Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:215, Did:0, useCase: 3

"Strong-Devro" kausu iegūst FTA

Jānis Pārums

21.februārī mājīgajā Rīgas 15.vidusskolas sporta zālē tradiocionālais "Strong-Devro" telpu futbola turnīrs ar astoņu komandu piedalīšanos. Par tā uzvarētājiem, nedaudz negaidīti, kļuva FTA komanda.

Sacensības, jau ne pirmo gadu, rīko apsardzes kompānija "Strong" un producentu kompānija "Art Devro". Turnīrs tiek rīkots kā izklaides pasākums abu minēto uzņēmumu partneriem, kuri jau vairākus gadus tiek uzstverti vairs ne tikai kā partneri, bet arī kā draugi. Šopavasar kompāniju "Strong" un "Art Devro" draugu pulkā iekļuva arī Futbola turnīru asociācija (FTA), kas palīdzēja organizēt sacensības – parūpējās par norises vietu, aprīkojumu, nodrošināja tiesnešus un inventāru, izveidoja turnīra mājas lapu, kā arī nedaudz piestrādāja sabiedrisko attiecību jomā. Sacensību rīkotāji, savukārt, piedāvāja FTA komandai ņemt tajās aktīvu dalību.

Aizsteidzoties notikumiem priekšā, jāatzīst, FTA puiši izrādīto cieņu un uzticību izmantoja, iespējams, visnegaidītākajā veidā – kaut arī vēl turnīra vidū par to nekas neliecināja, tomēr finiša spurtā par uzvarētājiem kļuva tieši FTA komanda.

Sacensību vidus daļā, pēc 14 aizvadītām spēlēm no 28 plānotajām, nekas neliecināja, ka FTA vienība varētu triumfēt turnīrā – ar simtprocentīgu rezultātu vadībā bija izvirzījušās "Art Devro" un "Baltic International Bank" komandas, bet par vietu trijniekā sīvi spēkojās FTA, "Moduls" un "Strong" vienības. FTA vīri tikko ar 0:2 bija piekāpušies "Art Devro", un arī nākamās spēles solījās būt smagas – pret BIB un "Strong" komandām. Tomēr, katrā no šiem mačiem izveidojot pa divām vārtu gūšanas iespējām, no kurām pa vienai arī tika realizētas, kā arī ļoti rūpīgi nostrādājot aizsardzībā, FTA izcīnījā divas minimālas uzvaras 1:0, un, pateicoties "Art Devro" nedaudz negaidītajam „klupienam” pret "Moduls" 0:2, kārtu pirms čempionāta beigām atgriezās zelta medaļu pretendentu lokā. Tiesa, bez tā, ka pēdējā mačā pašiem bija jāpieveic pastarīši "Auto Port", FTA puišiem bija jācer arī uz labvēlīgiem iznākumiem citās spēlēs, proti – vai nu jācer uz BIB uzvaru soda sitienos pār "Art Devro", vai arī jācer uz BIB un "Art Devro" punktu zaudējumiem mačos ar "Strong" un "Moduls" komandām.

FTA pozitīvais scenārijs realizējās jau mačā starp BIB un "Art Devro" – spēles pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 0:0, bet "pendelēs" ar 2:0 pārāki izrādījās banķieri. Te nu jāpiezīmē neliela turnīra īpatnība – lai padarītu mačus spraigākus, tika nolemts, ka nebūs neizšķirtu iznākumu, tā vietā komandas pēc pamatlaika beigām izpildīja pa trim septiņu metru soda sitieniem. Tā vienība, kura triumfēja pēcspēles sitienu sērijā, saņēma divus punktus (par uzvaru pamatlaikā – 3), tā, kura zaudēja – vienu (par zaudējumu pamatlaikā – 0).

Līdz ar to FTA komandas "laime" bija pašu rokās – pēdējā mačā bija jāuzvar vieni no pastarīšiem "Auto Port", kas arī tika izdarīts – 6:0.

Bet otro vietu turnīrā, finišējot ar identisku punktu skaitu kā FTA – 17, izcīnīja BIB, trešie, atpaliekot tikai par vienu punktu – "Art Devro".

Tūdaļ pēc pēdējā mača beigām sekoja oficiālā apbalvošanas ceremonija, kurā tika pasniegti ne vien kausi un medaļas godalgoto vietu ieguvējiem, bet arī dažādas individuālās un speciālās balvas. Tā, piemēram, turnīra galvenais "vaininieks" jeb, citiem vārdiem – rīkotājs – Sergejs Šegoļevs no kopmānijas "Strong", tika pie jauna ziemas veltenīšu pāra. Aktīvākie līdzjutēji - "Strong" vienībai.

Uzreiz pēc oficiālās noslēguma ceremonijas organizatori, spēlētāji un līdzjutēji lielā, draudzīgā pulkā devās uz "Kolotilovka" atpūtas bāzi Rīgas pievārtē, kur turpinājās vakara neoficiālā daļa.

Kopumā turnīrā piedalījās astoņas komandas, bez iepriekš jau pieminētajām arī Krievijas un Baltkrievijas vēstniecību blices. Plānots, ka vasaras otrajā pusē tiks rīkots arī līdzīgs minifutbola septiņi pret septiņi turnīrs, viennozīmīgi – ar FTA līdzdalību.

Noslēguma tabula

VietaKomandaSp.U-US-ZS-ZVārtiP-ti
1.FTA75 - 1 - 0 - 112:217
2.BIB75 - 1 - 0 - 112:417
3.Art Devro75 - 0 - 1 - 112:316
4.Baltkrievijas vēstniecība73 - 0 - 1 - 312:1010
5.Moduls73 - 0 - 1 - 38:510
6.Strong73 - 0 - 0 - 413:89
7.Auto port71 - 0 - 0 - 62:213
8.Krievijas vēstniecība70 - 1 - 0 - 61:192