Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

18. jūnijā taku skrējēji ielīgos saulgriežus Gaiziņkalnā

Sportacentrs

Taku skrējienu seriāls “Gjensidige Stirnu buks 2021./22.” ar Covid-19 ierobežojumiem dalītās pēdējo divu gadu sezonas aizvadītiem 7 posmiem noslēgsies 18.jūnijā. Latvijas augstākājā – Vestienas paugurainē, Gaiziņkalna apkaimē!

Sezonas uzvarētāji tiks noskaidroti seriāla pamatdistancēs “Garmin Lūsis”, “Venden Stirnu buks” vai “Husqvarn Zaķis”, tāpat noskaidrosies neoficiālie “Salomon Kalnu karalis / karaliene” ieguvēji un spēcīgākās komandas “Green Motors I Škoda” komandu kopvērtējumā. Joprojām gaidāma nervus kutinoša cīņa starp kopvērtējuma TOP3 komandām “Pulsometrs.lv”, “SCOTT Running Latvija” un “Patria Sportland” vienībām! Turpat netālu gan arī komandas “Rieksti” un “Vāveres”.

Pieteikšanās un distances:

Pieteikties dalībai “Stirnu bukā” iespējams Stirnubuks.lv mājaslapā.

Distances:
• "Gardu muti Susurs" (~1km)
• "Sportland Vāvere" (~6 km)
• "Husqvarna Zaķis" (~12 km)
• "VENDEN Stirnu buks" (-20 km)
• "Garmin Lūsis" (-27 km)

Ielīgos saulgriežus!

Par godu sezonas noslēgumam un vasaras saulgriežiem, kas strauji tuvojas, sestdien, 18.jūnija pēcpusdienā, sportiski tiks ielīgoti saulgrieži un uzlaists kāds dancis kopā ar folkloras kopu "Ceiruleits", bet vakarpusē uz Gaiziņkalna dabas koncertzāles improvizētās skatuves kāps mūziķi - Jaunais Jāņu Orķestris!
Bet no pēc tam notiks taku skrējienu seriāla “Gjensidige Stirnu buks” sezonas kopvērtējuma apbalvošanas ceremonija un ierastā balvu izloze visiem klātesošajiem!

Sezona beigsies, lai dzīvo jaunā sezona!

Pēc apspriešanās ar Latvijas vadošajiem taku skrējējiem, komandu kapteiņiem un organizatoru komandu pieņemts papildus lēmums – supersēriju ar 9 posmiem neorganizēt, tā vietā šis gads tiks pabeigts ar 3 atlikušajiem šīs sezonas Ekstra posmiem, bet nākamgad tiks sākta jauna, pilnvērtīga sezona bez piespiedu pauzes gada aukstākajā periodā!
Arī Ekstra posmu kopvērtējumā tiks sumināti labākie, visi kas piedalīsies visos 3 posmus bez papildus maksas saņems Ekstra posmu finišētāju t-kreklus!
2022.gada sezonas Ekstra posmi notiks:
13.08. Strīķupes Stirnu buks, Cēsu novads,
10.09. Tērvetes dabas parka Stirnu buks, Dobeles novads,
01.10. Lielā ciema Stirnu buks, Tukuma novads.

13. augustā izturīgākie Stirnu buki lēks distancē “Garmin Fēnix Vilks”

Jau trešo gadu seriāla “Stirnu buks” ietvaros ierasto distance “Garmin Lūsis” reizi gadā aizstāj ultragarš taku skrējiens “Enter Gauja Trail 2022.” jeb distance “Garmin Fēnix Vilks”. 13. augustā pašā rīta agrumā izturīgākie un spēcīgākie taku skrējienu seriāla "Gjensidige Stirnu buks" dalībnieki pulcēsies uz starta līnijas Līgatnē, lai pēc aptuveni 75km pieveikšanas piepulcētos pārējiem taku skrējiena “Strīķupes Stirnu buks” distanču dalībniekiem. Strīķupes taka sola ne vien stāvus krastus, dziļas gravas, burvīgu egļu mežu, bet arī Gaujas labā krasta dzintara nokrāsas pieteku.
Jāpiebilst, kā arī šogad šai distancē tiks izcīnītas Latvijas čempionāta medaļas ultragarajos taku skrējienos. Bet pati trase, kas stiepsies jau ierastajās gaujmaliešu takās ir sertificēta Startautiskajā taku skrējēju asociācijā (ITRA). Katrs, kurš finišēs, bez ierastās “Vilka” medaļas saņems arī 3 punktus, kas būtiski starptautiskajam reitingam, lai piedalītos taku skriešanas sacensībās ārpus Latvijas.

Šogad tiek atjaunots "Lavijas taku skrējienu kauss 2022", kurā apvienoti četri nozīmīgākie pašmāju taku skrējieni:
•Latvia Trail Race (LTR) - 28. - 29. maijs;
•Vilkaču maratons (VM) - 9. jūlijs;
•“Enter Gauja Trail 2022” distance “Garmin Fēnix Vilks” - 13. augusts;
•Siguldas kalnu maratons (SKM) - 24. septembris.

Visu posmu uzvarētāji iegūs tiesības pārstāvēt Latviju 2023. gada kalnu un taku skriešanas Pasaules čempionātā, kas nākamgad jūnija sākumā plānots Austrijas kalnos Insbrukā.

40 kilometru distances startam, neskatoties uz ITRA reitinga punktiem, kvalificēsies "Latvia Trail Race" un "Vilkaču maratons" šī gada uzvarētāji, savukārt 80 kilometru trasē 2023.gadā varēs doties 2022.gada “Enter Gauja Trail 2022” un SKM ātrākie taku skrējēji, neņemot vērā pēdējo trīs gadu panākumus ITRA sertificētajās trasēs. Latvijas izlases pārējais sastāvs tiks komplektēts pēc ITRA reitinga līdzīgi kā līdzšinējos gados.

Noderīgas saites:

Informācija par sacensībām
Reģistrācija
Kopvērtējuma rezultāti

Informāciju sagatavoja:
www.stirnubuks.lv

     [+] [-]

, 2022-06-13 17:17, pirms 2 gadiem
Izskatās, ka Stirnu buks arvien vairāk komercializējas. Kas labi, jo prestižu varēs audzēt tikai ar labām naudas balvām top skrējējiem. Protams, tautas sporta funkciju arī lieliski turpina pildīt.