Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:214, Did:0, useCase: 3

Vidzemes atklātais čempionāts hokejā

Vidzemes atklātais čempionāts hokejā - VAČH, tiek rīkots jau trešo gadu pēc kārtas. Pirmajā VAČH, kas norisinājās 2005./ 2006. gada sezonā, savā starpā divās līgās spēkiem mērojās 15 komandas. Pagājušajā sezonā dalībnieku skaits bija jau sasniedzis 26 komandas trīs līgās.

Pērn Vidzemes Olimpiskā centra kausā piedalījās 20 komandas, kausu izcīnīja Valmieras hokeja komanda „Wolmar”. 2007./2008. gada sezonā tas pulcē 29 komandas trīs līgās no Vidzemes un Igaunijas.

Vidzemes Olimpiskajā centrā turpinās Vidzemes atklātais čempionāts hokejā (VAČH). Nedēļas nogales spēlēs gūti sekojoši rezultāti: pirmās līgas komandas HK Rubate- HK Ape 5:1, otrās līgas komandas HK Viesulis- HK Skorpions 5:3. Un trešās līgas komandu konkurencē gūti sekojoši rezultāti- Vilces- HK Wendi 4:5, HK Jumiķis- HK Balvi 7:3, Stingers- HK Seda 0:8, HK Matadors- Raunas bruģakmens 5:4, HK Jumiķis- SK Matīši 3:6, Bērzkrogsauto- HK Neptūns 5:6, un HK VUK- SCO Centrs 4:3.

Šobrīd čempionāta kopvērtējuma tabulā no 1. līgas komandām līderpozīcijā atrodas Kayakas (Igaunija), 14 spēļu kopvērtējumā iegūstot 35 punktus, otro un trešo vietu, ar 27 punktiem 15 spēļu kopvērtējumā, dala HK Smiltene un Cēsis.

No 2. līgas komandām pirmo vietu dala Rūjiena un Viesulis, kuras 17 spēļu kopvērtējumā ieguvušas 36 punktus, trešajā vietā atstājot Vijciemu, kas 16 spēļu kopvērtējumā ieguvis 32 punktus. Savukārt 3. līgas komandu konkurencē vadošo vietu ieņem Wendi, kas 23 spēļu kopvērtējumā ieguvusi 59 punktus, otrajā vietā atstājot VHK Jaunieši, kas 23 spēļu kopvērtējumā ieguvuši 57 punktus un trešajā vietā Raunas Bruģakmens, 23 spēļu kopvērtējumā iegūstot 51 punktu.

Pagaidām rezultatīvākie 1.līgā E.Ivanovs un J.Kļava no Smiltenes, 2.līgā R.Virsis un I.Vasiļjevs no Rūjienas un 3. līgā V.Kulakovs no Sedas un M.Rozenbahs no HK VUK. VAČH labākais snaiperis ar 17 spēlēs iesistajiem 48 vārtiem pārliecinoši ir jau pieminētais E.Ivanovs.

Čempionātam beidzoties, katru gadu maija un jūnija mēnešos norisinās Vidzemes Olimpiskā Centra kausa izcīņa hokejā, kurā tiekas 2. un 3. līgas komandas, kā arī citas. Par rezultātiem informēsim portālā.

Informāciju sagatavoja Karīna Odriņa
“Vidzemes Olimpiskā centra”
Mārketinga speciāliste

Izmantotie resursi voc.lv