Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

"Sport 2000 kausā" triumfē SK "Spēks"

"Sport 2000 kausā" triumfē SK "Spēks"
Turnīra MVP Vadima Tatarčuka ("Akmentiņi", pa labi) centība bija par mazu, lai finālā apspēlētu Maksima Koļesņikova un Ingusa Vagara (SK "Spēks") izliktos slazdus.
Andžeja Staško foto

Piektdienas pievakarē Vidzemes olimpiskajā centrā, Valmierā, veiksmīgi risinājās pirmais futzāla nakts turnīrs "Sport 2000 kauss". Septiņu stundu cīniņos piedalījās astoņas komandas, uzvaru turnīrā svinēja SK "Spēks" no Valmieras.

Vispirms notika grupu turnīra spēles. Vareni iesāka "Kvartāla" (B grupā) meistari, kā vēlāk izrādījās, ar šī vakara graujošāko rezultātu 7:0 pārspējot "Mīlestības namiņa" puišus. Viņu principiālākie pretinieki SK "Spēks" (arī B grupā) mēģināja neatpalikt, arī viņi savā pirmajā spēlē saplosīja pretiniekus, šoreiz "Vecupītes", ar 6:1. Nepiedaloties Matīšiem, komandai ar "spēcīgāko" nosaukumu jau pāris dienu pirms turnīra bija skaidrs, uz kuru spēli jānoskaņojas īpaši, kaut arī pēc situācijas tabulā cīniņš pret "Kvartālu" (pēdējā grupu turnīra spēle) neko nenozīmēja, abas komandas vietu pusfinālā bija jau nodrošinājušas. Kaujinieciskums "Spēka" puišos bija iesakņojies pamatīgi, pēc pēdējiem pāris zaudējumiem "Kvartālam" citu turnīru ietvaros, tas bija manāms ar neapbruņotu aci, vislabāk tas atspoguļojas rezultātā 3:1. Paralēli klusāk, bet ar lielu pārliecību uzvaru pēc uzvaras krāja arī "Akmentiņi", grupu turnīru beidzot un izejot no A grupas pirmajā pozīcijā. Mazāk pārliecinoši vadot A grupas turnīra spēles, pusfinālā kā caur adatas aci tika arī "Livonia" futbolisti.

Pirmajā pusfināla spēlē pēc 20 minūšu cīniņa "Kvartāls" ar "Akmentiņiem" tā arī nespēja noskaidrot stiprāko (1:1), nācās sist pendeles, šoreiz stiprāki nervi un lielāka meistarība izrādījās Burtnieku puses komandas spēlētājiem, viņi tika finālā. Otrajā pusfināla spēlē SK "Spēks" tikās ar "Livonia". Sīvā un nepiekāpīgā cīkstiņā pirmais pretinieku vārtus uzlauza "Spēka" futbolists Ivo Lakučs, turpinājumā ar labām izdevībām apmainījās abu komandu futbolisti, tomēr pēdējais vārds palika SK "Spēks" komandas līderim Maksimam Koļesņikovam, iesitot vēl vienus vārtus un uzvarot kopumā ar 2:0.

Spēlē par 3. vietu, sarūgtināti par piekāpšanos pusfināla loterijas spēlē, "Kvartāla" futbolisti visai veiksmīgi apspēlēja "Livonia" pieredzējušos kolēģus, Armanda Pundiņa un Kirila Mihailova divi bezatbildes vārti 2:0. Finālā tikpat centīgi SK "Spēks" neatstāja nekādas cerības "Akmentiņiem", pārsteidzoši viegli salaužot pretiniekus ar 3:0 (Alvis Dubovs, Dmitrijs Vodjaņickis un Maksims Koļesņikovs) un izcīnot "Sport 2000 kausu".

Individuālās sporta preču veikala "Sport 2000" balvas saņēma: rezultatīvākais spēlētājs Kirils Mihailovs ("Kvartāls") — 8 vārti, labākais vārtsargs Jānis Brēža (SK "Spēks") un vērtīgākais spēlētājs (MVP) Vadims Tatarčuks ("Akmentiņi").