Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Kleiza/Sponsila pieveic brazīlietes un ieņem pirmo vietu D grupā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Kleiza/Sponsila pieveic brazīlietes un ieņem pirmo vietu D grupā
Kelija Kleiza un Sāras Sponsila. Foto: Reuters/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola sieviešu turnīrā pie trešās uzvaras D grupā tikušas ASV pludmales volejbolistes Kelija Kleiza un Sāras Sponsila, kuras trīs setu duelī pieveica Anu Patrisiju un Rebeku no Brazīlijas. Otro vietu grupā un vietu astotdaļfinālā ar uzvaru pār kenijietēm izcīnīja Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka.

Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbolā sievietēm šodien noslēdzās grupu turnīrs ar divām D grupas spēlēm, kurās izšķīrās arī latviešu Tīnas Graudiņas un Anastasijas Kravčenokas ieņemtā vieta. Saprotot, ka latvietēm, visticamāk, izdosies tikt galā ar Kenijas pārstāvēm Gaudeniku Makokhu un Breksaidu Hadambi, tad ASV dueta Kelijas Kleizas un Sāras Sponsilas uzvara pār brazīlietēm Anu Patrisiju un Rebeku visu saliktu pa vietām bez liekas rēķināšanas. Brazīliešu uzvara latvietēm nederēja, jo tad trim duetiem būtu pa divām uzvarām, bet latvietēm būtu sliktākā mazo punktu attiecība starp šīm trim komandām un automātiski trešā vieta grupā.

Jau spēles ievadā dueti aizvadīja garāku izspēli, kas beidzās ar divām Rebekas atspēlētām bumbām aizsardzībā un rezultatīvu uzbrukumu, bet jau nākamajā izspēlē 3:1 ar bloku panāca Ana Patrisija. Kādu laiku brazīlietes noturējās vadībā, bet tad Sponsila ieservēja eisu, jau dodot divu punktu pārsvaru ASV pārim (8:6). Pirms tehniskā pārtraukuma Ana Patrisija ar bloku veica vēl vienu vadības maiņu (11:10). Seta otrajā pusē minimālā vadībā turējās brazīlietes, bet seta izskaņā pilnībā salauza savas pretinieces, kad divreiz uzbrukumā kļūdījās Kleiza, bet punktu setam ar bloku lika Ana Patrisija - 21:17.

Otrajā setā pirmās pie divu setu pārsvara tika brazīlietes, kad Rebeka atspēlēja bumbu aizsardzībā (8:6). Pirms tehniskā pārtraukuma sekmīgi nospēlēja Sponsila, spējot sagādāt minimālu vadību ASV pludmales volejbolistēm (11:10). Pēc tehniskā pārtraukuma brazīlietēm talkā nāca video izaicinājums, kas ļāva saglabāt neizšķirtu, bet brīdi vēlāk ASV duets tāpat panāca trīs punktu pārsvaru, kļūdoties Anai Patrisijai (15:12).

Brazīlietes paņēma pārtraukumu, bet netika galā ar Sponsilas servi. Nākamajā izspēlē efektīgu bloku uzlika Kleiza, vēl vairāk pietuvinot ASV duetu uzvarai setā. Mazu cerības stariņu Brazīlijas duetam ar eisu deva Rebeka, bet pēc tam brazīlietes ar sekmīgām darbībām aizsardzībām sadeldēja deficītu līdz minimumam (18:19). Sekoja pārtraukums, pēc kura Rebeka izservēja bumbu autā, dodot pretiniecēm divas setbumbas. Pirmo Rebeka atspēlēja, bet ar otro Sponsili izdevās noslēgt setu - 21:19.

Trešais sets sākās ar divām brazīliešu kļūdām saspēlē, kas noveda pie nesekmīga uzbrukuma tīklā, bet trešajā izspēlē Kleiza nodemonstrēja savus talantus blokā (3:0). Brazīlietes turpināja kļūdu sēriju ar trim uzbrukumiem autā, rezultāta starpībai pieaugot līdz sešiem punktiem (8:2). Ana Patrisija nākamajā izspēlē izglāba vienu punktu ar boku, bet Rebeka atzīmējās ar sekmīgu servi. Tas gan arī bija viss. ASV duets prasmīgi nospēlēja seta izskaņā, svinot savu trešo uzvaru un pirmo vietu grupā - 2-1 (17:21, 21:19, 15:11). Tikmēr uzvara pār kenijietēm Latvijas pludmales volejbolistes ierindoja otrajā vietu grupā un ļāva iekļūt astotdaļfinālā.

Der atgādināt, ka, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs, grupā jāizcīna vismaz otrā vieta vai jābūt starp diviem labākajiem trešo vietu ieguvējiem. Pārējie četri trešo vietu īpašnieki šodien aizvadīs "Lucky losers" izslēgšanas maču, lai noskaidrotu vēl divas komandas, kas iekļūs 1. un 2. augustā paredzētajā astotdaļfinālā.

Tokijas olimpiskās spēles, pludmales volejbols sievietēm, 31. jūlijs

GrupaSpēleRezultāts
DAna Patrisija/Rebeka (Brazīlija) - Kleiza/Sponsila (ASV)1-2 (21:17; 19:21; 11:15)
DGraudiņa/Kravčenoka (Latvija) - Makokha/Hadambi (Kenija)2-0 (21:6; 21:14)

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

  -1 [+] [-]

, 2021-07-31 05:22, pirms 3 gadiem
Labi, ka USA uzvarēja 3. sētā - savādāk mūsējās būtu palikušas trešās grupā

     [+] [-]

, 2021-07-31 08:04, pirms 3 gadiem
Aloeux rakstīja: Labi, ka USA uzvarēja 3. sētā - savādāk mūsējās būtu palikušas trešās grupā
Vajag paskat'ties tālāk zaru, ar ko jāspēlē. 2.vieta iedeva mūsējām pretī krievietes - un tas nemaz nav labi. Varbūt 3.vieta būtu labāk ???