Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Šteinbergas komandā vīrusa uzliesmojums, Eirolīgas spēles šķīrējtiesneša rokās

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Šteinbergas komandā vīrusa uzliesmojums, Eirolīgas spēles šķīrējtiesneša rokās
Anete Šteinberga spēlē pret "Bešiktaš". Foto: Galatasaray

Turcijas basketbola klubi "Galatasaray" un "Izmit" nepiedalīsies FIBA Eirolīgas pirmajos sabraukumos Šopronā un Stambulā, jo komandās reģistrēti pozitīvi PCR testi, svētdien, 29. novembrī, informēja turnīra rīkotāji.

Anetes Šteinbergas pārstāvētajā Stambulas klubā “Galatasaray” trīs spēlētājām reģistrēti pozitīvi PCR testi. Pārējām spēlētājām, treneriem un personāla darbiniekiem testi bijuši negatīvi, taču FIBA veselības komisijas vērtējumā viņi uzskatāmi par pirmās pakāpes kontaktiem.

“Galatasaray” pēc apspriešanās ar “FIBA Europe” pārstāvjiem nolēma nebraukt uz Eirolīgas pirmo sabraukumu Ungārijā. Stambulas komandai D grupā bija jāspēlē pret “Basket Landes” (1. decembrī), “Sopron Basket” (3. decembrī) un “Bourges Basket” (4. decembrī).

Līdzīgā situācijā nonākusi Eirolīgas debitante “Izmit Belediyespor”, kura nedosies uz sabraukumu Stambulā. Izmitas komandai A grupā bija jāspēlē pret Salamankas “Avenida” (1. decembrī), Kurskas “Dinamo” (2. decembrī) un Elīnas Babkinas pārstāvēto “Nadežda” (4. decembrī).

FIBA norīkots šķīrējtiesnesis lems par minēto sešu spēļu iznākumu. Nav daudz iespēju pārcelt cīņas uz citu laiku, jo saīsinātais pamatturnīrs saplānots divos sabraukumos decembrī un 2021. gada janvārī. Arī ceturtdaļfinālus un “Četru finālu” plānots aizvadīt “burbuļos”.

Eirolīgas grupas

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1Dynamo KurskUSK PrahaUGMKSopron Basket
2NadeždaFenerbahceFamila SchioBourges Basket
3AvenidaLyon ASVELTTT RīgaGalatasaray
4IzmitArka GdyniaUni GironaBasket Landes

Izmantotie resursi:
https://www.galatasaray.org/haber/b...
Galatasaray and Izmit Belediyespor will not...