Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 debitants Cunoda: "Es veikšu agresīvas apdzīšanas"

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 debitants Cunoda: "Es veikšu agresīvas apdzīšanas"
Juki Cunoda. Foto: AlphaTauri

Japāņu autosportists Juki Cunoda pavēstījis, ka savu jau tā agresīvo braukšanas stilu turpinās izmantot arī "Formulā 1", kur debiju piedzīvos nākamajā sezonā.

Cunoda šosezon guva trešo vietu F2 seriālā, piekāpjoties tikai Mikam Šūmaheram un Kelamam Ailotam. "AlphaTauri" nākamais F1 pilots šogad izcēlās ar agresīviem apdzīšanas manevriem, un daudzi viņa prasmi šādi cīnīties novērtējuši ļoti augstu.

"Mana stiprā puse ir veids, kā es veicu apdzīšanas," intervijā itāļu laikrakstam "La Gazzetta Dello Sport" stāsta Cunoda. "Tie, kas skatīsies, noteikti būs pārsteigti. Nākamgad būšu "Formula 1" debitants, bet gribu braukt vēl agresīvāk un jau pirmajā pusgadā dabūt no sevis ārā visu, kas iespējams."

Cunodas komandas biedrs būs Pjērs Gaslī, kurš pasaules čempionātā startēs piekto sezonu un iepriekš braucis arī spēcīgajā "Red Bull" vienībā. Šogad ar "AlphaTauri" formulu Gaslī pat pamanījās sensacionāli uzvarēt posmā Moncas trasē.

"Manam komandas biedram ir liela pieredze," secina Cunoda. "Gribu uzsūkt no tās iespējami daudz un pēc iespējas vairāk iemācīties no viņa. Šoziem arī vairāk jāapmeklē sporta zāle. "Formulā 2" nevarēju just, ka mans kakls ir tik nestabils, bet braucot ar F1 mašīnu testos tas tiešām bija jūtams un dažbrīd bija jāatpūtina galva pret atzveltni."

Līdz šim F1 pasaules čempionātā, laika posmā no 1975. līdz 2014. gadam, uz starta izgājuši kopumā 20 japāņu autosportisti, pēdējais no tiem bija Kamui Kobajaši. Cunoda atzīst, ka viņa dzimtenē ir īpaši entuziastiski fani.

"Ceru, ka Japānas posms nākamgad varēs notikt ar līdzjutēju klātbūtni," saka 20 gadus vecais pilots. "Mana stiprā puse ir dzīšanās pakaļ konkurentiem, un es ļoti gribētu, lai faniem ir iespēja manu braukšanu redzēt klātienē."

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!

     [+] [-]

, 2020-12-30 11:42, pirms 3 gadiem
Grožāns arī tā darīja, slikti beidzās

     [+] [-]

, 2020-12-30 12:03, pirms 3 gadiem
Sato jau arī agresīvi brauca,, vai tikai kobajasi arī nē?

     [+] [-]

, 2020-12-30 12:11, pirms 3 gadiem
Roluxzz rakstīja: Sato jau arī agresīvi brauca,, vai tikai kobajasi arī nē?
Šis jautājums jāuzdod mazliet citādāk - vai ir bijuši japāņi iekš F1, kas nav rīkojuši trādi-rīdi un nav sistemātiski kāvuši savas mašīnas nost?

     [+] [-]

, 2020-12-30 12:19, pirms 3 gadiem
Būs kārējais japošku "kamikadze"!

     [+] [-]

, 2020-12-30 14:22, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Šis jautājums jāuzdod mazliet citādāk - vai ir bijuši japāņi iekš F1, kas nav rīkojuši trādi-rīdi un nav sistemātiski kāvuši savas mašīnas nost?
Satoru Nakajima un Aguri Suzuki?

     [+] [-]

, 2020-12-30 15:18, pirms 3 gadiem
Terenesuki Takagi

     [+] [-]

, 2020-12-30 23:24, pirms 3 gadiem
Katayama ar bij labs āksts...