Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:215, Did:0, useCase: 3

Sāksies Piebalgas novada telpu minifutbola 2008./2009. sezona

Kristaps Driķis

Sāksies Piebalgas novada telpu minifutbola 2008./2009. sezona
Sāksies cīņa par medaļām ziemas sezonā

Pirmajā novembrī sāksies Piebalgas novada telpu minifutbola ziemas turnīrs 2008./2009. gada sezonā. Komandu pieteikšanās paredzēta līdz 26.oktobrim.

Piebalgas novada telpu minifutbola 2008. /2009. gada turnīra nolikums

Mērķi:
1. Popularizēt futbolu pagastos.
2. Veicināt pagastu iedzīvotāju aktivitātes, veselīgu dzīvesveidu, iesaistīt skolu jaunatni.
3. Noskaidrot spēcīgākās minifutbola komandas.

Vieta un laiks:
Jaunpiebalgas vidusskolas sporta zālē. Pirmās kārtas spēles pieaugušo grupā 1. novembrī, pārējie datumi tiks paziņoti 01.10.Jauniešu grupā norises datumi tiks saplānoti pēc komandu pieteikšanās, spēles notiks svētdienās.

Pieteikšanās:
Līdz 26. oktobrim plkst. 18:00, komandas, kuras vēlas piedalīties turnīrā, iesniedz rakstiskus pieteikumus, pieteikumā norādot līdz 15 dalībniekiem (sezonas laikā var papildināt ar 3 spēlētājiem, pieļaujama spēlētāja pāreja uz citu komandu vienu reizi). Pieteikumus iesniegt Jānim Āboliņam (tālr. 29462369), fakss 64129783, e- pasts janisabolins@inbox.lv, vai citā veidā iepriekš saskaņojot.

Dalībnieki:
Turnīrā var piedalīties ikviens futbolists, neatkarīgi no dzīvesvietas un sagatavotības līmeņa. Turnīrs notiek divās vecuma grupās:
- pieaugušie ( vecums nav ierobežots)
- jaunieši ( 1993.gadā dzimušie un jaunāki).
Priekšroka tiek dota:
- 2008. gadā turnīrā spēlējušām komandām,
- Piebalgas novada ( 9 pagasti ) komandām.
Ja pieteikto komandu skaits ir virs 15 un augstākminētie kritēriji liedz izvēlēties komandas, lēmums par piedalīšanos turnīrā tiek pieņemtie komandu kapteiņu sanāksmē.

Noteikumi:
Spēles notiek pēc telpu futbola noteikumiem (4+1), kurus pārstāvju sanāksmē pārrunās detalizēti.
Par uzvaru spēlē 3 punkti, par neizšķirtu 1 p., par zaudējumu 0 p., bet par neierašanos uz spēli - 0 p. un 0 : 3 (pēc izlaistās otrās spēles - diskvalifikācija).
Vienādu punktu skaita gadījumā divām vai vairāk komandām vietas nosaka pēc : a) savstarpējām spēlēm (punkti, vārti), b) vārtu starpības visās spēlēs, c) vairāk uzvarām visās spēlēs, d) vairāk gūtajiem vārtiem visās spēlēs, e) pārspēles.
Protestus pieņem pusstundu pēc spēles rakstiskā veidā, iemaksājot Ls 10- Ja pretenziju apmierina -naudu atmaksā iesniedzējam.
Protestus nepieņem par spēles laiku, 6 m un 10 m soda sitieniem, ieskaitītiem neieskaitītiem vārtiem.
Tiesnešus uz spēlēm norīko turnīra organizators. Tiesnešu lēmumi spēles laikā ir galīgi un nav apstrīdami. Protestus (strīdus situācijas) izskatīs komandu pārstāvji, kā arī spēles tiesnesis, turnīra organizators.
Spēles bumbu, medicīnu ( elementāro) un turnīra norises rezultātus nodrošina spēļu organizatori.
Komandu treneris ir atbildīgs par kārtību spēles vietā. Spēles laiks noteikts 2x15 min., bez pārtraukuma.
Ar sesto ieskaites sodu puslaikā, pretinieks izpilda 10 m soda sitienu, arī par katru nākošo.
Telpu futbola (futzāla) noteikumu galvenie punkti tiks izklāstīti komandu pārstāvjiem sanāksmē un precizēti.
Pēc 2., 3., 4., 5. (u.t.t.) brīdinājumiem spēlētājs izlaiž spēli un samaksā soda naudu attiecīgi 2, 3,4, (utt.,) latu apmērā.
Noraidījums par lamāšanos, aizvainojošu žestu un izteicienu lietošanu, mēģinājumu kādam iespert, spļaušanu personai un uzbrukumu no muguras - soda nauda Ls 10 un vienas spēles diskvalifikācija.
Noraidījums par tīšu speršanu, mešanu ar priekšmetu kādam, tīšu sitienu un abpusēju rupjību – soda nauda Ls 15 un divu spēļu diskvalifikācija.
Noraidījums par tiesnešu apvainošanu vai uzbrukumu tam un par izteikti rupju spēli ar nodomu traumēt pretinieku - soda nauda Ls 25 diskvalifikācija.
Komandu oficiālo personu sodi dubultojas.
Par diviem brīdinājumiem vienā spēlē diskvalifikācija uz vienu spēli, bet brīdinājumi anulējas.
Soda naudas nomaksa komandai obligāta, līdz tam spēlēs nedrīkst piedalīties.

Vērtēšana:
Komanda, kura ieguvusi visvairāk punktus ir uzvarējusi, pārējās vietas tiek sadalītas proporcionāli iegūtajiem punktiem.
Turnīra sekretārs apkopo informāciju par spēlētāju gūtajiem vārtiem.

Tiesneši:
Komandu kapteiņi pirms pirmās turnīra spēles apstiprina tiesnešu kolēģiju un turnīra sekretāru. Tiesnesis var būt kāds no spēlētājiem. Samaksa par vienu notiesāto spēli tiesnesim Ls1,50.Tiesnešiem maksā no dalībnieku iemaksām.
Dalības maksa:
Pašvaldības, no kurām ir komandas, iemaksā Ls 60 (sešdesmit lati) par katru komandu Drustu pagasta padomes kontā: AS Latvijas Unibanka, kods UNLALV2X004, konts Nr. LV 02 UNLA 0004 011130316, pēc piestādītā rēķina. Ja komanda nepārstāv pašvaldību, dalības maksu sedz spēlētāji paši. Pēc vienošanās ar Jaunpiebalgas pagasta padomi un pārstāvēto komandu pašvaldībām par zāles izmantošanu dalības maksa tiek proporcionāli palielināta.
Dalības maksa par spēlēm ir sekojoša: jauniešu komandām – Ls 1; pieaugušo komandām – Ls 1,50 par spēli.
Soda naudas iekasē sekretārs, par tās izlietojumu vienojās komandu pārstāvju sanāksmē.

Apbalvošana:
Abu grupu 1.-3. vietas ieguvušās komandas kopvērtējumā tiek apbalvotas ar kausiem, šo komandu spēlētāji ar medaļām . Visu komandu pārstāvjiem tiek pasniegti komandu balvas. Individuāli tiek apbalvots viens rezultatīvākais spēlētājs, kā arī pasniegtas pārsteiguma balvas. Katra komanda izvirza vienu viņuprāt vērtīgāko spēlētāju, kurš tiek apbalvots. Katrs turnīra dalībnieks saņem piemiņas nozīmi.

Pieteikuma anketa cesurajons.lv

  +3 [+] [-]

, 2008-10-16 18:00, pirms 16 gadiem
Par skaistu futzalu un maz traumām

  +1 [+] [-]

, 2008-10-26 20:26, pirms 16 gadiem
Pieteikušās 14 pieaugušo un 8 jauniešu komandas. Spēļu grafiki pēc 28.10.2008.

     [+] [-]

, 2008-10-28 22:34, pirms 16 gadiem
1.- 3. kārtas spēļu saralsti draugiem.lv domubiedru grupā "Piebalgas novada minifutbola turnīrs"