Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džonsons ar sešām mačbumbām zaudē Bautistam Agutam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džonsons ar sešām mačbumbām zaudē Bautistam Agutam
Stīvs Džonsons
Foto: AFP/Scanpix

Iespaidīgu fiasko Valensijas ATP turnīra pusfinālā sestdienas vakarā piedzīvoja Stīvs Džonsons, kurš ar sešām mačbumbām zaudēja Roberto Bautistam Agutam – 6:4, 3:6, 6:7(8).

Džonsons pagājušajā nedēļā Vīnē pirmoreiz uzvarēja ATP pusfinālā, Austrijā apspēlējot Ernestu Gulbi. Finālā trīs setos zaudēts Davidam Fereram, toreiz esot divu punktu attālumā no titula. Džonsonu toreiz izšķirošajos brīžos iegāza "forehand" sitiens. Tieši šis pats ierocis viņu pievīla arī sestdien Valensijā pret citu spāni Bautistu Agutu.

Pirmā no sešām mačbumbām viņam bija īsi pirms taibreika – pie rezultāta 6:5 uzņemšanā. Džonsons no "puskorta" izsita autā ar "forehand", kad Bautista Aguts bija palicis skatītāja lomā. Pārējās piecas mačbumbas viņam bija taibreikā, ieskaitot trīs pēc kārtas (6:3). Spānis faktiski atspēlēja tikai divas (piekto ar lielisku "backhand" sitienu pa līniju pēc Džonsona otrās serves), jo pārējās četras amerikānis izšķērdēja ar "forehand" kļūdām.

Bautista Aguts savu pirmo un vienīgo mačbumbu ieguva ar diagonālo "backhand" sitienu, 17. punkta izspēlē uzvarot, kad servēja pretinieks. Spānijas tenisistam uzvaras gūšanai pietika ar vienu mačbumbu. Džonsonam pēc sestdienas izgāšanās ATP pusfinālos ir 1-4 bilance. Stīvs augustā Vašingtonas pusfinālā ar trim mačbumbām zaudēja Džonam Isneram. Arī Bautistam Agutam otrais dramatiskais pusfināls šosezon. Roberto janvārī Čennajas pusfinālā ar četrām mačbumbām zaudēja Aljažam Bedenem.

Atspēlētas (neizmantotas) sešas mačbumbas ir atkārtots sezonas otrais labākais rādītājs. Martins Kližans tikpat atspēlēja Brisbenā pret Aleksandru Dolgopolovu, bet Ježijs Janovičs Monpeljē pret Dastinu Braunu. Gada rekords pieder Žeremī Šardī, kurš Monreālas ceturtdaļfinālā atspēlēja septiņas pret Isneru.

"Valencia Open". "ATP World Tour 250" turnīrs uz "hard" seguma telpās

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(7) Roberto Bautista Agut – Steve Johnson4:6 6:3 7:6(8)
Joao Sousa – Vasek Pospisil6:4 6:4

     [+] [-]

, 2015-11-01 01:00, pirms 8 gadiem
Jā, gadās arī tā. Bet ir bijuši vēl trakāki gadījumi...