Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

„Līgo kausu” izcīna L.Zuļģis ar A.Krūmiņliepu

„Līgo kausu” izcīna L.Zuļģis ar A.Krūmiņliepu
Attēlā: L.Zuļģis un A.Krūmiņliepa
Foto: A.Krīgere

Tenisa centrā Ādaži (TCĀ) 17.jūnijā notika jaukto dubultspēļu „Līgo kauss”. Spēkiem mērojās 8 pāri, no kuriem 1.vietu izcīnīja Agnese Krūmiņliepa pārī ar Laimoni Zuļģi.

Dalībnieku pāri tika salozēti divās apakšgrupās pa četri pāri katrā, kur izspēlēja savstarpējās spēles līdz viena seta uzvarai. Pie rezultāta 5:5 tika spēlēts „tie-break”.

Pirmajā apakšgrupā par uzvaru cīnījās Edgars Škapars pārī ar Ingu Makari, Andris Vītoliņš ar Unu Razumu, Jānis Andržjevskis ar Daci Mihelsoni un Laimonis Zuļģis pārī ar Agnesi Krūmiņliepu. Ar grūtām un sīvām cīņām 1.vietu apkašgrupā izcīnīja E.Škapars ar I.Makari, lai arī spēlētāju pāris divas reizes „par mata tiesu” izglābās no zaudējuma. Pirmajā spēlē pret A. Vītoliņu un U.Razumu pretinieki bija vadībā ar 4:1, bet E.Škaparam un I.Makarei izdevās veiksmīgi atspēlēties, un spēles rezultāts noskaidrojās „tie-break” izspēlē, kurā ar rezlutātu 5:6(4) tomēr piekāpās A. Vītoliņš un U.Razuma. Arī spēlē pret J.Andržjevski un D.Mihelsoni E.Škapars ar I.Makari bija iedzinējos ar 2:5, kad pāris mobilizēja spēkus, sakoncentrējās un atkal sasniedzot „tie-break” izcīnīja uzvaru ar 6:5(6). Apakšgrupā 2.vietu pārliecinoši ieņēma L.Zuļģis ar A.Krūmiņliepu, kuri zaudēja tikai vienu spēli grupas līderiem ar rezultātu 3:6, bet ar 6:2 uzvarēja J.Andržjevski un D.Mihelsoni un ar 6:4 - A. Vītoliņu un U.Razumu. Kā trešie apakšgrupā ar vienu uzvaru pret J.Andržjevski un D.Mihelsoni palika A. Vītoliņš ar U.Razumu.

Otrā grupā spēles aizvadīja spēlētāju pāri: Mārtiņš Rungainis ar Aigu Krīgeri, Arnis Ločmelis un Irēna Jurisone, Mārtiņš Bluķis ar Baibu Ertneri, un Valters Stirna ar Žaneti Garenčiku. Ar visām uzvarām līderos izvirzījās A.Ločmelis un I.Jurisone. Pirmajā spēlē pret M.Rungaini un A.Krīgeri spēlētāju pāris bija priekšā ar rezultātu 5:1, bet M.Rungainis un A.Krīgere sāka atspēlēties un panāca 4:5, bet A.Ločmeļa servi viņiem neizdevās lauzt. Rezultātā uzvaru ar 6:4 guva A.Ločmelis un I.Jurisone, ar tādu pašu rezultātu apspēlējot arī V.Stirnu un Ž.Garenčiku. Spraigu cīņu A.Ločmelis ar I.Jurisoni aizvadīja pret M.Bluķi un B.Ertneri, kurā abi pāri „tie-break” izspēlē nespēja uzvarēt vairākas mačbumbas, bet tomēr A.Ločmelis ar I.Jurisoni izrādījās pārāki un uzveica pretiniekus ar 6:5(9). V.Stirna un Ž.Garenčika izcīnīja otro vietu apakšgrupā. Spēlētāju pāris pārliecinoši ar 6:1 uzveica M.Rungaini un A.Krīgeri, ar 6:3 uzvarēja M.Bluķi un B.Ertneri, bet ar 4:6 zaudēja spēli pret A.Ločmeli un I.Jurisoni. Trešā vieta apakšgrupā - M.Bluķim ar B.Ertneri, kuri ar 6:3 uzvarēja M.Rungaini un A.Krīgeri.

Spēlēs par vietām pirmās grupas līderi E.Škapars un I.Makare uzvarēja V.Stirnu un Ž.Garenčiku, bet L.Zuļģis ar A.Krūmiņliepu uzvarēja otrās grupas līderus A.Ločmeli un I.Jurisoni. Fināla mačā E.Škapars un I.Makare atkal tikās ar L.Zuļģi un A.Krūmiņliepu, un bija vadībā ar 5:3, bet uz E.Škapara servi I.Makare spēlē pie tīkla vairākas reizes pēc kārtas kļūdījās, līdz ar to pāris šo geimu un pārsvaru zaudēja. Nākamo geimu L.Zuļģis ar A.Krūmiņliepu uzvarēja un izlīdzīnāja rezultātu jau līdz 5:5. Spēles rezultāts līdz ar to izšķīrās „tie-break”, kurā L.Zuļģis un A.Krūmiņliepa ar 6:5(3) uzvarēja E.Škaparu un I.Makari, tādējādi iegūstot 1.vietu „Līgo kausā”. A.Ločmelis un I.Jurisone „mazajā finālā” izcīnīja godpilno 3.vietu, ar 6:4 uzveicot V.Stirnu un Ž.Garenčiku.

30.jūnijā un 1.jūlijā TCĀ norisināsies Monterigo Vasaras meistarsacīkstes senioriem pēc Latvijas tenisa savienības (LTS) piešķirtās 3.kategorijas divās vecuma grupās 35+ un 55+ sievietēm un vīriešiem. Spēlētājiem sava dalība jāpiesaka līdz 27.jūnija plkst.14.00. Monterigo Pavasara meistarsacīkstēs 1.vietu dāmu 35+ grupā ieguva Anete Arāja, kungu 35+ grupā – Alvis Tabors, bet kungu 55+ grupā - Atis Sausnītis.

Raksts tapis sadarbībā ar tenisa centru Ādaži