Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

2020. gads: Porziņģis maina tendences, handbolisti debitē, olimpieši gatavojas

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

2020. gads: Porziņģis maina tendences, handbolisti debitē, olimpieši gatavojas
Dainis Krištopāns - 2019. gada Eiropas labākais handbolists. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Vīriešu handbola valstsvienība 2020. gadā debitēs Eiropas čempionāta finālturnīrā, Latvijas tenisistes tiksies ar ASV un Kristaps Porziņģis gatavosies NBA izslēgšanas spēlēm. Lielākie notikumi pasaulē: "Euro 2020" divpadsmit pilsētās un Tokijas spēles.

Janvārī notiks lielākais notikums Latvijas handbola vēsturē. Vīriešu valstsvienība ceturdien, 9. janvārī, Norvēģijas pilsētā Tronheimā debitēs Eiropas čempionāta finālturnīrā. Latviešu pretinieki C grupā būs Spānijas, Nīderlandes un Vācijas handbolisti. Lai iekļūtu Eiropas 12 spēcīgāko komandu vidū, grupā jāizcīna pirmā vai otrā vieta.

Trešās un ceturtās pozīcijas īpašniekiem turnīrs būs beidzies, bet veiksminieki cīņu par “play-off” turpinās pret A un B grupu vadošajiem duetiem. Otrais grupu turnīrs notiks 16.-22. janvārī Austrijas galvaspilsētā Vīnē. D, E un F grupu vadošās komandas sacentīsies Zviedrijas pilsētā Malmē. Pusfināli, kā arī spēles par pirmo, trešo un piekto vietu risināsies 24.-26. janvārī Stokholmā.

Latvijas, Bosnijas un Nīderlandes handbolisti finālturnīrā spēlēs pirmo reizi. Pašreizējā čempione Spānija piedalījusies visos Eiropas čempionātos, savukārt Vācija ārpus elites loka palikusi tikai 2014. gadā. Salīdzinājumam – Lietuva vienīgo reizi finālturnīrā startējusi 1998. gadā (devītā vieta), bet Igaunija to vēl nav paveikusi ne reizi.

Pirmajos četros finālturnīros startēja 12 komandas, savukārt no 2002. līdz 2018. gadam – 16 vienības. Vēsturiski lielākos panākumus guvusi Zviedrija – skandināvu rēķinā ir četri Eiropas meistaru tituli. Francijas handbolisti finālturnīrā triumfējuši trīs reizes. Dānija un Vācija seko ar diviem tituliem, savukārt Spānija un Krievija uzvarējušas pa vienai reizei.

Eiropas komandas nosaka pasaules handbola modi. Pasaules čempionāta 80 gadu vēsturē tikai viena komanda no citas pasaules daļas spējusi tikt pie medaļas. Katara 2015. gadā naturalizēja vairāk nekā 10 ārzemju spēlētājus un, pateicoties vārtsargam Danijelam Šaričam, savās mājās izcīnīja sudraba medaļu. Arābu zemes komanda iepriekš nebija tikusi augstāk par 16. vietu.

Eiropas handbola federācija 27. decembrī aizvietoja serbu tiesnešu pāri Nenadu Nikoliču un Dušanu Stojkoviču – pirmais nebija atguvies pēc savainojuma – ar latviešiem Zigmāru Sondoru un Renāru Līci. Duets strādājis Olimpiskajās spēlēs Pekinā, divas reizes tiesājis Čempionu līgas “Četru fināla” spēles, kā arī divreiz darbojies pasaules čempionātos vīriešiem (Vācija 2007, Francija 2017) un sievietēm (Francija 2007, Ķīna 2009).

EURO 2020

UEFA prezidents Mišels Platinī 2012. gada Eiropas čempionāta fināla priekšvakarā ierosināja “Euro 2020” spēles vienas valsts vietā aizvadīt 12 vai 13 dažādās pilsētās. Tā paša gada 6. decembrī UEFA apstiprināja priekšlikumu ar nodomu 2020. gadā atzīmēt finālturnīra 60 gadu jubileju.

Finālturnīra rīkošanai pieteicās 19 pilsētas no 17 valstīm. Atlases sietu nepārvarēja septiņas pilsētas: Baltkrievijas galvaspilsēta Minska, Beļģijas galvaspilsēta Brisele, Bulgārijas galvaspilsēta Sofija, Izraēlas galvaspilsēta Jeruzaleme, Ziemeļmaķedonijas galvaspilsēta Skopje, Zviedrijas galvaspilsēta Stokholma un Velsas pilsēta Kārdifa.

Euro 2020 pilsētas un stadioni

PilsētaStadionsIetilpība
Baku (Azerbaidžāna)Olympic Stadium68 700
Kopenhāgena (Dānija)Parken38 065
Londona (Anglija)Wembley90 000
Minhene (Vācija)Allianz Arena75 000
Budapešta (Ungārija)Puškaš Arena56 000
Roma (Itālija)Stadio Olimpico72 698
Amsterdama (Nīderlande)Johan Cruyff Arena54 990
Dublina (Īrija)Aviva Stadium51 700
Bukareste (Rumānija)Arena Nationala55 600
Sanktpēterburga (Krievija)Krestovsky stadium68 134
Glāzgova (Skotija)Hampden Park52 063
Bilbao (Spānija)San Mames53 332

Septiņas rīkotājas – Itālija, Krievija, Spānija, Anglija, Nīderlande, Vācija un Dānija – finālturnīram kvalificējās automātiski. Azerbaidžāna nespēja pārvarēt grupas turnīra barjeru, savukārt Rumānija, Ungārija, Īrija un Skotija 26.-31. martā cīnīsies kvalifikācijā.

Neskaitot augstākminēto septiņnieku un debitanti Somiju, finālturnīrā spēlēs Beļģija, Polija, Ukraina, Francija, Turcija, Čehija, Zviedrija, Horvātija, Austrija, Portugāle, Šveice, Velsa. Cerības saglabā vēl 16 komandas, četras rīkotājas ieskaitot.

A ceļš: Bulgārija-Ungārija, Islande-Rumānija (tālāk tiks četrinieka stiprākā vienība).
B ceļš: Bosnija-Ziemeļīrija, Slovākija-Īrija.
C ceļš: Norvēģija-Serbija, Skotija-Izraēla.
D ceļš: Gruzija-Baltkrievija, Ziemeļmaķedonija-Kosova.

Latvijas valstsvienība 2020. gada septembrī-novembrī piedalīsies UEFA Nāciju līgas D turnīrā kopā ar Gibraltāru, Fēru salām, Lihtenšteinu, Andoru, Maltu un Sanmarīno. Izloze notiks 3. martā plkst. 19:00 Amsterdamā – D1 grupā spēlēs četras komandas, bet D2 grupā sacentīsies trīs vienības.

Dalasa rikšo uz NBA izslēgšanas spēlēm

Ziemā un pavasarī līdzjutēju interesi piesaistīs latviešu gaitas pasaules stiprākajā basketbola līgā. Dāvja Bertāna un Rodiona Kuruca pārstāvētās komandas pērn izstājās “play-off” pirmajā kārtā, bet 2020. gadā gaidāms Kristapa Porziņģa pirmais iznāciens ar “Dallas Mavericks”.

Visas pazīmes liecina, ka “rikšotāji” pēc četru gadu pārtraukuma atgriezīsies izslēgšanas spēlēs. Dalasas rēķinā ir 21 starts “play-off” un viens tituls, taču pēc 2011. gada triumfa komanda allaž zaudējusi pirmajā kārtā (2012, 2014, 2015, 2016).

Dalasas desmitgade

SezonaU-ZPlay-off
201157-25Čempione (bilance 16-5)
201236-30zaudēja pirmajā kārtā (0-4)
201341-41nekvalificējās
201449-33zaudēja pirmajā kārtā (3-4)
201550-32zaudēja pirmajā kārtā (1-4)
201642-40zaudēja pirmajā kārtā (1-4)
201733-49nekvalificējās
201824-58nekvalificējās
201933-49nekvalificējās

Līdzjutēji pirmo reizi aktīvi sekoja jaunumiem no Ziemeļamerikas deviņdesmito gadu pirmajā pusē, kad Sanhosē “Sharks” rindās spēlēja latviešu hokejisti Sandis Ozoliņš un Artūrs Irbe. Toreiz pasaules tīmeklis vēl bija bērna autiņos, tāpēc vairākums interesentu ziņas ieguva ar radio un TV starpniecību.

Divdesmit gadus vēlāk, īpaši pēc Kristapa Porziņģa ierašanās Ņujorkā, situācija radikāli mainījās. NBA spēles kļuva daudz pieejamākas, turklāt ziņas varēja saņemt nepārtrauktā tiešsaistes režīmā. Daudzi cēlās naktīs, lai spēles vērotu tiešraidēs. Citi no rītiem kāri tvēra jaunākās ziņas no aizokeāna. Pašlaik NBA un – mazākā mērā – NHL jaunumi ir populārākie sporta ziņu lentēs.

Interese par starptautisko, īpaši Ziemeļamerikas sportu, pieaugusi, kamēr pašmāju klubi saņem daudz mazāku uzmanību. Agra Suveizdas apkopotā informācija liecina, ka Latvijā nav neviena sporta spēļu komanda, kura vietējos turnīros vidēji spēj pulcēt vismaz 1000 skatītāju. Vien septiņi klubi vidēji pievilina vairāk par 500 līdzjutēju un tikai viens no tiem bāzējas Rīgā.

Apmeklētākās sporta spēļu komandas

KomandaSporta veidsApmeklējums
Ventspilsbasketbols802.5
Valmierabasketbols781.4
Dinaburgahokejs669.3
Liepājafutbols658.9
Rigafutbols571.3
Ogrebasketbols513.1
Liepājahokejs509.7

Lielāka interese ir par basketbola, futbola un hokeja valstsvienību spēlēm, taču vidējais līdzjutējs sporta varoņiem seko internetā. Tiešsaistes aktivitātes gandrīz nekādi nepapildina klubu ienākumus, tāpēc 90-100% līdzekļu nāk no sponsoriem, pašvaldībām vai valsts. Līdzjutējiem vajadzēs nākotnē aktīvāk atvērt makus, lai uzlabotu iecienīto komandu finanšu situāciju.

Latvijas sportā 2020. gada ievadā joprojām nav skaidri definētas prioritātes. Par to trūkumu visspilgtāk liecina fakts, ka 28 gadus pēc neatkarības atjaunošanas galvaspilsētā Rīgā joprojām nav pilnvērtīgas vieglatlētikas manēžas. Sporta karaliene atstāta pabērna lomā, bet pieejamie valsts līdzekļi ir ārkārtīgi sadrumstaloti – daļa no tiem tiek profesionāļiem, daļa hobija sporta veidiem.

Latvijas Olimpiskās vienības darbība bijusi salīdzinoša veiksmīga, īpaši profesionālas sporta un atjaunošanas infrastruktūras izveidē, taču viens jautājums būs aktuāls arī nākamajā desmitgadē. Vai vērts koncentrēt valsts līdzekļus sporta veidiem, kuri pa īstam lielu interesi rada tikai vienu nedēļu četros gados?

Olimpiskās spēles ir spēcīgs magnēts, taču galvenās sporta aktivitātes notiek četrgadē starp tām.

Pasaulē ir daudz labu un ne tik labu piemēru. Radikālākais no tiem realizēts bijušajā Austrumvācijā. Vācijas sociālistiskā partija (SED) 1969. gadā pieņēma rezolūciju par augstu sasniegumu sportu (Leistungssportheschluss). Valsts mērķis – 1980. gadā izcīnīt otro vietu Olimpiskajās spēlēs aiz Padomju Savienības.

Vācu komunisti pieņēma lēmumu atbalstīt sekojošus vasaras sporta veidus: boksu, paukošanu, futbolu, svarcelšanu, vīriešu handbolu, džudo, kanoe, vieglatlētiku, jāšanas sportu, riteņbraukšanu, airēšanu, šaušanu, cīņas sportu, peldēšanu, daiļlēkšanu, burāšanu, vingrošanu un volejbolu.

Virkne citu sporta veidu piedzīvoja dramatisku līdzekļu samazinājumu, tai skaitā: basketbols, ledus hokejs, lauka hokejs, modernā pieccīņa, ūdenspolo un kalnu slēpošana. Tālaika neolimpiskie sporta veidi valsts finansējumu vairāk nesaņēma: teniss, galda teniss, šahs un motosports. Iegūtos līdzekļus pārvirzīja prioritārajiem sporta veidiem.

Ziemas sportā palielinātu atbalstu saņēma: biatlons, daiļslidošana, ātrslidošana, kamaniņu sports un ziemeļu divcīņa.

Austrumvācijas sporta politika kalpoja politiskiem un ideoloģiskiem mērķiem, pirmkārt, Rietumvācijas apdzīšanai. Pozitīvais efekts – attīstīts tautas sports. Negatīvais – sporta uzvaru sasniegšanai par labu tika atzīti visi līdzekļi, ieskaitot valsts sponsorētas dopinga sistēmas izveidi.

Austrumvācijas panākumi vieglatlētikā un atsevišķos ziemas sporta veidos bija graujoši, taču samaksātā cena par tiem bija augsta. Vācijas kamaniņu sporta leģenda Tomass Kolers 2010. gadā publicēja grāmatu-grēksūdzi “Medaļas otra puse”, atklājot, ka vācieši plaši izmantoja dažādus palīglīdzekļus (unterstützenden Mitteln).

Virknei olimpisko sporta veidu piemīt reģionāls raksturs to dārdzības un infrastruktūras uzturēšanas izmaksu dēļ. Kamaniņu sports izceļas vēl vairāk. Olimpisko spēļu vēsturē ir tikai viena sportiste – Olimpiskā čempione, kura nenāk no vāciski runājošas zemes. Tā ir Vera Zozuļa. Visi pārējie – vācu valodā runājošie vācieši, austrieši un dienvidtirolieši.

2020. GADA KALENDĀRS

Janvāris

28.12-06.01 Četru kalnu turneja tramplīnlēkšanā Vācijā un Austrijā
1.01 Divpadsmitā NHL Winter Classic spēle: Dallas Stars – Nashville Predators
2.01 Mavericks – Nets
3-5.01 Piecpadsmitā Baltijas jūras kausa izcīņa basketbolā Tallinā
3-12.01 Pirmā ATP kausa izcīņa tenisā vīriešiem Sidnejā, Brisbenā un Pērtā
3-26.01 Cīņa par pasaules čempiones titulu šahā sievietēm: Venjuna – Gorjačkina
5-17.01 Četrdesmit pirmais Dakāras rallijs Saūdu Arābijā
07.01 Ventspils – Kyiv Basket
07.01 Nymburk – VEF Rīga
08.01 TTT Rīga – Castors Braine
9-22.01 Trešās jaunatnes ziemas Olimpiskās spēles Lozannā, Šveicē
9-26.01 Četrpadsmitais Eiropas čempionāts handbolā vīriešiem Austrijā, Norvēģijā un Zviedrijā
9.01 Spānija – Latvija 19:15 Tronheimā
11.01 Latvija – Nīderlande 17:00
13.01 Latvija – Vācija 21:30
10.01 Mavericks – Lakers
15.01 Bourges Basket – TTT Rīga
15.01 Gaziantep – VEF Rīga
18-19.01 Eiropas čempionāts kamaniņu sportā Lillehammerē, Norvēģijā
20-26.01 ISU Eiropas čempionāts daiļslidošanā Grācā, Austrijā
20.01-02.02 Simt astotais “Australian Open” tenisā Melburnā
21.01 LBS prezidenta un padomes vēlēšanas
21.01 Brose Bamberg – VEF Rīga
22.01 Ventspils – Kormend
22.01 TTT Rīga – Čukurova
23-26.01 Astoņdesmit astotais Montekarlo rallijs, 48. FIA Pasaules rallija čempionāta sākums
25.01 Sešdesmit piektā NHL zvaigžņu spēle Sentlūisā, Misūri
26.01 NFL zvaigžņu spēle jeb “Pro Bowl” Orlando, Floridā
28.01 UGMK – TTT Rīga
28.01 Tenerife – VEF Rīga
29.01 Zwolle – Ventspils

Februāris

1.02 Wizards – Nets
2.02 Super Bowl 54 Maiami, Floridā
4.02 VEF Rīga – Nizhny Novgorod
5.02 Kyiv Basket – Ventspils
6-9.02 Olimpisko spēļu kvalifikācija basketbolā sievietēm Ostendē, Fošanā, Buržā, Belgradā
7.02 Wizards – Mavericks
7-8.02 ASV – Latvija, Federācijas kauss tenisā sievietēm Everetā, Vašingtona pavalstī
10-16.02 Eiropas čempionāts bobslejā un skeletonā Siguldā (izņemot četriniekiem)
12-23.02 Pasaules čempionāts biatlonā Anholcā, Itālijā
15-16.02 Pasaules čempionāts kamaniņu sportā Sočos, Krievijā
16.02 Sešdesmit devītā NBA zvaigžņu spēle Čikāgā, Ilinojā
19.02 TTT Rīga – Nadežda
21.02 Latvija – Bosnija, EuroBasket 2021 kvalifikācija
21.02-01.03 IBSF Pasaules čempionāts bobslejā un skeletonā Altenbergā, Vācijā
22.02 Donte Vailders – Taisons Fjūrijs II, bokss Lasvegasā, Nevadā
24.02 Bulgārija – Latvija, EuroBasket 2021 kvalifikācija
24.02-01.03 IBU Eiropas čempionāts biatlonā Otepē, Igaunijā
26.02 ”Dinamo Rīga” sezonas beigas
26.02 Reyer Venezia – TTT Rīga, regulārās sezonas beigas
26.02 Wizards – Nets

Marts

1.03 Tokijas maratons
Marts: Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā Indijā
Marts: Maira Brieža cīņa Supersērijas finālā (oficiāli datums vēl nav izziņots)
Marts: Latvijas U19 futbola izlase startēs Eiropas čempionāta elites raundā (28 komandas)
4-11.03 FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfināli basketbolā vīriešiem
5-15.03 Pasaules junioru čempionāts svarcelšanā Ēģiptē
7.03 Qatar Grand Prix, 72. FIM Pasaules čempionāta šosejas motocikliem sākums
10-13.03 Pasaules čempionāts ātrslidošanā Nīderlandē
11-25.03 FIBA Eirolīgas ceturtdaļfināli basketbolā sievietēm
12-19.03 FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfināli basketbolā sievietēm
13.03 Valmiera – Riga, Virslīgas sezonas atklāšanas spēle (orientējoši)
13-15.03 Astoņpadsmitais pasaules čempionāts vieglatlētikā telpās Nankinā, Ķīnā
14.03 Daugavpils – Liepāja, Metta – Spartaks
14.03 ”Optibet” hokeja līgas 29. regulārās sezonas noslēgums
15.03 Tukums 2000 – Jelgava, RFS – Ventspils
15.03-20.09 Simt devītā “IndyCar Series” sezona ASV un Kanādā
15.03 Septiņdesmit pirmās F1 sezonas sākums – Australian Grand Prix Melburnā
15.03 Selection Sunday, NCAA čempionāta basketbolā vīriešiem priekšspēle
17.03-06.04 Astoņdesmit otrais NCAA čempionāts basketbolā vīriešiem
18.03 Nets – Wizards
20.03-05.04 Trīsdesmit devītais NCAA čempionāts basketbolā sievietēm
21-22.03 Eiropas līgas piektās sezonas “Četru fināls” basketbolā sievietēm
22.03 Latvijas-Igaunijas līgas otrās sezonas noslēgums basketbolā vīriešiem
25.03-01.04 FIBA Eiropas kausa pusfināli basketbolā vīriešiem
26.03-02.04 FIBA Eiropas kausa pusfināli basketbolā sievietēm
26.03-27.09 Galveno beisbola līgu (MLB) regulārā sezona
29.03 Pasaules čempionāts pusmaratonā Gdiņā, Polijā
29.03 – 04.04 Pasaules čempionāts ledus hokejā sievietēm, otrā divīzija, A grupa Spānijā

Aprīlis

3-5.04 NCAA “Četru fināls” basketbolā sievietēm Ņūorleānā, Luiziānā
4.04 Stirnu Buks, pirmais posms Kolkā
4.04 Simt trešās NHL regulārās sezonas noslēgums
4-6.04 NCAA “Četru fināls” basketbolā vīriešiem Atlantā, Džordžijā
4-12.04 Eiropas čempionāts svarcelšanā Krievijā
5.04 Nets – Mavericks
8-15.04 FIBA Eiropas kausa fināli basketbolā sievietēm
9-12.04 “Masters Tournament” golfā Ogastā, Džordžijā
12.04 Velobrauciens Parīze – Rubē
15.04 Septiņdesmit ceturtās NBA sezonas noslēgums
16-26.04 Divdesmit otrais Pasaules U18 čempionāts hokejā ASV
17-18.04 Francija – Latvija, Euro Hockey Challenge
17-19.04 FIBA Eirolīgas "Četru fināls" basketbolā sievietēm
18.04-04.05 Astoņdesmit trešais Pasaules čempionāts snūkerā “Crucible Theatre” Šefīldā
Aprīļa vidus WNBA drafts
Aprīlis – maijs LBL divdesmit devītās sezonas izslēgšanas spēles
20.04 Simt divdesmit ceturtais Bostonas maratons
22-29.04 FIBA Eiropas kausa fināli basketbolā vīriešiem
24-25.04 Krievija – Latvija, Euro Hockey Challenge
24.-26.04 Olimpisko spēļu pēdējais kvalifikācijas turnīrs 3x3 basketbolā Ungārijā
26.04 Četrdesmitais Londonas maratons
30.04-02.05 Basketbola Čempionu līgas ceturtās sezonas “Četru fināls”

Maijs

1-2.05 Latvija – Šveice, Euro Hockey Challenge
2.05 Simt četrdesmit sestais Kentakī derbijs zirgu skriešanās sacīkstēs Luivilā, ASV
6-10.05 FIVB Pasaules tūres trīs zvaigžņu turnīrs pludmales volejbolā Jūrmalā
8-24.05 Astoņdesmit ceturtais IIHF Pasaules čempionāts ledus hokejā Šveicē
9.05 Latvija – Norvēģija 17:20 Cīrihē
10.05 Kazahstāna – Latvija 17:20
12.05 Itālija – Latvija 12:20
14.05 Somija – Latvija 12:20
16.05 Latvija – ASV 13:20
17.05 Šveice – Latvija 21:20
19.05 Latvija – Krievija 13:20

9-22.05 UEFA Eiropas U17 čempionāts futbolā meitenēm Zviedrijā
9-31.05 Simt trešais “Giro d`Italia” velobrauciens
13.05 Ghetto Games sezonas atklāšana Grīziņkalnā
14-17.05 Eiropas čempionāts kalnu riteņbraukšanā Austrijā
16.05Trīsdesmitais “Rimi” Rīgas maratons
Maija vidus: WNBA 24. sezonas sākums
21.05-06.06 UEFA Eiropas U17 čempionāts futbolā zēniem Igaunijā
22-24.05 Deviņpadsmitais “Turkish Airlines” Eirolīgas “Četru fināls” Ķelnē, Vācijā
24.05 Monaco Grand Prix
24.05 UEFA Čempionu līgas 19. sezonas fināls sievietēm Vīnē, Austrijā
24.05-07.06 French Open 119. čempionāts tenisā Parīzē
26-31.05 UCI Pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā
27.05 UEFA Eiropas līgas 49. sezonas fināls Gdaņskā, Polijā
30.05 UEFA Čempionu līgas 65. sezonas fināls Ataturka stadionā Stambulā

Jūnijs

2.06 Rīgas kausi vieglatlētikā
5-7.06 Eiropas čempionāts airēšanā Polijā
6.06 Epsomas 241. derbijs zirgu skriešanās sacīkstēs
10-14.06 FIVB Pasaules tūres piecu zvaigžņu pirmais posms pludmales volejbolā Romā
12.06-12.07 UEFA Euro 2020 divpadsmit valstīs
12.06-12.07 Četrdesmit septītā Copa America izcīņa futbolā Argentīnā un Kolumbijā
13-14.06 Lemānas 24 stundu sacīkstes
23-28.06 Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs basketbolā Kauņā, Viktorijā, Splitā, Belgradā
25.06 NBA jauno spēlētāju izvēles ceremonija
26-27.06 NHL jauno spēlētāju izvēles ceremonija
27.06-19.07 Simt septītais Tour de France izlaidums
29.06-12.07 Wimbledon 135. čempionāts tenisā Londonā, Apvienotajā Karalistē

Jūlijs

2-5.07 Eiropas U18 čempionāts vieglatlētikā Itālijā
4-12.07 FIBA Pasaules U17 kauss basketbolā junioriem Bulgārijā
4-12.07 FIBA Eiropas U18 čempionāts juniorēm Hēraklejā, Grieķijā
7.07 Futbola klubs "Riga" sāks Čempionu līgas kampaņu
7-12.07 IAAF Pasaules U20 čempionāts vieglatlētikā Nairobi, Kenijā
7-12.07 FIVB Pasaules tūres piecu zvaigžņu otrais posms pludmales volejbolā Gštādē, Šveicē
9.07 Futbola klubi RFS, Ventspils un debitante Valmiera sāks Eirokausu sezonu
10-19.07 FIBA Eiropas U20 čempionāts jauniešiem B divīzijā Tbilisi, Gruzijā
11-20.07 FIBA Eiropas U20 čempionāts jauniešiem A divīzijā Klaipēdā, Lietuvā
18-26.07 FIBA Eiropas U16 čempionāts kadetēm Matusiņju, Portugālē
19.07-01.08 UEFA sešdesmit devītais Eiropas U19 čempionāts futbolā Ziemeļīrijā
21.07-02.08 UEFA deviņpadsmitais Eiropas U19 čempionāts futbolā sievietēm Gruzijā
24.07-02.08 FIBA Eiropas U18 čempionāts junioriem B divīzijā Oradea, Rumānijā
24.07-09.08 XXXII Olimpiādes spēles Tokijā, Japānā
25-29.07 Olimpisko spēļu pirmais 3x3 basketbola turnīrs
25.07-02.08 FIBA Eiropas U18 čempionāts junioriem A divīzijā Bursā, Turcijā

Augusts

6-9.08 Somijas rallijs, WRC devītais posms
8-16.08 FIBA Eiropas U20 čempionāts jaunietēm Šopronā, Ungārijā
12.08 Četrdesmit piektā UEFA Superkausa izcīņa Portu, Portugālē
12-16.08 FIVB Pasaules tūres piecu zvaigžņu trešais posms pludmales volejbolā Vīnē, Austrijā
14-22.08 FIBA Eiropas U16 čempionāts kadetiem Skopjē, Ziemeļmaķedonijā
14.08-06.09 Vuelta a Espana
15-23.08 FIBA Pasaules U19 kauss basketbolā juniorēm Rumānijā
16-23.08 Pasaules čempionāts airēšanā Slovēnijā
19-23.08 FIVB Pasaules tūres piecu zvaigžņu ceturtais posms pludmales volejbolā Hamburgā, Vācijā
25.08-06.08 Sešpadsmitās Paralimpiskās spēles Tokijā, Japānā
26-30.08 Divdesmit piektais Eiropas čempionāts vieglatlētikā Parīzē, Francijā
31.08-13.09 Simt četrdesmitais “US Open” čempionāts tenisā Ņujorkā, ASV

Septembris

05.09-12.12 NCAA pirmās divīzijas sezona amerikāņu futbolā
6.09 Itālijas Grand Prix, F1
10.09-03.02 Simt pirmā NFL sezona amerikāņu futbolā
12.09-04.10 FIFA Pasaules kauss futzālā Lietuvā
25-27.09 Četrdesmit trešais “Ryder Cup” golfā
26-27.09 UCI Pasaules čempionāts kalnu riteņbraukšanā Turcijā
27.09 Berlīnes maratons
27.09 Krievijas Grand Prix, F1
29.09-18.10 MLB izslēgšanas spēles beisbolā

Oktobris

11.10 Japānas Grand Prix, F1
11.10 Čikāgas maratons
17.10 ”Ironman” pasaules čempionāts triatlonā
20-28.10 MLB World Series beisbolā
25.10 ASV Grand Prix, F1

Novembris

1.11 Meksikas Grand Prix, F1
1.11 Ņujorkas maratons
2-8.11 WTA Tour finals 50. izlaidums Šenženā, Ķīnā
2-21.11 FIFA Pasaules U17 kauss kadetēm Indijā
11.11 Lāčplēša diena – Rīgas atbrīvošanas 101. gadadiena
11-18.11 Pasaules jaunatnes čempionāts svarcelšanā Peru
12.11 Vācija – Latvija, EuroBasket Women 2021 kvalifikācija
15.11 Horvātija – Latvija, EuroBasket Women 2021 kvalifikācija
15.11 Brazīlijas Grand Prix, F1
15-22.11 ATP World Tour Finals 51. izlaidums Londonā, Apvienotajā Karalistē
18.11 Latvijai 102
26.11 Grieķija – Latvija, EuroBasket 2021 kvalifikācija
29.11 Abu Dabi Grand Prix, F1 sezonas noslēgums
29.11 Bosnija – Latvija, EuroBasket 2021 kvalifikācija

Decembris

4-20.12 Eiropas čempionāts handbolā sievietēm Dānijā un Norvēģijā
26.12-05.01 Četrdesmit piektais Pasaules U20 čempionāts ledus hokejā Kanādā

SPORTACENTRS.COM NOVĒL VESELĪGU UN SPORTISKU 2020. GADU!


     [+] [-]

, 2019-12-31 22:05, pirms 5 gadiem
Un atkal jau kuro gadu kalendārā aizmirsts Pasaules cempionats Rīgā rallijkrosā un ERČ Liepāja. Bet tā , labs raksts - Noviks pacenties.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-31 22:09, pirms 5 gadiem
anguss rakstīja: Un atkal jau kuro gadu kalendārā aizmirsts Pasaules cempionats Rīgā rallijkrosā un ERČ Liepāja. Bet tā , labs raksts - Noviks pacenties.
PIlnigi pie kajas tavis nosauktas sacikstes...

  +3 [+] [-]

, 2019-12-31 22:09, pirms 5 gadiem
NBA pleiofi un fucis Eiropā. Solās būt labs siltais gadalaiks.

  +2 [+] [-]

, 2019-12-31 22:33, pirms 5 gadiem
Paldies Novikam, ka ielika 4 tramplīnu turneju, bet varēja ielikt arī Tour de Ski. Ļoti gaidu handbola izlases spēles.

  +2 [+] [-]

, 2019-12-31 22:35, pirms 5 gadiem
Galvenais, ko gribu novēlēt SC lasītājiem un komentēt, tā ir veselība!!
Tas, ka šis gads dāvās daudz aizraujošu sacensību, kuras mums būs interesanti apspriest komentāru sadaļā, es nemaz nešaubos.

  -2 [+] [-]

, 2019-12-31 23:11, pirms 5 gadiem
EČ bobslejā 4niekos tūlīt ies vaļā...

Novik,saņemies

  +4 [+] [-]

, 2019-12-31 23:16, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: EČ bobslejā 4niekos tūlīt ies vaļā...

Novik,saņemies
Florbola PČ vīriem arī nav pieminēts.

  -1 [+] [-]

, 2020-01-01 00:29, pirms 5 gadiem
Zemledus makskeresanas Latgales atklatais cempis ari nav pieminets

  +2 [+] [-]

, 2020-01-01 00:29, pirms 5 gadiem
budamank rakstīja: Zemledus makskeresanas Latgales atklatais cempis ari nav pieminets
Dzirdēju, ka tas ir atcelts.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-01 02:57, pirms 5 gadiem
"Dainis Krištopāns: 2019. gada labākais sportists Latvijā."
???

     [+] [-]

, 2020-01-01 03:00, pirms 5 gadiem
Ar jaunu desmitgadi domāju vairāk pārslēgties uz citiem sporta veidiem.

     [+] [-]

, 2020-01-01 03:12, pirms 5 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Ar jaunu desmitgadi domāju vairāk pārslēgties uz citiem sporta veidiem.
Uz kuriem tieši?

  -1 [+] [-]

, 2020-01-01 03:18, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Uz kuriem tieši?
Vajadzētu basītī vairāk analīzi piedāvāt.

     [+] [-]

, 2020-01-01 03:32, pirms 5 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Vajadzētu basītī vairāk analīzi piedāvāt.
NBA?

     [+] [-]

, 2020-01-01 04:05, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: NBA?
Loģiski. Meka.

  -1 [+] [-]

, 2020-01-01 04:18, pirms 5 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Loģiski. Meka.
Tu skaidrā?

  +1 [+] [-]

, 2020-01-01 11:31, pirms 5 gadiem
Kur ir LV izlases OS kvalis atzīmēts?

     [+] [-]

, 2020-01-01 12:01, pirms 5 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans :
Loģiski. Meka.

------------------------------

Moš ņem kur tuvāk, Eirolīgu, arī meka, tuvāk, sāc ar Žalgiri, aizbrauc paskaties spēles, parunā ar faniem

  -2 [+] [-]

, 2020-01-01 14:42, pirms 5 gadiem
6.06 Epsomas 241. zirgu derbijs!

pārējais mazsvarīgi un nenozīmīgi...

  -1 [+] [-]

, 2020-01-01 22:29, pirms 5 gadiem
zaxx rakstīja: Kur ir LV izlases OS kvalis atzīmēts?
Nav jau basis. Kāpēc jāatzīmē? Raksts jau ir pie baša sadaļas.