālists darbojās aizsardzības koordinatora postenī, divreiz aizvedot Sanfrancisko līdz NFC konferences finālam.

Jaatzīmē, ka kļūšana par "Texans" galveno treneri Raiensam būs atgriešanās Hjūstonas komandā, jo sešus karjeras pirmos gadus viņš pavadīja tieši "Texans" sastāvā, kur iegūts gada aizsardzības pirmgadnieka tituls un otrajā sezonā saņemts gods kā sezonas izlases spēlētājam.

Lai gan pēdējās sezonas "Texans" komandai ir bijušas samocītas, tomēr nākotne vienībai varētu būt gana spoža. Sevi lieliski pieteica pirmgadnieks - pussargs Deimions Pīrss, kā arī liels talants ir pērn ar trešo numuru draftētais malējais aizsargs Dereks Stinglijs. Hjūstonai pieder šī gada drafta otrā izvēle, kas ļaus tikt pie kāda ļoti talantīga saspēles vadītāja - potenciālie kandidāti: Braiss Jangs, Sīdžejs Strauds un Vills Luiss. Tāpat Hjūstonai ir piektā labākā situācija brīvo līdzekļu ziņā, lai darbotos spēlētāju tirgū.

Cerības uz Raiensa iegūšanu lika arī Devenras "Broncos", tomēr Raienss izvēlējās iespēju attīstīt jaunu saspēles vadītāju, nevis izspiest pēdējo sulu no veterāna Rasela Vilsona, kura milzu līguma dēļ Kolorado štata komandai opcijas sastāva komplektēšanā ir ļoti šauras.

Denveras "Broncos" savu kārti likusi uz treneru smagsvaru. Pēc gada pārtraukuma laukuma malā atgriezīsies 59 gadus vecais Šons Peitons, kurš bija paņēmis trenēšanas pauzi, kuras laikā strādāja par analītiķi televīzijā.

Tā kā Peitons no Ņūorleānas "Saints" aizgāja spēkā vēl esot līgumam, tad Denverai bija nepieciešams veikt kompensāciju Luiziānas komandai trenera Peitona iegūšanai. Zirgi šķīrušies no pirmās kārtas drafta izvēles (kas gan iespējams vien nākamgad, jo šī gada draftā Denvera savu izvēli ir parādā Sietlas "Seahawks" par Vilsona darījumu), kā arī atdevusi otrās kārtas izvēli, pretī saņemot "Saints" trešās kāŗtas izvēli.

Šons Peitons ir 2010. gada NFL sezonas čempions. Viņš ar saspēles vadītāja Drū Brīsa palīdzību aizveda Ņūorleanas "Saints" līdz Super Bowl uzvarai pār Indianapolisas "Colts". Jau savā pirmajā sezonā pie "Saints" stūres Peitons ieguva sezonas labākā trenera balvu, kopumā Ņuorleānas vienības galvenā trenera amatā strādājot no 2006. līdz 2021. gadam. Jāatzīmē, ka 2012. gada sezonā Peitons bija diskvalificēts, jo atklājās, ka viņš saviem spēlētājiem esot solījis atlīdzību par konkrētu pretinieku spēlētāju traumēšanu.

Denveras "Broncos" lielākais ierocis šobrīd ir bagātie īpašnieki, kas komandu iegādājās aizvadītajā vasarā. Veikalu ķēdes "Walmart" mantinieki iegādājās NFL klubu par 4,65 miljardiem. Investoru grupā ir arī Formula 1 pilots Luiss Hamiltons.

Kā pirmā savu vakanot galvenā trenera pozīciju aizpildīja Karolinas "Panthers", piesaistot komandai Frenku Reihu. Līdz ar Demiko Raiensa un Šona Peitona jaunajiem amatiem no vairs palikušas tikai divas brīvās NFL galveno treneru pozīcijas. Savu vadoņu meklējumus turpina Indoanapolisas "Colts" un Arizonas "Cardinals".