Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Špate pirmā latviete, kura pieveikusi ultratriatlona distanci, Rogai 4000km uz riteņa

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Špate pirmā latviete, kura pieveikusi ultratriatlona distanci, Rogai 4000km uz riteņa
Kristīne Špate. Foto no sportistes arhīva.

Kristīne Špate kļuvusi par pirmo latvieti, kas pieveikusi ultratriatlona distanci, savukārt Antra Roga pieveica 4000 kilometru garo velobraucienu "NorthCape4000".

Iepriekš informējām, ka 23. augusta vakarā siguldietis Rūdolfs Birnbaums finišēja astoņu dienu pārbaudījumu no Viļņas līdz Tallinai, skriešus pieveicot vēsturisko Baltijas ceļa maršrutu 678 kilometru garumā.Ne mazāk vērienīgi panākumi dāmām citās frontēs.

Kristīne Špate pēc savā dzimšanas dienā, 4.maijā pieveiktā Rīga-Valmiera sāka gatavoties debijai ultratriatlonā un nesen Vācijā tika galā ar dubulto "Ironman" distanci. 7,6 kilometru peldējumu latviete veica 3 stundās un 15 minūtēs (3:15:01), tālāk sekoja 360 kilometru velobrauciens (15:17:46) un divi maratoni jeb 84,5 kilometri skriešus (12:58:42). Kopā visa distance paņēma nepilnas 32 stundas (31:55:20), četru sieviešu konkurencē izcīnot trešo vietu.

Līdz ar to Kristīne Špate kļuva par pirmo latvieti, kas pieveikusi ultratriatlona distanci un bilst, ka tagad durvis ir atvērtas pārējām triatlonistēm.Pirms vairākiem gadiem pašmāju triatlonistus regulāri iedvesmoja gargabalnieki Jānis Miezers un Aivars Uzols.

"Ļoti aizkustinošs bija brīdis, kad pēdējā aplī organizatori man iedeva Latvijas karogu un pēdējo apli bija jāveic pretējā virzienā un kopā ar savu ģimeni," pasākumu Vācijā atceras triatloniste.

Antra Roga - triatloniste un peldēšanas trenere šovasar piepildīja citu mērķi - ar divriteni nobrauca 4000 kilometru izturības sacensības no Itālijas pilsētas Rovereto līdz Norvēģijas Nordkapam Eiropas ziemeļos. Ceļā tika šķērsotas septiņas valstis un apmeklēti četri obligātie kontrolpunkti - Minhene un Berlīne Vācijā, Kopenhāgena Dānijā un Roveniemi Somijā.

350 dalībnieki no 44 valstīm šo garo ceļu vajadzēja veikt 21 dienā, lai nopelnītu finišētāja titulu. Tas izdevās 180 velobraucējiem jeb aptuveni pusei startējušo, tostarp Antrai Rogai, kura pavēstīja, ka otrreiz tomēr negribētu šķērsot Alpus un Dolomītu kalnus ar somām nopakotu velosipēdu, kas svēris 20 kilogramus, jo ceļā aizliegta jebkāda palīdzība no malas. Piebilstams, ka iepriekš šo braucienu veikusi arī Laura Garā, savukārt nākamajam gadam gatavojas Edijs Dzalbs, kurš šovasar pieveica Baltijas taku braucienu "Hydra Epic" 1700 kilometru garumā.

Informāciju sagatavoja
Matīss Vecvagaris/LSM