Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Lightning" vārtsargam trauma, Ovečkinam -5 zaudējumā Kolumbusā

Rolands Eliņš

"Lightning" vārtsargam trauma, Ovečkinam -5 zaudējumā Kolumbusā
Bens Bišops
Foto:AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā piekto reizi pēc kārtas maču pret Bostonas „Bruins” ar uzvaru noslēgusi Monreālas „Canadiens”, šonakt uzvarot viesos ar 4:1. Savukārt „Lightning” piedzīvoja zaudējumu Otavā (3:5), un savainojuma dēļ spēli jau pašā mača sākumā bija spiests pamest Tampas vārtsargs Bens Bišops. Lai arī bez savainojuma iztika krievu zvaigzne Aleksandrs Ovečkins, arī viņš šo nakti nevar saukt par veiksmīgu - "Capitals" piedzīvoja zaudējumu Kolumbusā, bet Ovečkins nopelnīja lietderības koeficentu mīnus pieci.

Bens Bišops spēles otrajā minūtē drosmīgi atstāja vārtus, lai novērstu „Senators” uzbrucēja nokļūšanu pie ripas ātrajā uzbrukumā, kas Bišopam arī veiksmīgi izdevās. Tiesa, uz ledus nokritušajā vārtsargā pilnā ātrumā ietriecās viņa komandas biedrs Ņikita Kučerovs, kurš ar slidu trāpīja pa Bišopa pakausi. Kamēr "Lightning" vārtsargs gulēja laukuma stūrī, ripu tukšos vārtos iemeta Marks Metots, izvirzot "Senators" vadībā.

Bišopa vietā vārtos stājās Andešs Lindbaks, kurš gan nespēja glābt komandu no zaudējuma 3:5. „Lightning” treneris un pats Bišops par savainojuma nopietnību izteikušies optimistiski, kas liecina, ka viņam nevajadzētu izlaist nākamos mačus. Bišops janvāra sākumā savainojuma dēļ jau izlaida nedēļu, kuras laikā uz NHL tika pacelts „Crunch”, kurā spēlē arī Kristers Gudļevskis, vārtsargs Sedriks Dežardēns.

„Lightning” savainojumus papildināja arī uzbrucēja Valteri Filpulas gūtā trauma, kuras dēļ viņš bija spiests noslēgt maču jau otrajā periodā. Savukārt spēlē Kolumbusā „Capitals” piedzīvoja zaudējumu ne tikai rezultātā (2:5), bet arī sastāvā, jo iepriekšējās spēles varonis Maiks Grīns, kurš guva uzvaras vārtus pret „Sabres”, pēc smaga spēka paņēmiena komandai vairs nespēja palīdzēt un devās uz ģērbtuvēm. Šajā zaudējumā negatīvu lietderības koeficentu mīnus pieci(!) atzīmējās "Capitals" līderis Aleksandrs Ovečkins. Tik slikts rādītājs krievu uzbrucējam ir pirmo reizi viņa NHL karjerā.

"Šodien laukumā biju sliktākais spēlētājs," pēc mača atzina Ovečkins. "Tā ir tikai mana vaina. Nevaru tā turpināt spēlēt, ir jārevanšējas. Biju laukumā visu piecu vārtu zaudējumos, par ko jūtos slikti. Teorētiski man ir jārāda piemērs pārējai komandai, taču šodien izgāzos."

Piekto zaudējumu pēc kārtas pret „Canadiens” piedzīvojusi viena no Austrumu līdervienībām un pērnā gada Stenlija kausa fināliste Bostonas „Bruins”, kura savās mājās tika sakauta ar 4:1, turklāt visus četrus vārtus „Canadiens” bija guvusi pirmo 33 minūšu laikā. Par rezultativitāti nevarēja sūdzēties arī Toronto „Maple Leafs”, kura pēc nokļūšanas divu vārtu iedzinējos pret „Panthers” sameta floridiešiem veselas sešas ripas (6:3).

Savu gadu skaitli spītīgi turpina aizmirst Jaromīrs Jāgrs, kurš ar divām rezultatīvām piespēlēm palīdzējis „Devils” viesos ar 3:2 pieveikt „Stars”. Uzvaras vārtus guva cits čehu veterāns, proti, Patriks Eliašs, kuram šosezon 31 punkts (10+21) 40 spēlēs, kamēr Jāgram 55 spēlēs 16+30 un 46 punkti.

Nepatīkamu pārsteigumu Kalgari pilsētā saņēmusi „Sharks”, kura bija spiesta ar 1:4 piekāpties „Flames”, bet „Flyers” Anaheimā piekāpās līgai līderei „Ducks” ar 3:5. Turpinājušās arī Losandželosas "Kings" neveiksmes, proti, piedzīvots septītais zaudējums pēdējās 11 spēlēs. Šonakt ar 1:4 mājās tika atzīts Pitsburgas "Penguins" pārākums.

Bena Bišopa savainojums un zaudētie vārti

NHL spēļu rezultāti

KomandasRezultātsKomandasRezultāts
Bruins-Canadiens1:4Maple Leafs-Panthers6:3
Blue Jackets-Capitals5:2Senators-Lightning5:3
Stars-Devils2:3 PAvalanche-Wild5:4
Flames-Sharks4:1Coyotes-Sabres2:3
Ducks-Flyers5:3Kings-Penguins1:4

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  -1 [+] [-]

, 2014-01-31 08:17, pirms 10 gadiem
Edgaru ludzu studija

     [+] [-]

, 2014-01-31 09:34, pirms 10 gadiem
Franzenam trauma,Sočos nespēlēs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-31 11:44, pirms 10 gadiem
Spica Grieta rakstīja: Edgaru ludzu studija
kuru no visiem?

     [+] [-]

, 2014-01-31 12:13, pirms 10 gadiem
Es smejos par Capitals,izsledz Ovi un shi komanad ir nulle,tapat ka pats Oveckins!

  +1 [+] [-]

, 2014-01-31 13:53, pirms 10 gadiem
Tur man liekas vajadzēja spēli apturēt

     [+] [-]

, 2014-01-31 15:38, pirms 10 gadiem
Modritis rakstīja: Es smejos par Capitals,izsledz Ovi un shi komanad ir nulle,tapat ka pats Oveckins!
Ovečkinu uz AHL