Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Medaļnieki zināmi, secība - nē

Andrejs Siliņš

Triobet Rīgas telpu futbola čempionāta Pirmajā līgā aizvadīti pirmspēdējās, 17. kārtas, mači. Pēc „Rīnūžu” komandas neizšķirta 4:4 spēlē ar „Elīza” kļuvis skaidrs, ka medaļas šosezon savā starpā sadalīs „TSI Futsal Team”, LSPA un FC „Nico” vienības. Atklāts palicis vien jautājums par šo komandu secību uz goda pjedestāla.

Ja esam pavisam precīzi, tad atklāts palicis vien jautājums par to, kurš klubs izcīnīs Pirmās līgas čempionu titulu un līdz ar to automātiski iegūs tiesības nākamsezon cīnīties augstākajā sabiedrībā, bet kura vienība „paliks” otrajā vietā, un līdz ar to tai sava piederība spēcīgākajiem būs jāpierāda pārspēlē ar Augstākās līgas šīs sezonas vājāko komandu „ISMA/Ubak”.

Taču tas, kurai vienības futbolistiem 4.aprīļa vakarā kaklā kārsim bronzas medaļas, jau ir zināms. Proti, pērn Latvijas čempionātā spēlējusī LSPA komanda startu šīs sezonas Pirmās līgas čempionātā jau noslēgusi, 16 mačos izcīnot 30 punktus – tik pat, cik šobrīd otrajā vietā esošajai „TSI Futsal Team” vienībai, taču nedaudz sliktākā vārtu attiecība savstarpējos mačos – 3:4 – LSPA neļaus pakāpties uz otro pozīciju pat tad, ja Trasporta un sakaru institūta studenti pēdējā kārtā zaudēs otriem zelta godalgu pretendentiem – FC „Nico”.

Līdz ar to ar pilnu atbildības sajūtu varam citēt iepriekšējās – 16.kārtas apskata virsrakstu - „Čempionu tituls izšķirsies pēdējā kārtā”. Starp citu, pieminētajā apskatā jau prognozējām, ka „šīs spēles likme būs čempionu tituls – kura komanda uzvarēs, tā arī kļūs par 2009.gada Rīgas čempioniem...”

Nedaudz izdevīgākās pozīcijās šobrīd ir FC „Nico” vīri, kas „TSI Futsal Team” patlaban apsteidz par vienu punktu. Līdz ar to FC „Nico” vienībai pietiek arī ar neizšķirtu pēdējās kārtas mačā, kamēr „studentiem” der tikai un vienīgi uzvara.

Pirmajā abu komandu tikšanās reizē 18.janvārī ar rezultātu 4:1 triumfēja FC „Nico”. Pa diviem vārtiem toreiz guva abi vienības rezultatīvākie uzbrucēji Oļegs Penkovskis un Aleksandrs Gospodarjovs. Pēdējais, starp citu, pirms pēdējās kārtas ir visas Pirmās līgas rezultatīvākais spēlētājs, par diviem precīziem sitieniem apsteidzot „TSI Futsal Team” uzbrukuma līderi Aleksandru Hudaiberdijevu.

Iepriekšējā apskatā kļūdījāmies, prognozējot, ka zelta medaļu pretendentu skaits būs lielāks par diviem, proti – paredzot, ka pēdējā kārtā FC „Nico” un „TSI Futsal Team” cīnoties neizšķirti, par Pirmās līgas čempioniem var kļūt LSPA futbolisti. Bet kļūdījāmies pavisam vienkārša iemesla pēc – aizvadītajā kārtā par nelielu pārsteigumu parūpējās nestabili spēlējošā „Kreiss” vienība, kas ar 4:3 pieveica LSPA, tādējādi Sporta akadēmijas studentus „izslēdzot” no zelta medaļu pretendentu loka.

Aizvadītā mača gaita ritēja pēc trillera cienīga scenārija, pārmaiņus vadībā esot te vienai, te otrai komandai – 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3. Līdzīgs ritējums bija arī jau ievadā pieminētajai spēlei starp „Rīnūžu” un „Elīza” vienībām – 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:4.

Citos 17.kārtas mačos līderi FC „Nico” tikai ar 2:1 pieveica pastarīšus RFS „Flaminko”, bet „Actaris” pārliecinoši ar 6:3 pārspēja „Nerta” komandu. Pērn tikai FTA ziemas čempionāta Sudraba (trešajā pēc spēka) līgā spēlējusī vienība pēc ne pārāk veiksmīgā sākumā – viena uzvara pirmajos sešos mačos, kā arī četru neveiksmju joslas čempionāta vidus daļā, var finišēt ar četrām uzvarām pēc kārtas un piekto vietu. Lai tā notiktu, pēdējā kārtā jāpieveic „Rīnūži”.

Citās, vēl nepieminētajās, 18.kārtas spēlēs tiksies „Elīza” un RFS „Flaminko”, kā arī „Kreiss” un „Nerta”.

Turnīra tabula

VKomandasSUNZVAP
1.FC „Nico”1594242:2331
2.„TSI Futsal Team”1593353:2530
3.LSPA1693446:3530
4.„Rīnūži”1574441:3325
5.„Actaris”1553737:4018
6.„Kreiss”1553737:4318
7.„Elīza”1553741:5518
8.„Nerta”1534836:4813
9.RFS „Flaminko”15211220:517

Vairāk par turnīru tā mājas lapā - fta.lv: Rīgas telpu futbola čempionāts 2008./2009.

Otrajā līgā triumfē BSA, trešajā – „Ulbroka”

Divas nedēļas līdz čempionāta beigām noskaidroti arī Otrās un Trešās līgas čempioni, un par tiem kļuvuši, attiecīgi, BSA un „Ulbroka” futzālisti. Savukārt Ceturtajā līgā galvenās cīņas vēl tikai priekšā.

Otrajā līgā finālgrupā atlicis aizvadīt vēl divas spēles – BSA pret „GazMjas”, kā arī „New Project” pret „RigaPartyBus”, taču šo maču iznākumi vairs nekādi nevar ietekmēt komandu vietu sadalījumu no pirmās līdz sestajai: BSA, „GazMjas”, „New Project”, „Mantija-Nikars”, „RigaPartyBus” un „KG-BūvGrup”.

Patiesību sakot, šajā līgā, neskatoties, ka savstarpēja spēle vēl jāaizvada arī nākamā četrinieka vienībām „Vangaži Madikena” un FK „Olaine”, zināms galīgais vietu sadalījums līdz pat pēdējai. Un, proti, septīto vietu jau izcīnījusi Olaines komanda, kam seko „TUC/FTA”, „Vangaži Madikena”, FK „Iecava”, FC „Raita 2”, „Arsenal Riga”, Biznesa augstskola „Turība” un „Starts”. Pēdējām divām nosauktajām vienībām nākamsezon būs jācīnās Trešajā līgā.

Nedaudz savādāka aina paveras līgu zemāk. Lai arī FK „Ulbroka” vīri jau nodrošinājuši čempiontitulu, uz pārējiem medaļu komplektiem, turklāt – visdažādākajā secībā, pretendē trīs komandas – „Remus AMR”, FK „Reāls” un FK „Axa-Ķekava”. Brīdī, kad katrai no tām atlicis aizvadīt vienu spēli, ķekavnieki no pārējām divām atpaliek par vienu punktu. Īpaši intriģējošas sezonas beigas padara fakts, ka tās pēdējā mačā 31.martā savā starpā tiksies „Remus AMR” un FK „Reāls”.

Praktiski nekas vēl nav skaidrs Ceturtās līgas finālgrupā. Bet tas arī saprotams, jo ikvienai no komandām vēl jāaizvada pa divām vai trim spēlēm. Šobrīd nedaudz labākā situācijā atrodas „Stingrs pamats” vienība, kam astoņos mačos 18 punkti. Seko „Umbro Team” (7/14), „Rīgas satiksme” (6/13) un „Ropaži” (8/13).

     [+] [-]

, 2009-03-27 19:39, pirms 15 gadiem
olaine uraaaaaaaaa ';