Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Juška izlaiž uzvaru, Latvijai 0-2 Slovākijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Juška izlaiž uzvaru, Latvijai 0-2 Slovākijā
Kārlis Lejnieks un Andis Juška
Foto: Jānis Cīrulis

Latvijas vīriešu tenisa izlase piektdien Deivisa kausa Eiropas/Āfrikas zonas 1. grupas mačā Bratislavā pret Slovākiju piedzīvoja divus zaudējumus vienspēlēs. Mārtiņš Podžus četros setos piekāpās Lukašam Lačko, bet Andis Juška piecos setos zaudēja Martinam Kližanam. Juškam bija lieliska iespēja izcīnīt uzvaru, taču Andis nespēja piektajā setā izservēt maču.

Mārtiņš Podžus uzvar vienu setu pret Lacko

Latvijas un Slovākijas maču Bratislavā atklāja Lukašs Lacko un Mārtiņš Podžus. Neskatoties uz to, ka tenisistus reitingā šķir vairāk nekā 500 vietas, mača sākums labāks padevās latvietim, kurš uzvarēja 1. setā, taču uzņemto tempu noturēt nespēja, vēlāk samierinoties ar loģisku zaudējumu.

Mārtiņš jau pirmajā uzņemšanas reizē ieguva breiku, kas notika, pateicoties pacietīgam tenisam (sagaidītas pretinieka kļūdas) un precīzai spēlei uzbrukumā (breikbumba realizēta ar sitienu pa līniju). Tūlīt vēlreiz tika nosargāta serve un mača startā negaidīts 3:0. Lacko atspēlējas ātri, piektajā geimā atgūstot zaudēto. Mārtiņam pie 30:30 "norāvās" sitiens, bet tūlīt sekojošajā 20 sitienu apmaiņā pārāks bija Lacko – 3:2.

Lacko, kurš Bratislavas arēnā bija uzvarējis pēdējos septiņos mačos (piecas uzvaras "Challenger" turnīrā un divas Deivisa kausā), arvien nespēja atrast savu spēli un sestajā geimā, trīs reizes iesitot autā un vienreiz tīklā, uzdāvināja Latvijai "sauso" breiku. Podžus seta turpinājumā savu servi nezaudēja un nervozā galotnē ar trešo setbumbu pielika punktu – 6:3!

Mārtiņam 2. seta sākumā bija medicīnas pārtraukums (plecs, mugura), kas optimismu mūsu komandai neviesa. Tas pats attiecās arī uz mača turpinājumu. Lacko piektajā geimā atspēlēja divas breikbumbas, bet Podžus nākamajā geimā tādu pašu uzdevumu paveikt nespēja, tiekot galā tikai ar pirmo. Lacko drīz vien panāca izlīdzinājumu pa setiem – 3:6, 1-1.

Tobrīd kļuva skaidrs, ka Podžus tikai otro reizi karjerā piedalīsies mačā, kurā ir vairāk par trim setiem. Savā pirmajā tāda veida cīņā viņš 2011. gada jūlijā Dānijā piecos setos piekāpās Frederikam Nīlsenam, pret kuru neizdevās nosargāt 2-0 pārsvaru. Šoreiz bija jāspēlē tikai četri seti.

Lielāka pieredze, labāka fiziskā sagatavotība un precīzāka darbošanās garajās izspēlēs, kā arī spēja tikt galā ar nestabilas pirmās serves radītajām problēmām bija faktori, kas svaru kausus nosvēra par labu Lacko. Pēdējie divi seti aizritēja pēc līdzīga scenārija – Mārtiņam izdevās atspēlēt sākumā zaudētu breiku, tomēr uz neko vairāk viņš nebija spējīgs, visā mačā piedzīvojot zaudējumu ar 6:3, 3:6, 3:6, 1:6. Podžus savu servi pēdējo reizi noturēja 3. seta piektajā geimā. Podžus pagaidām izlases sastāvā nav uzvarējis nevienā spēlē (0-5).

Juška izlaiž uzvaru pret Kližanu

Latviju otrajā vienspēlē pārstāvēja Andis Juška, kuram pretī stājās Martins Kližans. Šajā mačā daudz garo izspēļu nebija, tāpēc punkti un geimi krājās raitāk nekā Podžus un Lacko cīņā. Kā ierasts, Juškas spēlē liela nozīme ir pirmajai servei. Mača ievadā problēmu nebija, bet piektajā geimā Juška saskārās ar trim breikbumbām. Pirmās divas izdevās atspēlēt, bet trešo ne – 2:3. Kližans servēja ļoti pārliecinoši, 1. setā nevienā no serves geimiem nezaudējot vairāk par vienu punktu. Tā rezultātā Latvijai zaudējums ar 4:6.

Ja 1. setā Juška uzņemšanā spēja uzvarēt tikai četrās izspēlēs, tad 2. setā, kurā Kližans brīžiem darbojās augstprātīgi un pavirši, Andim krietni labākas sekmes un pat izdevās tikt pie breikbumbām. Juškam bija sešas, ieskaitot divas setbumbu vērtībā, taču pietrūka precizitātes – lielāko daļu breikbumbu Juška izniekoja ar sitieniem tīklā vai autā. Juška 2. setā servēja ļoti labi, izcelās ar 12 eisiem (visā mačā 40) un pelnīti tika līdz taibreikam, kurā Kližanu uzveica ar 7:6(4). Andim bez labas servēšanas izdevās atzīmēties arī ar diviem skaistiem punktiem, vienreiz sarežģītā situācijā uzvarot izspēli pie tīkla, bet otro reizi, kas bija seta pēdējā izspēle, trāpīt neatvairāmu "forehand" sitienu stūrī.

Serve Jušku kādu laiku glāba 3. setā. Otrajā geimā izdevās atspēlēt breikumbu, divus geimus vēlāk servi noturēt no 0:30. Astotajā geimā Juška divreiz kļūdījās pie tīkla, dodot Kližanam vēl divas breikbumbas. Andis trāpīja labu pirmo servi, bet Kližanam izdevās fantastisks diagonālais sitiens – 3:5. Devītais geims bija ļoti ilgs, tajā uzvarot slovākam. Juškam bija četras breikbumbas. Divas no tām bija "ņemamas", taču pievīla precizitāte – pirmajā gadījumā "forehand" sistā bumbiņa ielidoja skatītājos, bet otrajā reizē "bekhenda" raidījums tīklā. Kližans ar otro setbumbu pielika punktu – 3:6.

Juška 4. seta pirmajā geimā atspēlēja breikbumbu, bet seta turpinājumā pretiniekam no ranga pirmā simta iespējas nedeva. Kližans desmitajā geimā, pie 4:5 servējot par seta turpināšanu, ļoti iespaidīgi sabruka. Kližans bija vadībā ar 40:0, taču ar vairākām rupjām kļūdām zaudēja geimu, kas nozīmēja arī seta beigas – 6:4 Latvijas labā!

Juška tikai trešo reizi karjerā spēlēja piecu setu maču (vienspēlēs). Abus iepriekšējos viņš zaudēja, 2002. gadā Deivisa kausā piekāpjoties Kotdivuāras tenisistam Valentīnam Sanonam un 2006. gadā arī izlases sastāvā atzīstot poļa Lukaša Kubota pārākumu. Arī Kližanam maza pieredze piecu setu cīņās, šodien aizvadot tikai piekto. Vienīgo iepriekšējo uzvaru viņš guva 2012. gadā Vimbldonā pret māla cienītāju Huanu Ignasio Čelu.

Andim pēdējā setā bija priekšrocība servēt pirmajam. Juškam sestajā geimā bija trīs breikbumbas, bet nevienu realizēt nebija iespējas. Kližans divreiz precīzi nospēlēja ar "bekhendu" pa līniju, bet vienreiz trāpīja labu pirmo servi. Kližans savas serves geimos turpināja darboties nepārliecinoši un astotajā geimā izglābties nespēja, uzvarot tikai vienā izspēlē un geimu noslēdzot ar sitienu tīklā – 5:3!

Pirms tam setā savas serves geimos jūtoties komfortabli, Juškam, servējot par uzvaru mačās, notrīcēja roka. Divi nervozi auti, labs Kližana uzbrukums un 0:40. Ar divām servēm izdevās atspēlēt divas breikbumbas, bet trešo nebija lemts. Kližans labi uzņēma un izspēli pabeidza ar neatvairāmu uzbrukumu. Mirkli vēlāk Kližans viegli noturēja servi, panākot izlīdzinājumu – 5:5.

Kā tas nereti gadās, nākamais serves geims pēc tam, kad bija iespēja pielikt punktu mačam, izdevās viegls – Andis 11. geimu uzvarēja "sausā" – 6:5. Kā vēlāk izrādījās, tas bija Juškas pēdējais uzvarētais geims šajā mačā. Kližans dominēja garajās izspēlēs, 13. geimā apdraudot Juškas servi. Latvijas šī sasaukuma pirmais numurs ar lieliskām servēm atspēlēja trīs breikbumbas, bet ceturtā viņam nebija pa zobam. Juška atkal trāpīja labu pirmo servi, bet Kližans to teicami atsita – 6:7. Pēdējā geimā Andim izdevās novērst vienu mačbumbu, bet ne vairāk – sāpīgs zaudējums ar 4:6, 7:6(4), 3:6, 6:4, 6:8.

Slovākijas komanda iekļūšanu nākamajā kārtā, kur šī pāra uzvarētāju jau gaida Austrija, var nodrošināt rīt, kad notiks dubultspēle. Tās sākums plkst. 15:00. Cīņas Bratislavā notiek telpās uz "hard" seguma.

Deivisa kauss. Eiropas/Āfrikas zonas 1. grupa

Slovākija – Latvija, 2-0

SpēleRezultāts
Lukašs Lacko – Mārtiņš Podžus3:6 6:3 6:3 6:1
Martins Kližans – Andis Juška6:4 6:7(4) 6:3 4:6 8:6

Komandu sastāvi

TenisistsRangsTenisistsRangs
Andis Juška569Martins Kližans91
Mārtiņš Podžus650Lukašs Lacko101
Jānis Podžus1054Andrejs Martins133
Artūrs Lazdiņš-Mihals Mertināks1348
1 2 68 komentāri

 +10 [+] [-]

, 2014-01-31 18:46, pirms 10 gadiem
Viss loģiski, tā kā gaidīts. Bez Gulbja Slovākiju neuzvarēt. Diemžēl...

  +1 [+] [-]

, 2014-01-31 18:47, pirms 10 gadiem
Sets! Tas nu gan ir pārsteidzoši! Malacis!

  -4 [+] [-]

, 2014-01-31 18:48, pirms 10 gadiem
Mīslis!Gulbis labākais.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-31 18:49, pirms 10 gadiem
Kaut kur +/- normālā kvalitātē varēs redzēt Jušku pret Kližanu? Juška pret atp top 100 ir jāredz.

     [+] [-]

, 2014-01-31 18:55, pirms 10 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-01-31 19:00, pirms 10 gadiem
Viss skaidrs , bet malacis labi ka cīnijās ! Paldies Gulbim !

     [+] [-]

, 2014-01-31 19:07, pirms 10 gadiem
fans366 rakstīja: Labākais aizstāv savas valsts krāsas, nevis murgo mistiskus attaisnojumus
Nez kāpēc ne Nadalam, ne Federeram, ne Džoko, ne citiem top spēlētājiem nav tādu problēmu
Nadals un Džoko spēlē? Tiešām, tiešām, tiešām? Ferrers, piemēram, arī spēlē? Un kā ar vēl veselu kaudzi TOP tenisistiem, kas nespēlē?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-31 19:16, pirms 10 gadiem
Nu TOP tenisisti gan rauj Davis Kausus, del Potro, Federers, Djoko, no 30ieka savi 65% noteikti kapā, protams, ja situācija prasa, pieļauju, ka Marejs negribētu rauties pret Luksemburgas vai Maķedonijas izlasēm. Bet nespēlēšanu nevar pārmest ja vēl kauss notiek starp turnīriem, tad, protams, katram sava prioritātes un Gulbim nav nepieciešams iegūt pārliecību, bet gan labāk sagatavoties turnīriem, lai jaunie (?) cīnās, priekš pieredzes tāds Klizans un Lacko ir ļoti labi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-01-31 19:35, pirms 10 gadiem
Kāpēc gan nepalaist jaunos kas gūst neatsveramu pieredzi un kas atmaksāsies drīz vien. Maiņa ir jāgatavo.

     [+] [-]

, 2014-01-31 19:39, pirms 10 gadiem
fans366 rakstīja: Nevienam ar varu nepiespiedīsi un arī nevajaga, bet tādas lietas kā patriotisms arī nav mazsvarīgs
Un šeit arī parādās, kāpēc Gulbis nekad neko lielu neuzvarēs Grand Slam turnīros
Galva liela, prāta maz
Pragmatiskas gudrības Gulbim vienkārši nav
Turklat salidzinat ar top valstim ir vairak neka smiekligi, LV izlases vilcejs ir Gulbis, Spanijai ir 100 tadi Juskas, nerunajot par paris Gulbjiem, ja reiz pats izlasi ievedi taja limeni, tad ari spele, ok trauma, slikta forma, svarigs grand slam, bet ne jau sezonas sakuma, tapat ka izlasi nav gatavs pacelt jauna limeni, ta ari savu speli nav, izrunaties jau prot visi, 20 vietu ranga neviens vinam neatnems protams, tacu seit bija izcila iespeja notureties saja grupa, ja negrib saja limeni spelet, tad vina palidziba deivisa kausa nav nepieciesama. Un jaunajiem ir nepieciesamas nevis speles pret top 150, bet gan jasak ar savas speles nostabilizesanu lai vismaz var stabili savus fjucerus vinnet nevis par top 100 sapnot.

     [+] [-]

, 2014-01-31 19:42, pirms 10 gadiem
Bekālija rakstīja: Kāpēc gan nepalaist jaunos kas gūst neatsveramu pieredzi un kas atmaksāsies drīz vien. Maiņa ir jāgatavo.
Gribi teikt spele pret top 150 palidzes vinnet top 300 calus ? Ja esi top 300 tad var sakt domat par pieredzi, vai hokeja izlasei 1-10 pret kanadu dod kadu pieredzi ? Tenisa brinumi nenotiek, ja ir apaksa smags darbs tad ir ari rezultats, paslaik Martina tenisa speles izpratne ar caursisanu neizskatas ne tuvu top limenim, varbut Lazdinam kaut kas izdodas. Libietis varetu but loti interesants vismaz dubultspelei ja izdodas vel progreset.

  +3 [+] [-]

, 2014-01-31 19:50, pirms 10 gadiem
Piekāst tās izlašu spēles, to kuras valstis ir labākās tenisā parāda individuālo spēlētāju reitingi un daudzums....

  +1 [+] [-]

, 2014-01-31 20:22, pirms 10 gadiem
Malacis ernest pareizi ir kad nespele..!!! Parada kur ir ista vieta latvijas tenisam..
Ja neiegulda naudu nav rezultats...
Nevar 1 speletajs pa savu vecaku naudu vilkt visu komandu!!!!

  -4 [+] [-]

, 2014-01-31 20:27, pirms 10 gadiem
Trakucis rakstīja: Malacis ernest pareizi ir kad nespele..!!! Parada kur ir ista vieta latvijas tenisam..
Ja neiegulda naudu nav rezultats...
Nevar 1 speletajs pa savu vecaku naudu vilkt visu komandu!!!!
Nu nu, tadiem tiesi butu jarada piemers, vinam kaut kas pietrukst ? Ne, Savickis luk nav paludzis kungam.

     [+] [-]

, 2014-01-31 20:28, pirms 10 gadiem
Andulis malacis kartigi cinas, zel ka kaudze ar breikbumbam neizmantota.

     [+] [-]

, 2014-01-31 20:29, pirms 10 gadiem
Cik breik bumbas bija Juškam 2.setā? Piecas vai vairāk? 2. setbumbas... Tagad 6-6.

     [+] [-]

, 2014-01-31 20:32, pirms 10 gadiem
Frisk rakstīja: Cik breik bumbas bija Juškam 2.setā? Piecas vai vairāk? 2. setbumbas... Tagad 6-6.
Vairak, 6 vai 7, 1 no tam bija forehand sitiens briva sturi.

     [+] [-]

, 2014-01-31 20:34, pirms 10 gadiem
Tomēr ir 2.sēts, 3-6, 7-6

  +1 [+] [-]

, 2014-01-31 20:34, pirms 10 gadiem
Nu malacis, neticami labi spele (serve) un galvenais fiziski izskatas ok, Klizans var ari ieluzt tagad.

     [+] [-]

, 2014-01-31 20:41, pirms 10 gadiem
Juškam jau 20 eisi!

  +1 [+] [-]

, 2014-01-31 21:02, pirms 10 gadiem
Trakucis rakstīja: Malacis ernest pareizi ir kad nespele..!!! Parada kur ir ista vieta latvijas tenisam..
Ja neiegulda naudu nav rezultats...
Nevar 1 speletajs pa savu vecaku naudu vilkt visu komandu!!!!
tā senča nauda jau ar nerodas no zila gaisa, bet, piemēram, no iteras, no kuras gāzi pirkt ir spiesti visi
tas gan ir tāds fakts, ko bieži vien patīk aizmirst

     [+] [-]

, 2014-01-31 21:11, pirms 10 gadiem
rediss77 rakstīja: Nu nu, tadiem tiesi butu jarada piemers, vinam kaut kas pietrukst ? Ne, Savickis luk nav paludzis kungam.
Kads piemers... ja nevar normali attieks izradit... Pareizi ir ka nespele!!! savu naudu ieguldijis un te viens kadrs saka lie iet spelet....kapec????

     [+] [-]

, 2014-01-31 21:19, pirms 10 gadiem
Juškam serve kā lielgabals. Žēl tik ka bez tā cita nekā vairāk nav.

     [+] [-]

, 2014-01-31 21:20, pirms 10 gadiem
Trakucis rakstīja: Kads piemers... ja nevar normali attieks izradit... Pareizi ir ka nespele!!! savu naudu ieguldijis un te viens kadrs saka lie iet spelet....kapec????
Nujaa, ja tas limenis ir tads ka vaig no Savicka attieksmi tad tiesam lai labak nespele, interesanti butu dzirdet teiksim no Ozo ka nespeles OS jo Lipmans nav izradijis attieksmi vai ne. Pec Jusu cietaas logikas vispar izlasem nevajadzetu but

     [+] [-]

, 2014-01-31 21:34, pirms 10 gadiem
Kadam ir iespeja ik pa laikam rezultatu uzrakstit.?

     [+] [-]

, 2014-01-31 21:35, pirms 10 gadiem
3-6, 7-6, 4-6, 4-3*

     [+] [-]

, 2014-01-31 21:36, pirms 10 gadiem
Vlc player link
http://88.212.10.27:81/streams/stv2.m3u8

     [+] [-]

, 2014-01-31 21:38, pirms 10 gadiem
Paldies.ceru uz uzvaru

  +1 [+] [-]

, 2014-01-31 21:45, pirms 10 gadiem
Juškam breikbumbas iespējas 0-11

     [+] [-]

, 2014-01-31 21:47, pirms 10 gadiem
Nebus jauni rekordi Juskam 3 dubultas pec kartas, 4 eisi pec kartas

     [+] [-]

, 2014-01-31 21:49, pirms 10 gadiem
Vai kāds var pateikt kapēc Gulbja nav ?? Viņam tak nav nekāda trauma.
1 2 68 komentāri