Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

LBL2: "Ķekava" uzvar "Līvānus" un atgriežas līderpozīcijā, panākums arī "VEF Skolai"

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

LBL2: "Ķekava" uzvar "Līvānus" un atgriežas līderpozīcijā, panākums arī "VEF Skolai"
17 punktus "Ķekavas" labā guva Nauris Miezis.
Foto: BK "Ķekava" facebook.com profils

Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrajā divīzijā līderpozīcijā šodien atgriezās “Ķekava”, kas savā laukumā salauza “Līvānu” pretestību, beigās tiekot pie pārliecinoša panākuma. Turnīrā par 13.-21.vietu “VEF Skola” tika pie uzvaras Jēkabpilī.

Ķekavieši, kuri šosezon ilgu laiku atradās kopvērtējuma pirmajā pozīcijā, savā laukumā uzņēma vienu no Top-12 grupas pastarīšiem, “Līvānu” basketbolistus, kuriem pirms mača bija bilance 1-10 un pēdējā vieta labāko grupā. Lai gan pretinieku pozīcijas kopvērtējumā ir krietni atšķirīgas un favorītu loma tika atvēlēta mājiniekiem, tieši viesi jau kopš pirmajām minūtēm pārņēma iniciatīvu un ilgu laiku atradās vadībā. Divas minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām ‘”Ķekava” vēl pēdējo reizi izvirzījās vadībā (19:18), bet turpmāk vadības groži piederēja “Līvāniem”. Otrajā ceturtdaļā viesu pārsvars vienubrīd sasniedza par deviņus punktus (36:45), bet dodoties puslaika pārtraukumā viesiem “plus 7”.

Otrā puslaika sākumā “Līvāni” turpināja saglabāt pārsvaru, taču tad beidzot atvērās ķekavieši, nepilnu divu minūšu laikā veicot izrāvienu 12:0 un izvirzoties vadībā. Trešās ceturtdaļas izskaņā, pateicoties Agņa Čavara pūlēm, jau “plus 8” mājiniekiem. Arī pēdējā ceturtdaļā “Līvānu” basketbolisti “piecelties” vairs nespēja un beigās vairāk nekā pārliecinošs panākums “Ķekavai” ar 92:74.

“Ķekavai” uzvara ļāva ar 27 punktiem atgriezties turnīra tabulas līderpozīcijā, otrajā vietā nobīdot “Turību”. “Ķekavas” rindās rezultatīvākais spēlētājs ar 18 punktiem bija Agnis Čavars, kurš izcīnīja arī sešas atlēkušās bumbas. 17 punktus guva LBL otrās divīzijas decembra labākais spēlētājs Nauris Miezis. “Līvāniem” pārliecinoši labākais sniegums Aigaram Strēlim – 17 punkti un astoņas atlēkušās bumbas.

Turnīrā par 13.-21.vietu “VEF Skola” basketbolisti, veiksmīgi aizvadot otro puslaiku, viesos pieveica “Jēkabpils-2” vienību. Izšķirošo pārsvaru vefieši guva mača trešajā ceturtdaļā, kuru izdevās uzvarēt ar 20:9 un pirms pēdējām desmit minūtēm iegūt astoņu punktu pārsvaru, kuru izšķirošajā cēlienā rīdzinieki prasmīgi nosargāja, tiekot pie panākuma 68:65.

“VEF Skolas” uzvaras kaldināšanā milzīga loma bija Raineram Hermanovskim – 21 punkts un 11 atlēkušās bumbas. Jēkabpiliešiem 15 punkti un desmit izcīnītās bumbas zem groziem Reinim Avotiņam.

Izmantotie resursi: Latvijas Basketbola Savienība

     [+] [-]

, 2017-02-01 08:34, pirms 7 gadiem
Autor, uzraksti pareizi, ka Ķekava ir pagaidu līdera, jo nospēlējusi par vienu spēli vairāk nekā Turība. Kad aizvadīs Turība nākamo spēli, tad jau neatkarīgi no rezultāta Turība būs pirmā.
Principā nav jēgas pie pieminēt, kad Ķekava ir atguvusi līdera pozīciju, jo pēc nākamās Turības spēles līdere ir skaidri zināma.