Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Spāņu veterāni izslēdz Kantoru/Lošjaku un iekļūst astotdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Spāņu veterāni izslēdz Kantoru/Lošjaku un iekļūst astotdaļfinālā
Pablo Erera un Adrians Gavira. Foto: Reuters/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā vīriešiem arī noslēgušās "Lucky loser" kārtas spēles. Spāņi Pablo Erera un Adrians Gavira no turnīra izslēdza poļus Pjotru Kantoru un Bartošu Lošjaku, bet Čīles brālēni Grimalti apspēlēja šveiciešus Andrianu Haidrihu un Mirko Gersonu.

Tokijas olimpisko spēļu vīru pludmales volejbola turnīrā "Lucky losers" kārtā vajadzēja noskaidrot pēdējos divus pārus, kas iekļūs astotdaļfinālā. Spēcīgā grupā paliekot trešajā vietā, šajā kārtā bija spiesti piedalīties poļi Pjotrs Kantors un Bartošs Lošjaks, bet viņu pretinieki bija spāņu nepiekāpīgie veterāni Pablo Erera un Adrians Gavira.

Poļiem ātri izdevās iegūt trīs punktu pārsvaru, bet tas nebūt nenācās viegli, spāņiem aktīvi spēlējot aizsardzībā (6:3). Spāņi sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet tad vēl vienu bumbu aizsardzībā pacēla Lošjaks, kā arī uzbrukumā kļūdījās Gavira (11:7). Pēc tehniskā pārtraukuma Gavira reabilitējās ar sekmīgu spēli blokā, bet Erera neizmantoja iespēju panākt izlīdiznājumu. Talkā nāca Lošjaks, kļūdoties uzbrukumā (14:14). Kādu laiku poļi vēl saglabāja minimālu vadību, bet tad Kantors pieļāva kļūdu, atdodot vadības grožus spāņiem. Spānijas duets neralizēja četras setbumbas, bet tad atdeva iespēju pretiniekiem, kuri paveica tieši to pašu. Septītās setbumbas izspēlē bumbu spēcīgi autā raidīja Kantors, Spānijas duetam tiekot pie panākuma ar 31:29.

Otrajā setā sīva cīņa turpinājās, abiem duetiem veicot pa vadības maiņai. Īsi pirms tehniskā pārtraukuma ar diviem blokiem atzīmējās Kantors, pirmo reizi setā divu un vairāk punktu pārsvaru dodot Polijas duetam (12:9). Pēc pārtraukuma Lošjaks pēc labas darbības aizsardzībā palielināja rezultāta starpību līdz četriem punktiem (14:10). Seta galotne izvērtās negaidīti nervoza. Poļi zaudēja video izaicinājumu, īpaši uzvelkoties Lošjakam. Četru punktu pārsvaru saglabāja Polijas duets, bet spāņi spēja lauzt cīņas gaitu un pietuvoties minimālā atstatumā (18:19). Erera atspēlēja pirmo setbumbu, bet Kantors atnesa uzvaru Polijas duetam - 21:19.

Trešo setu labāk sāka Spānijas deuts, ar sekmīgu spēli aizsardzībā un blokā izvirzoties vadībā ar 4:1. Pārtraukums poļiem nelīdzēja, jo tika zaudēti vēl vairāki punkti, notika strīdēšanās ar tiesnešiem, kas beidzās arī ar sarkanās kartītes parādīšanu (8:2). Lošjaks noslēdza garāku izspēli ar punktu, bet uzreiz sekoja jauna Kantora kļūda uzbrukumā (10:3). Sekoja jauna skaidrošanās ar tiesnešiem un Adrianu Gaviru, kas parādīja, ka vismaz psiholoģiski Kantoram spēle jau ir galā. Duetiem atlika spēli aizvadīt līdz galam, astotdaļfinālā iekļūstot Ereram un Gaviram - 2-1 (31:29, 19:21, 15:7).

Otrā spēlē tikās divi dueti, kuri kā pēdējie kvalificējās Tokijas olimpiskajām spēlēm. Kā pēdējie pēc ranga tie bija brālēni Marko un Estebans Grimalti no Čīles un Kontinentālā kausa Eiropas grupas uzvarētāji šveicieši Adrians Haidrihs un Mirko Gersons. Neveiksmīgi spēle sākās Šveices duetam, pieļaujot kļūdu pēc kļūdas (1:5). Uz brīdi šveiciešiem izdevās sadeldēt deficītu, bet tad labi aizsardzībā nospēlēja Estebans Grimalts, atjaunojot četru punktu pārsvaru (9:5). LĪdz tehniskajam pārtraukumam vēl pa kļūdai pieļāva Haidrihs un Gersons, bet tad garāku izspēli uzvarēja čīlieši (14:7). Seta otrajā pusē Grimalti neizlaida spēles grožus no rokām līdz seta beigām, bet tāpat uzvarēja setu ar 21:17.

Otrā seta sākumā čīliešiem bija iespēja iegūt divu punktu pārsvaru, bet vairākas reizes izcili aizsardzībā nospēlēja Gersons, bet pēc tam Haidrihs ar bloku izvirzīja šveiciešus vadībā (5:4). Uzreiz pēc tam sekoja šveiciešu kļūda uzbrukumā, bet īsi pirms tehniskā pārtraukuma Estebans Grimalts deva Čīles pārim divu punktu pārsvaru (11:9). Pēc tehniskā pārtraukuma Grimalti turpināja cīnīties par katru bumbu, parādot savu vēlmi tikt tālāk. Tikmēr šveicieši spēlēja nervozi, kļūdījās un nonāca iedzinējos ar 13:17. Šveices duets paņēma pārtraukumu, kas nāca par labu, jo Haidrihs ar spēli blokā sadeldēja deficītu (16:18). Nu jau čīlieši ņēma pārtraukumu, pēc kura aizveda spēli līdz uzvarai un iekļūšanai astotdaļfinālā - 2-0 (21:17, 21:18).

Tokijas olimpiskās spēles, pludmales volejbols vīriešiem, "Lucky losers" kārta, 31. jūlijs

SpēleRezultāts
Kantors/Lošjaks (Polija) - Erera/Gavira (Spānija)1-2 (29:31; 21:19; 7:15)
Grimalts/Grimalts (Čīle) - Haidrihs/Gersons (Šveice)2-0 (21:17; 21:18)

Tokijas olimpiskās spēles, pludmales volejbols vīriešiem, astotdaļfināls

DienaLaiksSpēle
1. aug.07:00Čerifs/Ahmeds (Katara) - Lusena/Dalhauzers (ASV)
1. aug.16:00Mols/Sērems (Norvēģija) - Brauvers/Mēvsens (Nīderlande)
2. aug.07:00Evandru/Brunu (Brazīlija) - Pļaviņš/Točs (Latvija)
2. aug.08:00Ļešukovs/Semjonovs (ROC) - Grimalts/Grimalts (Čīle)
2. aug.11:00Brils/Fijaleks (Polija) - Nikolai/Lupo (Itālija)
2. aug.12:00Erera/Gavira (Spānija) - Krasilņikovs/Stojanovskis (ROC)
2. aug.15:00Gaksiola/Rubio (Meksika) - Alisons/Alvaru Filju (Brazīlija)
2. aug.16:00Gibs/Borns (ASV) - Tole/Viklers (Vācija)

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

  -1 [+] [-]

, 2021-07-31 17:54, pirms 3 gadiem
Mjā, bija iespēja dabūt spāņus pretī… Paši vainīgi, tagad jāgaida brīnums pret BRA. Redzot, kā Točs šodien mocījās ar uzņemšanu, ko viņš darīs ar Evandru servēm?

  +1 [+] [-]

, 2021-07-31 22:43, pirms 3 gadiem
RobertsK rakstīja: Mjā, bija iespēja dabūt spāņus pretī… Paši vainīgi, tagad jāgaida brīnums pret BRA. Redzot, kā Točs šodien mocījās ar uzņemšanu, ko viņš darīs ar Evandru servēm?
Tas, vai Evandru varēs trāpīt, arī būs tas faktors, kas izšķirs šo spēli.

     [+] [-]

, 2021-07-31 22:51, pirms 3 gadiem
kapec domaa ka brazili ir neuzvarami?

     [+] [-]

, 2021-07-31 22:53, pirms 3 gadiem
musu pludmlaes volejbolistes vinneja brazilietes. un? kas brazilietes ir baigaas?