Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis no spēles neiemet, Dalasa tik un tā uzvar Fīniksā

Rolands Eliņš

Porziņģis no spēles neiemet, Dalasa tik un tā uzvar Fīniksā
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā Kristaps Porziņģis piedalījās Dalasas "Mavericks" uzvarā izbraukumā pār Fīniksas "Suns" (120:113). Porziņģis guva divus punktus, bet ar 42 punktiem izcēlās slovēņu basketbolists Luka Dončičs.

Kristaps Porziņģis nospēlēja 34 minūtes, kurās tika pie diviem punktiem un 13 atlēkušajām bumbām. Porziņģis pirmoreiz "Mavericks" sastāvā palika ar nullīti no spēles trāpīto metienu ailītē (1p. 2/2, 2p. 0/2, 3p. 0/6), turklāt astoņi izdarītie metieni no spēles bija viņa mazākais rādītājs šosezon - vidēji spēlē viņš izmetis divreiz vairāk (16 metieni no spēles). Attiecīgi šī bija viņa mazrezultatīvākā spēle "Mavericks" rindās un tikai otrā, kurā viņš nav iemetis vismaz desmit punktus (iepriekš novembra vidū bija mačs pret "Celtics" ar četriem gūtiem punktiem).

Porziņģis šonakt toties tika pie divām pārtvertām bumbām, trīsreiz bloķēja pretinieku metienus un veica vienu rezultatīvu piespēli. Viņam viena kļūda un neviena noteikumu pārkāpuma, bet latviešu uzbrucēja +/- rādītājs bija plus četri.

Dalasas uzvaru lielā mērā nodrošināja Luka Dončiča sniegums. Viņš guva 42 punktus, trāpot 12 no 24 metieniem no spēles, kā arī palika tikai vienas atlēkušās bumbas attālumā līdz "triple-double" (42+9+11). Šī bija trešā Dončiča spēle šosezon ar vismaz 40 gūtiem punktiem. Rezultatīvi nospēlēja arī Tims Hārdevejs, iemetot 26 punktus.

Dalasai šī ir sezonas 12. uzvara 18 spēlēs, kamēr Fīniksas bilance noslīdēja līdz 8-10. Fīniksai 22 punktus guva Kellijs Ubre, bet 21 punktu un deviņas piespēles pievienoja Rikijs Ruvio. Devonam Bukeram šoreiz ar metieniem īpaši neveicās, un viņam 18 punkti ar 18 metieniem no spēles.

Porziņģa sakarā bija šaubas par viņa iziešanu laukumā, jo viņš nedēļas vidū izlaida "Mavericks" treniņu ceļgala sāpju dēļ. Arī spēles dienā "Mavericks" treneris vēl neapstiprināja Porziņģa statusu, taču vēlāk latviešu uzbrucējs tomēr ieņēma savu ierasto vietu pamatsastāvā.

Porziņģis pirmajā puslaikā tā arī netrāpīja nevienu metienu, kamēr "Mavericks" ar Lukas Dončiča un Tima Hārdeveja rezultatīvo spēli ieguva vadību (53:50). Trešajā ceturtdaļā "Suns" pamanījās iemest 39 punktus, taču nekur tālu nespēja atrauties, jo Dalasa atbildēja uz katru Fīniksas mini izrāvienu. Porziņģis tika pie saviem pirmajiem diviem punktiem, iemetot divus soda metienus, bet no spēles iemest neizdevās.

Arī pēdējā ceturtdaļā "Suns" paveica labu darbu aizsardzībā, neļaujot Porziņģim tikt brīvās pozīcijās. Viņš toties aktīvi nospēlēja zem groza un izcēlās ar pāris bloķētiem metieniem, palīdzot Dalasai pamazām atrauties, un trīs minūtes pirms beigām "Mavericks" jau bija vadībā ar 115:101. Uzvara tika droši nosargāta ar rezultātu 120:113.

"Mavericks" nākamā spēle paredzēta svētdienas vakarā pret Losandželosas "Lakers".

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA | NBA.com

1 2 3 4 5 165 komentāri

  -3 [+] [-]

, 2019-11-30 06:49, pirms 4 gadiem
Lūdzu nesākat teikt, ka KP nemet iekšā savus metienus, uz viņu vnk nespēlē un konkrēti ignorē. Kārlails ir sūdīgs treneris, tas, ka Luka var dabūt tripld neko nenozīmē, jo NBA ir pakārtota driblētājiem. Bet KP nav tikai aizsardzības kaplis, viņš ir džeks, kuram jābūt pirmai vijolei komandā. Man dusmas nāk, ka nemāk KP izmantot-viņam ir metiens, caurgājiens, atlētiskums. Atceros savu laik Jao spēlējā, neviens nevarēja apstādināt viņu, KP ir vēl lielāks potenciāls, tad kā treneris paņem uzzīmē kombeni uz viņu. Nē bet slovēņu brīnumbērns jāceļ gaisā. Ir viņš labs, bet jābūt visam līdzsvarā. Es nebrīnīšos, ka pienāks laiks, kad KP sāks protestēt, un es viņu pilnībā atbalstu. Ja viņu nebaros ar bumbām, kāda jēga no viņa Dallasā? Tikai dēļ rebiem un blokiem un periodiski 10p. Kad sāksies īstās spēles, kad būs defs, protams Luka sametīs, bet bez KP Dal nav cerību playoff.
Slēpts komentārs: Papis_Diane

 +11 [+] [-]

, 2019-11-30 06:52, pirms 4 gadiem
Papis_Diane rakstīja: 160 miļjoni ... heh
Viņam ir, tev nav - skauž?
Slēpts komentārs: Papis_Diane

  -1 [+] [-]

, 2019-11-30 06:53, pirms 4 gadiem
Porzinģis ir dvieļu pienesējs Lukam, labāk būtu nespelejis šonakt! Kā Luka cerēja ka viņam iekritīs roķelēs tās pēdējās atlecošās bumbas, šoreiz nekā!

  +8 [+] [-]

, 2019-11-30 06:54, pirms 4 gadiem
Nu bet ja tu neiemet, kurš vainīgs? Loģiski ja tev nekrīt, tev bumbu neviens nedos.

  +5 [+] [-]

, 2019-11-30 06:54, pirms 4 gadiem
cobham rakstīja: Lūdzu nesākat teikt, ka KP nemet iekšā savus metienus, uz viņu vnk nespēlē un konkrēti ignorē. Kārlails ir sūdīgs treneris, tas, ka Luka var dabūt tripld neko nenozīmē, jo NBA ir pakārtota driblētājiem. Bet KP nav tikai aizsardzības kaplis, viņš ir džeks, kuram jābūt pirmai vijolei komandā. Man dusmas nāk, ka nemāk KP izmantot-viņam ir metiens, caurgājiens, atlētiskums. Atceros savu laik Jao spēlējā, neviens nevarēja apstādināt viņu, KP ir vēl lielāks potenciāls, tad kā treneris paņem uzzīmē kombeni uz viņu. Nē bet slovēņu brīnumbērns jāceļ gaisā. Ir viņš labs, bet jābūt visam līdzsvarā. Es nebrīnīšos, ka pienāks laiks, kad KP sāks protestēt, un es viņu pilnībā atbalstu. Ja viņu nebaros ar bumbām, kāda jēga no viņa Dallasā? Tikai dēļ rebiem un blokiem un periodiski 10p. Kad sāksies īstās spēles, kad būs defs, protams Luka sametīs, bet bez KP Dal nav cerību playoff.
Apnika jau lasīt visu šo, sezona pat nav pusē, jūs tiešām nevar normāli pagaidīt? Pēc katras spēles viens un tas pats. Trauma bija čalim, nespēlēja ilgi, lēnām, lēnām. Kur tev skriet? Ja līdz sezonas beigām - playoff, nekas nemainīsies, tad var sākt runāt, ka Kārlails neprot izmantot KP. Un uzrakstīt, ka Kārlails ir slikts treneris, tur ir jābūt īpaši apdāvinātam, jo Kārlails noteikti ir TOP 5 treneris līgā šobrīd.

  +6 [+] [-]

, 2019-11-30 06:54, pirms 4 gadiem
Papis_Diane rakstīja: nē man pokui, Tev gan drošvien uz darbu jāskrien, ne?
Atšķirībā no Tevis es laikam strādāju, vismaz saprotu, tā pēc komentāra
Slēpts komentārs: Papis_Diane
Slēpts komentārs: Papis_Diane

  -2 [+] [-]

, 2019-11-30 06:58, pirms 4 gadiem
KP kiegeltrinis konkreti izbesija. Aizsardziba laba, bet bez 3p neko vairs uzbrukuma nevar izdarit. Luka zvers.

  +3 [+] [-]

, 2019-11-30 06:58, pirms 4 gadiem
Šodien krita citiem. Porziņģis aizsardzībā bija labs. Nu nekrita šodien, iekritīs citreiz. Katru spēli nemetīs pa 15

 +11 [+] [-]

, 2019-11-30 06:59, pirms 4 gadiem
Kaut kāda murgaina spēle. Spēlētāji kā aptrakuši,tiesneši nekontrolē spēli. To,ka Rubio ir pretīgs spēlētājs,zināju,bet izskatās,ka Beinss viens pats ir spējīgs palīst zem ādas visai pretinieku komandai.
Par KP-pareizi dara,ka nedod viņam to bumbu uz 3pts līnijas,bet,ja viņš ganās viens zem groza,plātās ar rokām,tuvumā nav neviena,bet LD vienalga nedod bumbu. Tad nahren viņam tur plēst to pakaļu. Tālāk no groza-mazāk kontakta.

 +20 [+] [-]

, 2019-11-30 07:00, pirms 4 gadiem
Papis_Diane rakstīja: Noteikti ļoti lepojies visiem ar savu darbu gaterī?
Nestrādāju gaterī, un nesaskatu neko sliktu, ja arī strādātu. Katrs pelna naudu, kā var, atšķirībā no tevis, kurš sēž pie datora un visus noliek, pieļauju, ka saldos 16mit vēl neesi sasniedzis un dzīvo uz mātes rēķina.
Slēpts komentārs: Papis_Diane

     [+] [-]

, 2019-11-30 07:01, pirms 4 gadiem
Kristapam jālaužas uz grozu nevis jāplivinās uz 3p līnijas, no kuras tāpat metiena procents pliekans! Dončiks loti pareizi vada spēli, malacis

  +7 [+] [-]

, 2019-11-30 07:01, pirms 4 gadiem
Porziņģis uz grozu neiet ar masu, drošāk jāiet.Bet nu laikam taupās nākošam gadam.
Slēpts komentārs: Papis_Diane

  +7 [+] [-]

, 2019-11-30 07:03, pirms 4 gadiem
cobham rakstīja: Bet KP nav tikai aizsardzības kaplis, viņš ir džeks, kuram jābūt pirmai vijolei komandā. Man dusmas nāk, ka nemāk KP izmantot-viņam ir metiens, caurgājiens, atlētiskums. Atceros savu laik Jao spēlējā, neviens nevarēja apstādināt viņu, KP ir vēl lielāks potenciāls, tad kā treneris paņem uzzīmē kombeni uz viņu. Nē bet slovēņu brīnumbērns jāceļ gaisā. Ir viņš labs, bet jābūt visam līdzsvarā. Es nebrīnīšos, ka pienāks laiks, kad KP sāks protestēt, un es viņu pilnībā atbalstu. Ja viņu nebaros ar bumbām, kāda jēga no viņa Dallasā? Tikai dēļ rebiem un blokiem un periodiski 10p. Kad sāksies īstās spēles, kad būs defs, protams Luka sametīs, bet bez KP Dal nav cerību playoff.
Man ļoti gribētos, lai arī Dallasā KP būtu galvenā loma, bet tā nav un diez vai būs. Luka ir vājprātā labs un nekas viņu neapturēs būt vēl labākam.
Cerams, ar laiku KP atgūs metienu, agrāko agresivitāti ejot uz grozu,agrāko skilu apspēlēt pretinieku 1vs.1.
Šonakt Kristaps savu darbu padarīja tik pie sava groza. Viņa darbības uzbrukumā, bij galvenais iemesls, kāpēc Fīniksai bija tik ilgi cerības uz pozitīvu iznākumu.

Šad tad vajag uz sevi paskatīties kritiski. Padomāt, vai nevajag ko sevī pamainīt.

  +7 [+] [-]

, 2019-11-30 07:03, pirms 4 gadiem
Porziņģis pelna miljonus par atlēkušajām bumbām. Lai strādā Dontičs. Viņam labi sanāk🤭🤭🤭

     [+] [-]

, 2019-11-30 07:04, pirms 4 gadiem
Papis_Diane rakstīja: 15, tākā ir labs standarts, ja Tev maksā 160miļjonus? Lbl met vairāk
Nu ja,un Stopiņu pagastā vispār visi liek vairāk par 100pts pa spēli...

  +3 [+] [-]

, 2019-11-30 07:07, pirms 4 gadiem
Tā kā nav ko cepties. Būs arī labas spēles.

  +5 [+] [-]

, 2019-11-30 07:08, pirms 4 gadiem
Papis_Diane rakstīja: Noteikti ļoti lepojies visiem ar savu darbu gaterī?
Un vai būtu ar šādu darbu jākaunas?

  +7 [+] [-]

, 2019-11-30 07:11, pirms 4 gadiem
Es arī kādreiz strādāju gaterī. Ir ko atcerēties.

     [+] [-]

, 2019-11-30 07:17, pirms 4 gadiem
Pareizi izdarīja šoreiz vajadzēja sevi pasaudzēt👍

     [+] [-]

, 2019-11-30 07:21, pirms 4 gadiem
Papis_Diane rakstīja: Kāpēc Tev niks ir bez olām2? Jau vienreiz nogrēkojies šeit? Nestāsti Tu man lielais pelnītājs vakar, drošvien, iztērēji visu algu izpārdošanā un tagad sēdi uz sms kredīta
Nē, Valdis Bērziņš mani nobanoja par to, ka izteicu viņam kritiku, viens no sliktākajiem SC autoriem. Algu vēl neesmu iztērējis, kredītu esmu ņēmis, standarta dzīves procedūra, par kuru tu laikam neko nesaproti.

  +6 [+] [-]

, 2019-11-30 07:22, pirms 4 gadiem
Redzēju spēles otro pusi. Kristapa metieni šonakt, protams, katastrofa. Dalasas spēle aizsardzībā 3.cet. bija vāja, lai gan arī Fīniksa nebija labāka. Daudz pārtraukumu, skaidrošanos utt. Vārdu sakot,nebaudāma spēle. Ruvio/Rubio spēles stils ir pretīgs, arī Beinss šonakt nebija labāks. Tiesneši spēli nekontrolēja. Kristaps vismaz tika pie soda metieniem, tā ka 2 p. tomēr savāca. 4.cet. Kristaps nospēlēja sešarpus minūtes. Jā, aizmeta garām kārtējo 3p. (0/6!), toties aizsardzībā bija lielisks - 1 pārtv.b., 2 bloki un 2 atl.b., arī 1 piesp. Spēles beigās Luka, protams, bija izmisis par trūkstošo atl.b., pārāk jau nu paļāvās, ka bumba pati iekritīs rokās. Starp citu, Dalasai visā spēlē tikai 20 piespēles, Fīniksai par 7p.mazāk, toties par 9 piesp.vairāk. Žēl, ka SC komentāru sadaļa atkal ir pilna ar mēsliem. Ja es būtu SC galvenais redaktors, tad censtos darīt tā, lai no šejienes pazustu visi komentāri par gateri utt. Lūdzu, domājiet arī par sakarīgiem līdzjutējiem, kuri naktīs guļ!

     [+] [-]

, 2019-11-30 07:26, pirms 4 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Kristapam jālaužas uz grozu nevis jāplivinās uz 3p līnijas, no kuras tāpat metiena procents pliekans! Dončiks loti pareizi vada spēli, malacis
Pilnīgi piekrītu, tas viss komiski izskatās
Segt arī nevajag, jo iemest tāpat nevar

  +1 [+] [-]

, 2019-11-30 07:27, pirms 4 gadiem
Papis_Diane rakstīja: Man prieks, ka ir stulbi amerikāņi, kas šitādiem maksā algas, un vel smieklīgāk, ka kāds seko līdzi un pārdzīvo
man nāk smiekli lasot tik stulbus komentārus, kādus jūs te sacerat. Varbūt jums tagad ir īstais laiks pierakstīties pie petrosjaniem?

  +4 [+] [-]

, 2019-11-30 07:29, pirms 4 gadiem
Kopumā - nesmuka uzvara pret tiešajiem konkurentiem, kura noteikti noderēs cīņā par plejofu.

  +2 [+] [-]

, 2019-11-30 07:31, pirms 4 gadiem
Mjā, lai kā negribētos atzīt, bet uzbrukuma arsenāls KP šobrīd tirsā. Džampšoti nekrīt, jo nav spēka kājās, OK, to var saprast. Bet nu viss pārējais, kas kādreiz bija, iesk. Spēja apspēlēt 1:1 pilnīgi pazudusi. Pat nemēgina vairs. Tā kā problēma ir arī galvā. Cerams, ka tur kāds zina, ko dara....

  +5 [+] [-]

, 2019-11-30 07:37, pirms 4 gadiem
Luka laikam mājās dročī uz savu statistiku. Bumbas kustība uzbrukumā komandā nav vispār. Ir trīs opcijas uzbrukumā Dončič iet caurgājienā, met trīni vai atdod piespēli uz stūrī. Atgādina Deriku Rouzu Buļļu mvp laikā, tīrs skorers un nekāds spēles veidotājs, kā te daži saka.
Porziņģis ar tāds pasīvs uzbrukumā, laikam taupās priekš aizsardzības, kur atkal bija ļoti labs.

  +3 [+] [-]

, 2019-11-30 07:42, pirms 4 gadiem
coyotes rakstīja: Šodien krita citiem. Porziņģis aizsardzībā bija labs. Nu nekrita šodien, iekritīs citreiz. Katru spēli nemetīs pa 15
Par tādu algu jau vienu varētu gan !

  +8 [+] [-]

, 2019-11-30 07:47, pirms 4 gadiem
Kāpēc KP neiet, tāpēc ka iepriekšējos gadus viņš ir pieradis saņemot bumbu pret īsāku spēlētāju, pagriežoties un metot. Šeit viņa loma ir būt pakalpiņam, kas ganās pa āru un uzliek nevajadzīgo bloku pēc kura atmet KP uz troikas kur 30% precizitāte. Lai dižais guru Kārlails izdomā un ieliek KP citā vietā kā uz trīņa, lai saņem uz pustālā vai postā, vai vienalga kā, bet ja tev komandā ir garākais džeks līgā ar nereālu metienu, trenerim jābūt dažām smadzeņu šūnām lai to pamanītu. Luka ir labs, bet viņš nav 1player, KP arī ir nereāls, bet netiek dota iespēja saņemt bumbu viņa īstajā pozīcijā, viņš nav Dāvis, viņam ir citi trumpji un to trenerim jāsaprot.

  +6 [+] [-]

, 2019-11-30 07:48, pirms 4 gadiem
Patreiz izskatas tā,ka Luka padzirdējis savu vārdu MVP sarunā arī velk to deķi uz savu pusi,tikmēr citās komandās,kā piemēram LAL Lebrons domā kā iesaistīt otru komandas zvaigzni spēlē.(Jo saprot ka viens kausu nepacels). Un tā ir parasti visur. Ar 2vām + zvaigznēm komandā. Luka konkrēti vāc status uz max, jo titulu tāpat šigad neredzēt. Bet ja beidz raudāt cik visi negodīgi pret KP, jāsaka ka pašam KP arī ir jādara labāks darbs realizējot brīvos metienus.
1 2 3 4 5 165 komentāri