Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Putniņa pāriet uz Ungārijas komandu Miškolcas DVTK

Ints Megnis
Ints Megnis

Putniņa pāriet uz Ungārijas komandu Miškolcas DVTK
Aija Putniņa

Latvijas izlases basketboliste Aija Putniņa svētdien pievienojusies Ungārijas komandai Miškolcas "Aluinvent DVTK".

Putniņa šo sezonu sāka Spānijas grandā "Perfumerias Avenida", nacionālajos turnīros 12 mačos izceļoties ar vidēji 5,8 punktiem un 3,7 bumbām zem groziem. Tāpat viņa sacentās arī FIBA Eirolīgā, kur 7 spēlēs vidēji iemeta 3,0 punktus, bet lielu lomu komandā nespēlēja, jo laukumā pavadīja vien vidēji 6,7 minūtes.

Tagad viņa mainījusi komandas un sezonu turpinās Ungārijā, kurā aizstās traumu guvušo Lietuvas basketbolisti Egli Šulčūti.

"Egle no mača uz maču uzlaboja savu sniegumu. Viņas izkrišana mums ir milzīgs trieciens, bet Ziemassvētkus pavadījām, lai izvērtētu potenciālās aizstājējas," paudis Ungārijas komandas sporta direktors Pīters Volgi. "Mums bija 4-5 nopietnas kandidātes, mūsu izvēlei krītot uz Aiju. Viņa ir ļoti kvalitatīva spēlētāja ar pieredzi Eirolīgā, kura iepriekš Ungārijā spēlējusi Pēčas PINKK."

Putniņa Miškolcā ieradīsies 1. janvārī. Zīmīgi, ka svētdienas vakarā "Avenida" notika spēle Spānijas čempionātā, kurā uz rezervistu soliņa atradās arī latviete, bet laukumā vairs neizgāja.

Putniņas jaunā komanda sacenšas arī FIBA Eirokausā, kur apakšgrupu turnīru noslēdza ar piecām uzvarām sešās spēlēs.

Latvijas valstsvienības spēka uzbrucēja iepriekšējās divas sezonas spēlēja Turcijas līgā. Putniņa pērn pārstāvēja “Istanbul Universitesi” vienību, 2018. gada sezonu sāka “Samsun Canik” rindās, bet janvāra vidū pievienojās “Mersin” komandai. Savukārt Ungārijas čempionātā, pārstāvot PINKK komandu, viņa spēlēja daļu 2014./15. gada sezonas.

Izmantotie resursi:
Aija Putnina az Aluinvent DVTK játékosa - DVTK...

     [+] [-]

, 2018-12-31 00:12, pirms 5 gadiem
Kritiens uz leju?