Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"Gresini Honda" Valensijā brauks par godu Simončelli

Andrejs Siliņš

"Gresini Honda" Valensijā brauks par godu Simončelli
Fausto Gresini (pa labi)
Foto: AFP/Scanpix

MotoGP komandas "Gresini Honda" vadība nolēmusi piedalīties Valensijas "Grand Prix", kas norisināsies šajā nedēļas nogalē, lai tādā veidā godinātu Malaizijas posmā bojā gājušo komandas braucēju Marko Simončelli.

24 gadus veco itāliešu sportistu nogalināja sadursme Malaizijas posmā, kad braucējam uztriecās virsū Valentino Rossi un Kolins Edvardss. Sākotnēji komandas īpašnieks Fausto Gresini nolēma nepiedalīties pēdējā sezonas posmā Valensijā, taču tagad mainījis domas - komanda to darīs tieši tāpēc, lai godinātu savu bojā gājušo kolēģi.

"Pieņēmām tādu lēmumu, kādu būtu vēlējies Marko," Gresini skaidroja. "Iziet uz starta Valensijā noteikti ir labākais veids, kā godināt viņu, darot to, ko mīlam visvairāk - būt MotoGP pasaulē." Gresini piedzīvojis ko līdzīgu jau iepriekš, kad 2003. gadā japāniešu braucējs Daijiro Kato mira sacīkšu laikā.

"Viss notika tik ātri. Man trūkst vārdu. Zinu, ka mūsu darbs ir bīstams, ka risks ir daļa no šīs spēles, bet tu vienmēr ceri, ka nekas nenotiks. Kad tas notiek, un tu esi tā visa vidū, viss mainās, ir grūti to pieņemt," pārdomās dalījās Gresini. "Sadursmi izveidoja vairāku neticami negatīvu apstākļu sakritība. Marko bija spontāns, vienmēr darīja to, ko domāja, viņam bija liela sirds, un viņš vienmēr bija starojošs. Neatceros pat vienu reizi, kad viņš būtu sadusmojies."

Marko Simončelli 2011. gada kopvērtējumā izcīnīja 139 punktus un pirms pēdējā posma atrodas sestajā vietā, taču tikpat punktu ir arī Valentino Rossi.

Izmantotie resursi:
motogp.com · 2011 season to wrap up in Valencia

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-10-31 20:03, pirms 12 gadiem
par

  +1 [+] [-]

, 2011-10-31 20:42, pirms 12 gadiem
būs jau labi

  -1 [+] [-]

, 2011-11-01 13:15, pirms 12 gadiem
Japāniešu

     [+] [-]

, 2011-11-01 15:02, pirms 12 gadiem
Deva ručkā līdz pēdējam....šoreiz nevajadzēja...