Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Titulēti dažādu sporta veidu pārstāvji uzvarējuši "Stirnu buka" jubilejas sezonas 1. posmā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Titulēti dažādu sporta veidu pārstāvji uzvarējuši "Stirnu buka" jubilejas sezonas 1. posmā
Starts divās garākajās - "Garmin Lūša" un "Venden Buka" - distancēs. Foto: Stirnubuks.lv

Pagājušās nedēļas nogalē Ropažos sporta kompleksā "333" tika atklāta taku skriešanas seriāla "Gjensedige Stirnu buks" jubilejas desmitā sezona, kur dažādās distancēs kopumā startēja pāri par trim tūkstošiem dalībnieku. Uzvaras izcīnīja titulēti dažādu sporta veidu pārstāvji.

Garākajā 26 kilometru "Garmin" Lūša distancē 250 dalībnieku konkurencē uzvarēja četrkārtējais Latvijas čempions maratonā Kristaps Bērziņš un Agate Armane, bet 19 kilometru "Venden" Stirnu buka distanci visātrāk noskrēja orientieristi - vīriešiem Igaunijas izlases pārstāvis - Eiropas jauniešu čempionāta bronzas medaļas ieguvējs stafetē Kenni Kivikas, aiz kura finišēja labākais no latviešiem Kristaps Vējš-Āboliņš, bet sievietēm Latvijas izlases līdere - daudzkārtējā Latvijas čempione, pasaules čempionātos divdesmitniekā un Eiropas čempionātā desmitniekā tikusī Sandra Grosberga.

"Vivacolor" 12 kilometru Zaķa distancē sezonu ar uzvaru sāka daudzkārtējais Latvijas čempions triatlonā un arī airēšanā Andrejs Dmitrijevs, kurš pagājušā gadā vienīgais no visām distancēm visos posmos iekļuva trijniekā un tagad šo sēriju palielināja līdz septiņām reizēm. Sievietēm šajā distancē pirmā finiša līniju šķērsoja 2003. gada Eiropas junioru čempionāta sudraba un bronzas medaļas ieguvēja vidējās distancēs. olimpiete un vairākkārtējā Latvijas čempione Inna Žolneroviča.

"Sportland" Vāveres piecu kilometru distancē pagājušās sezonas beigās iesākto uzvaru sēriju turpināja 2020. gada bronzas medaļnieks U-23 grupā krosā Ģirts Viļumovs un Simona Kārkliņa. Latvijas valsts mežu skolu čempionātā, kas bija ari Latvijas Vieglatlētikas savienības kauss taku skriešanā skolu jauniešiem, piecu kilometru absolūtajā vērtējumā pirmās vietas ieguva 3000 metru uzvarētājs junioriem Latvijas čempionātā telpās un orientieriste Melānija Rožukalne. "Salomon" sprinta etapā kalnā augšā un lejā ātrākie bija Mārtiņš Krauklis un EIropas jauniešu čempionāta orientēšanās sprinta bronzas medaļas ieguvēja Sandra Grosberga.

Kanikrosā (skrējējs ar suni) labākie bija Pasaules kausa posmu godlagoto vietu ieguvēja Alise Lūkina un Andris Svilāns.

     [+] [-]

, 2023-03-29 15:51, pirms gada
Tas tomēr ir pārsteidzoši, ka mazfinansētā neolimpiskā orientēšanās masveidā producē jauniešus, kuri ir tādā pasā vai pat vēl labākā funkcionālā līmenī kā "tīrie" skrējēji. Interesanti, kur ir tas suns aprakts- augsta līmeņa sacensību regularitātē, treniņprocesa intensitātē, treneru pieejamībā, kustību daudzveidībā, klubu sistēmā vai kur citur? Skaties kur gribi, arī velo un slēpošanā visur pilns ar orientieristiem!

     [+] [-]

, 2023-03-29 19:25, pirms gada
Zemessargs rakstīja: Tas tomēr ir pārsteidzoši, ka mazfinansētā neolimpiskā orientēšanās masveidā producē jauniešus, kuri ir tādā pasā vai pat vēl labākā funkcionālā līmenī kā "tīrie" skrējēji. Interesanti, kur ir tas suns aprakts- augsta līmeņa sacensību regularitātē, treniņprocesa intensitātē, treneru pieejamībā, kustību daudzveidībā, klubu sistēmā vai kur citur? Skaties kur gribi, arī velo un slēpošanā visur pilns ar orientieristiem!
Hm, nosauksi kādu orienteristu velosportā?

Orientieristiem varētu būt visspēcīgākā klubu sistēma Latvijā un tas droši vien dod rezultātus.