Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

MSĢ pārstāvjiem visvairāk uzvaru "Pavasara kausā" duatlonā - airēšanā un skriešanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

MSĢ pārstāvjiem visvairāk uzvaru "Pavasara kausā" duatlonā - airēšanā un skriešanā
Foto: rowing.lv

Četrās Latvijas pilsētās Jelgavā, Jūrmalā, Daugavpilī un Rīgā, tika aizvadītas sacensības “Pavasara kauss 2023”. duatlonā, kur sacensību pirmās daļas disciplīna – airēšana uz ergometriem “Concept 2” - norisinājās minēto četru pilsētu sporta skolās un klubos, bet otrā daļa - skriešanas disciplīna - norisinājās Jūrmalas stadionā “Sloka”. Sacensībās kopumā startēja 137 sportisti 4 dažādās vecuma grupās, visvairāk uzvaru izcīnot Murjāņu Sporta ģimnāzijas (MSĢ) pārstāvjiem.

Kā jau ierasts, sacensības “Pavasara kauss” norisinājās divās disciplīnās - airēšanā uz ergometriem “Concept 2” un skriešanā. Kopvērtējumā tika ņemtas vērā abās disciplīnās ieņemtās vietas ar nosacījumu, ja vairākiem sportistiem ieņemto vietu kopsumma ir vienāda, augstāka vieta kopvērtējumā tiek dota tam sportistam, kurš uzrādījis labāku rezultātu airēšanas discilīnā.

Open grupas (2004. gadā dzimušie jaunieši un vecāki) un U-19 grupas (2005. un 2006. gadā dzimušie jaunieši) sportistiem airēšanā uz ergometriem “Concept 2” bija jāveic 2 kilometru distance, bet skriešanā bija jāveic 3 kilometru distance, savukārt U-17 grupas (2007. un 2008. gadā dzimuši jaunieši) un U-15 grupas (2009. gadā dzimuši jaunieši un jaunāki) sportistiem airēšanā uz ergometriem “Concept 2” bija jāveic 1 kilometra distance, bet jānoskrien 1600 metru distance. Open grupā sievietēm uzvarēja pagājušā gada Eiropas U23 čempionāta airēšanā 4. vietas ieguvēja Laine Rumpe.

"Pavasara kausa" uzvarētēji:

U-15 vecuma grupā meitenēm: Alija Minajeva (Jelgavas BJSS);
U-15 vecuma grupā puišiem: Elgars Pamovskis (MSĢ TSV SASS);

U-17 vecuma grupā meitenēm: Evija Freimane (MSĢ TSV SASS);
U-17 vecuma grupā puišiem: Artūrs Zirnis (MSĢ TSV SASS);

U-19 vecuma grupā meitenēm: Kate Agare (MSĢ Jūrmala);
U-19 vecuma grupā puišiem: Daniils Gulovs (MSĢ Jūrmala);

Open grupā sievietēm: Laine Rumpe (Individuāli);
Open grupā vīriešiem: Krists Tomass Krūmiņš (Jūrmalas sports).

Informāciju sagatavoja
Latvijas Airēšanās federācija