Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:214, Did:0, useCase: 3

Savs čempionāts arī Talsos

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Savs čempionāts arī Talsos
Foto: Rudolfs Liepiņš, www.talsuvestis.v

Novembra sākumā amatieru hokeja sezonu uzsāka arī Talsu rajona hokejisti. Šeit hokejam ir senas stradīcijas, hokejs aktīvi spēlēts jau uz atklātā laukuma un astoņdesmitajos gados tieši Talsos tika uzcelta pirmā mākslīgā ledus halle ārpus Rīgas.

Šobrīd fakts, ka halle uzcelta tik sen, iespējams, talsniekiem ir šķērslis modernas halles tapšanā, jo sen uzbūvētajā hallē ledus laukums ir krietni mazāks un pārbūve droši vien neizmaksā mazāk kā jaunas halles celtniecība. Tāpēc Talsos parasti laukumā tiek spēlēts 4:4 hokejs.

Tas, protams, nemazina spriedzi un emocijas laukumā. Šoreiz čempionātā piedalās deviņas komandas: «Fermeris» no Laucienes, «CO Sistēmas», «Kolumbs», «Dundaga», «Mērsrags», «Valdemārpils», «Laidze» «Stende» un «Vecmeistars».

Šoreiz pēc noteikumiem komandā nedrīkst iekļaut profesionālos hokejistus, kas spēlē augstākas klases vienībās, tādēļ var teikt, ka Talsu atklātais čempionāts ir tīrs amatieru turnīrs. Šī iemesla dēļ nepiedalās «Stats», ļoti laba komanda, bet «Vika Wood» startē Ventspils meistarsacīkstēs. Finanšu trūkuma pēc pēdējā brīdī no čempionāta atteicās «Sabile» un «Stoners».

Komandas savā starpā spēlēs viena apļa turnīru, pēc tam dalīsies divās grupās. Jau notikušās pirmās spēles rādīja, ka meistarības līmenis hokejistiem salīdzinājumā ar pērno gadu mazliet ir krities. Bet tas varētu būt izskaidrojams ar to, ka vīri tikko pēc vasaras pārtraukuma uzkāpuši uz slidām un viņiem nav bijis pietiekami daudz treniņu.

Toties emociju ir krietni vairāk, ko lieliski papildina varens cīņas spars. Arī skatītāju interese nav zudusi, jo spēles notika pie pilnām tribīnēm.

Pirmo spēļu rezultāti: «Fermeris» — «Laidze» 5:3, «Fermerī» rezultatīvi spēlēja un savai komandai punktus guva K. Āls (3+0), U. Norde (1+1), K. Ezers (1+1), T. Feldmanis (0+1), I. Sniedziņš (0+1), «Laidzē»: M. Blumbahs (2+1), M. Vahšteins (1+0), A. Ārbergs (0+1), I. Ziediņš (0+1); «Kolumbs» — «Stende» 7:4, «Kolumbā»: E. Gricinskis (3+0), J. Spodris (2+1), R. Dadzis (1+1), J. Indriksons (1+1), K. Tālbergs (0+2), A. Burnevics (0+1), M. Andersons (0+1), «Stendē»: I. Siliņš (2+0), A. Meijers (1+1), A. Stibe (1+1), K. Vilsons (0+1).

Izmantotie resursi: talsuvestis.lv

  +1 [+] [-]

, 2008-11-27 09:59, pirms 16 gadiem
oho,talsos ari dod virsuu.labs nosaukums kolumbs,laikam no amerikas...