Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:214, Did:0, useCase: 3

NAHL kārtējās sezonas starts

NAHL kārtējās sezonas starts
Atklāšanas miniturnīra uzvarētāju kausus ieguva komandas Lauzēji un Garkalne 2001

Startējusi arī vēsturiski pirmā nopietnā amatieru hokeja organizācija Latvijā- Neatkarīgā Amatieru hokeja līga. Starpsezonā notikušas izmaiņas, līgā iekļāvušās Rīgas Meistarsacīkšu komandas un kopā sacensībās piedalās 39 komandas, kas sadalītas 5 līgās.

RMH ar divām uzvarām sākusi komanda Kurbads, kuras sastāvā laukumā jau devies viens no Dinamo treneriem Artis Ābols, tikko profesionālo sportu beigušais Aigars Razgals, bet pieteikumā atrodams arī Normunda Sējēja vārds. Līgā pieteikti arī tādi Latvijā pazīstami spēlētāji kā Leonīds Tambijevs un Martins Beresņevs.

Pirmajā aplī 1. un 2. līga ir apvienota, un tās spēlēs negaidītu uzvaru guva ASK, pārspējot spēcīgo komandu Kauguri ar rezultātu 4:2. Intrac/ Jevruss komandu apvienošanās arī ir devusi pirmos rezultātus gūstot uzvaru pār komandu Dzintars 4:0.

Veiksmīgi startējusi Parex komanda pret Leabold 4:0. Chiefs, kas šajā sezonā ir pieteikusi otrai līgai pietiekami stipru komandu, nospēlēja neizšķirti ar REF.
Neskatoties uz interesanto un spraigo spēli, Balva tomēr piekāpās Monarh 2:5. Kā “jauniņais” šajā sezonā sevi pieteica komandas Monarh vadītājs un kompānijas N Logistik direktors Konstantīns Kikas, kas izcēlās ar pirmajā mačā gūtajiem vārtiem un rezultatīvo piespēli. Neaizmirsīsim, ka šajā klubā spēlē arī Guntars Paste, Sergejs Ņikitins, Igors Volgins un citi.

Sezonas sākumā III līgas sacīkstes īpašus pārsteigumus nav sagādājušas. Trīs mači ir beigušies ar vienu vārtu pārsvaru (D 99 – LBB 3:2; Chiefs 2 – Clarus Lux 2:1; ZL – Suņi 1:0). Vienīgi spēcīgā Rietumu Bankas komanda apspēlēja CUNAMI 2, kuras sastāvā ir daudzi jaunpienācēju, ar rezultātu 5:0.

Vēl 6 komandas piedalās NAHL veterānu līgas sacensībās. Komandu sarakstos minēti tādas Latvijas hokeja slavenības kā Andrejs Maticins, Māris Dreilings, Nikolajs Sirotkins, Anatolijs Jemeļjaņenko, Juris Opuļskis, Agris Roštoks, Aleksejs Rešetņikovs, kā arī treneris Gints Bisenieks, Dinamo vadītājs Viesturs Koziols un rallists/uzņēmējs Māris Saukāns.

NAHL sezona tika iesākta ar 3:3 formāta miniturnīru, kurā uzvaras savās grupās izcīnīja komandas Lauzēji un Garkalne 2001.

Izmantotie resursi: nahl.lv

Piedāvājam eSports.lv lietotāja iSergei ievietotos videofragmentus no jaunās sezonas pirmajām NAHL spēlēm.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja