Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

"No Fear" tiek pie pirmās uzvaras

Andrejs Siliņš

"No Fear" tiek pie pirmās uzvaras
No Fear
Foto: MBL preses dienests

Pirmo uzvaru Mateja Basketbola līgas (MBL) regulārajā sezonā izcīnījuši "No Fear" basketbolisti, kas aizvadītajā nedēļas nogalē ar rezultātu 60:58 apspēlēja Cēsu "Hornets" vienību.

Pastarīšu duelī uzvar pieredzējušākie

Cēsu komanda, kā vienmēr, bija pilnā sastāvā un šoreiz jau ar savām jaunajām formām. Pretī gan stājās daudz īsāks sastāvs - tikai pieci vīri. Visas spēles garumā varēja redzēt, ka komandas ir līdzīgas (vismaz šādos sastāvos), jo nevienai tā arī neizdevās atrauties. Visu laiku vadībā bija "No Fear", bet liels atrāviens tā arī neizdevās. Trešajā ceturtdaļā tika iegūts lielākais pārsvars, turpat 20 punkti, bet tad problēmas radās ar piezīmēm, un "No Fear" palika ar četriem vīriem laukumā. Tas vēl nebija viss, un pēdējās ceturtdaļas otrajā pusē "bezbailīgie" palika vairs tikai trijatā. Līdz ar to "Hornets" pamazām sāka deldēt pārsvaru un pat izvirzījās vadībā. Beigās pat bija iespēja uzvarēt, bet šoreiz neveiksmīga kļūda, izlaižot bumbu autā. Līdz ar to "No Fear" ir izcīnīja savu pirmo uzvaru šajā sezonā - 60:58.

Uzvarētāju rindās teicamu sniegumu nodemonstreja uzbrucējs Kristaps Kapačs, gūstot 31 punktu, izcīnot 13 atlēkušās bumbas, bloķējot piecus pretinieku metienus un pārtverot četras pretinieku bumbas. No "Barona" uz "No Fear" pārgājušais Laimonis Ustrisovs savā debijas mačā jaunajā komandā guva 18 punktus, izcīnīja piecas bumbas un pārtvēra četras bumbas. Zaudētājiem Kamarūts izcēlās ar 14 punktiem un astoņām bumbām zem groziem.

"Amikus" turpina bez zaudējumiem

Citā spēlē tikās "Amikus" un "Barons". Abas komandas nebija pilnā sastāvā, kas padarīja spēli interesantu un neprognozējamu. Kaut arī "Barons" bija tikai piecu vīru sastāvā, komanda turējās un visu laiku bija punkts punktā. Vienīgi otrajā ceturtdaļā "Baronam" nedaudz sākās haoss komandā, un "Amikus" beidza ceturtdaļu ar desmit punktu pārsvaru. Jau pašā trešās ceturtdaļas sākumā "Barons" izdarīja izrāvienu, jo daudz precīzāk sāka spēlēt aizsardzībā un noslēdza ceturksni ar viena punkta pārsvaru. Pēdējā ceturtdaļā "Amikus" sāka daudz labāk spēlēt aizsardzībā un palēnām pārņēma vadību. "Barons" noslēgumā zaudēja, un, iespējams, ka iemesls bija rezervistu trūkums un daudzās kļūdas (25!) - 71:77.

Rezultatīvākais "Amikus" rindās bija Aivis Asarītis, kura kontā 16 punkti, piecas atlēkušās bumbas un trīs pārtvertas bumbas. Uldis Kleinbergs izcēlās ar 13 punktiem, piecām bumbām zem groziem un trīs rezultatīvām piespēlēm. Zaudētāju rindās Montis Rozenfelds guva 25 punktus, kā arī izcīnīja desmit bumbas zem groziem, bet Kaspara Ceļmalnieka rēķinā 21 punkts, sešas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles.

MBL 14. novembris

SpēleRezultāts
Amikus - Barons77:71
No Fear - Hornets60:58

Informāciju sagatavoja
MBL preses dienests