Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Jelgavnieks izcīna 3. vietu Kiprā airēšanas slaloma un skriešanas apvienojumā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Jelgavnieks izcīna 3. vietu Kiprā airēšanas slaloma un skriešanas apvienojumā
Romeo Mednis (pirmais no labās). Foto: elemesos.com.

Viens no vadošajiem sava vecuma Latvijas airētājiem Romeo Mednis no Jelgavas ieguvis interesantu pieredzi jaunā sporta veidā, piedaloties sacensībās "1st International coastal rowing championship, LNC competition" Kiprā, kurās apvienota skriešana un airēšanas slaloms, izcīnot šajās sacensībās trešo vietu.

Sacensības notika divas dienas. Dalībnieki startēja vairākās laivu klasēs un vecuma grupās. Romeo Mednis startēja open grupā, kurā piedalījās visu vecumu sportisti un kurā arī bija vissīvākā konkurence. Open grupā pavisam startēja desmit dalībnieki.

Romeo veica distanci "Beach sprint", kas norisinājās šādi: atskanot starta signālam, sportists skrien, lec laivā un airē slalomu, distances vidū apbraucot boju un airējot atpakaļ, krastā izlec no laivas un skrien līdz finišam. Sacensību pirmajā kārtā tika noskaidroti seši ātrākie sportisti, kuri iekļuva ceturtdaļfinālā, bet pārējie četri vēl savā starpā cīnās par atlikušajām divām vietām uz ceturtdaļfinālu.

"Man bija piektais ātrākais laiks, bet, tā kā tas tikai par pussekundi atpalika no ceturtā labākā laika, es automātiski iekļuvu ceturtdaļfinālā. Ceturtdaļfinālā es cīnījos ar Gruzijas sportistu. Lai gan laikapstākļi bija diezgan skarbi – ar lielu vēju un viļņiem –, man izdevās uzvarēt un iekļūt pusfinālā. Tur man pretī stājās viens no diviem Japānas sportistiem, kurus uzskatīju par saviem sīvākajiem konkurentiem, jo viņiem ir liela pieredze šāda veida sacensībās un viņi ir startējuši arī pasaules čempionātā, bet man tās bija tikai otrās," stāsta Mednis.

"Pusfinālā es apgāzos 70 metrus no krasta un zaudēju, bet mans pretinieks vēlāk ieguva 1. vietu, turklāt arī pirmajā kārtā viņam bija visātrākais laiks. Bronzas braucienā tikos ar otro Japānas sportistu. "Patiesībā šis bija airētājs, no kura visvairāk baidījos, un biju pārliecināts, ka viņš būs topā, jo viņam ir liela pieredze, tostarp pasaules čempionātā, un viņš ir Japānas labākais airētājs šādās sacensībās. Līdz ar to bronzas finālā man bija stress, bet beigu beigās man izdevās uzvarēt, par ko biju ļoti priecīgs," atzīst jelgavnieks, kurš bija vienīgais dalībnieks no mūsu valsts.

Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolas absolvents un Raivja Svārupa audzēknis stāsta, ka plāno šim veidam pievērsties nopietnāk, jo to var apvienot ar akadēmisko airēšanu, kas ir viņa specialitāte. "Plānoju šajā veidā piedalīties pasaules un Eiropas čempionātā, bet pilnībā pāriet uz šo tā dēvēto piekrastes airēšanu vēl nedomāju, jo man ir vēl daži plāni un sapņi akadēmiskajā airēšanā – tikt Eiropas un pasaules desmitniekā un redzēt, cik tālu varu aiziet, un, protams, arī olimpiskā kvalifikācija," stāsta Mednis. Viņš norāda, ka abus veidus var apvienot, jo piekrastes airēšanas galvenās sacensības notiek pēc akadēmiskās airēšanas sezonas.

Informāciju sagatavoja
Jelgavas Sporta servisa centrs

     [+] [-]

, 2023-04-13 16:11, pirms gada
Ar kādām laivām viņi brauc? Cik gara distance ar laivu un cik skriešanā? Šoreizskriešana bija pa pludmales smiltīm? Ir mači, kuri notiek pie ezera/upes un skriešana ir klasisks krosiņš?