Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis viesos pie gada labākā debitanta un sava drauga Taunsa

Rolands Eliņš

Porziņģis viesos pie gada labākā debitanta un sava drauga Taunsa
Karls Entonijs Taunss un Kristaps Porziņģis
Foto: Brace Hemmelgarn / USA Today

Šonakt 3:00 Kristaps Porziņģis "Knicks" sastāvā viesos spēkosies pret talantiem pārpilno "Timberwolves", bet Dāvi Bertānu un "Spurs" 3:30 sagaida vizīte Dalasā pie "Mavericks", kuras necienīšanā "Spurs" spēlētājus iepriekš apvainoja treneris Popovičs.

„Man bija daudz jautājumu viņam par ASV universitāti, viņš man daudz vaicāja par Eiropu. Sanāca daudz sarunāties,” Ņujorkas medijiem sacīja Kristaps Porziņģis par pagājušajā vasarā NBA Debitantu pārejas nometnē satikto Karlu Entoniju Taunsu. „Mēs saglabājām kontaktus, mēdzam sarakstīties. Vienmēr gaidām nākamo iespēju, kad varēsim spēlēt viens pret otru.”

Porziņģis arī norādīja, ka Taunss šajā debitantu nometnē esot palīdzējis viņam iejusties, kļuvis par viņa draugu un abi cerot nākamajā vasarā atrast laiku kopīgiem treniņiem. „Taunss spēlē patiešām augstā līmenī, viņš noteikti kļūs par līgas superzvaigzni, un es ceru, ka mums vienam pret otru sanāks ilga spēkošanās,” savu šodienas pretinieku vērtēja Porziņģis. „Taunss laukumā var paveikt gandrīz visu, ko vien vēlas. Viņš var mest no distances, doties caurgājienus, spēlēt zem grozā, viņš ir spēcīgs cīņā par atlēkušajām bumbām.”

Taunss ir pagājušās vasaras drafta pirmais numurs, kurš kopā ar Porziņģi vienbalsīgi tika iebalsots aizvadītās sezonas debitantu simboliskajā izlasē. Abi sezonas mērogā bija galvas tiesu pārāki pār pārējo 2015. gada drafta klasi, taču balsojumā par gada debitantu Porziņģis ar Taunsu nespēja konkurēt, un Taunss par šīs balvas ieguvēju tika atzīts visu 130 aptaujāto mediju vērtējumā, kamēr Porziņģis palika pārliecinoši otrais.

Šosezon abu garo spēlētāju statistika kļuvusi daudz līdzīgāka, jo Porziņģis krietni pacēlis savu rezultativitāti un spēj regulāri izcelties ar 15-20 punktiem arī mačos, kad spēle neiet no rokas. Porziņģim (un visai „Knicks” komandai) gan joprojām ir problēmas cīņā par atlēkušajām bumbām, ko iepriekšējā mačā uzskatāmi nodemonstrēja „Thunder” centri Stīvens Adamss un Eness Kanters.

„Tas nebija smuki,” par „Thunder” maču izteicās Porziņģis. „Pēc šādiem mačiem nav patīkami analizēt video. Skaties pats uz sevi un domā: „[Cenzēts]. Tas bija neglīti.” Taču ir vērtīgi šo video analizēt un ne tikai saprast, ka nospēlējām vāji, bet arī vaicāt sev, ko tad varu paveikt labāk? 'Tā ir sava veida apdedzināšanās, taču man šāda apdedzināšanās tikai liek gaidīt nākamo spēli.”

„Knicks” zaudējusi pēdējās divās spēlēs un tās bilance noslīdējusi līdz 8-9, kas tik un tā ir krietni labāk nekā Taunsa pārstāvētajai „Timberwolves” (5-12). No nosacītajām favorītēm Minesota ir spējusi pieveikt tikai „Grizzlies” un tikai pašā sezonas sākumā, un zaudējumi turpina krāties, neskatoties uz jaunās gvardes Taunsa, Endrjū Viginsa un Zeka Lavīna lielisko sniegumu.

„Šie zaudējumi ir mana atbildība,” komentēja Taunss, kuru sezonas sākumā NBA ģenerālmenedžeri atzina par pirmo spēlētāju, kuru izvēlētos, ja šobrīd varētu izvēlēties vienu jebkuru spēlētāju, ap kuru sākt būvēt komandu no nulles. „Man kaut kas ir jālabo. Šīs sezonas neveiksmes ir manis dēļ, un apzinos, ka jāpaveic vēl daudz kas un jāsāk spēlēt līmeni augstāk.”

Taunss ar Porziņģi droši vien tiks salīdzināti vēl daudzu gadu garumā, un NBA apskatnieki atzīst, ka abi maina priekšstatus par NBA garajiem spēlētājiem. Abi ir izteikti hibrīduzbrucēji, kurus universālās spēles un lielā auguma dēļ ierastajiem centriem nosegt ir sarežģīti, taču atšķirībā no ierastajiem centriem-snaiperiem abi arī pierādījuši sevi kā gatavus cīņai zem groziem. Statistikas fakts – kopš 1979. gada NBA vēsturē bijuši 24 spēlētāji ar augumu vismaz 2.13m, kuri debijas sezonā bloķējuši vismaz 100 metienus, viņu vidū arī Porziņģis un Taunss. Porziņģis un Taunss debijas sezonā kopā sameta 111 tālmetienus (attiecīgi 81 un 30), kamēr 22 pārējie pa visiem kopā trāpījuši piecus tālmetienus... Turklāt šosezon gan Porziņģis, gan Taunss savu tālmetienu precizitāti uzlabojoši no 33% un 34% līdz 40%, kam vajadzētu būt trauksmes zvanam visiem pārējiem NBA garajiem spēlētājiem.

Lai arī „Knicks” centrs Žoakims Noā pagājušajā spēlē (teiksim godīgi) izgāzās, viņa vieta pamatsastāvā diez vai tiks apšaubīta jau šonakt. „Timberwolves” nominālais spēka uzbrucējs un Porziņģa pretspēlētājs gan ir Žoržui Diengs no Senegālas, bet viņš var mierīgi arī spēlēt pret Noā kā centrs. Skaidrs gan tas, ka Porziņģa un Taunsa tiešs duelis vienam pret otru neizpaliks, it īpaši tādēļ, ka pēc divām dienām abas komandas atkārtoti satiksies Ņujorkā.

Porziņģa un Taunsa statistika šosezon

SpēlētājsMinūtesPunktiAtl.b.Rez.pBlokiMet. %KļūdasPiez.
Kristaps Porziņģis33.620.97.11.21.549%1.43.7
Karls Entonijs Taunss34.621.09.52.51.349%1.93.1

Rouza un Noā atkalsatikšanās ar „Knicks” negribēto treneri Tibodo

Minesotas komandu šobrīd trenē Derikam Rouzam un Noā ļoti labi pazīstamais Toms Tibodo, bijušais Čikāgas „Bulls” treneris. Viņam pagaidām nav izdevies izveidot ne tuvu tik sakārtotu aizsardzības sistēmu kā Čikāgā un iepriekš Bostonas „Celtics”, kur bija Doka Riversa galvenais palīgs. Tibodo sakarā arī interesanti atgādināt, ka viņš ilgu laiku tika uzlūkots kā labākais kandidāts „Knicks” galvenā trenera amatam, taču „Knicks” vadība viņa piesaistē izrādījās neieinteresēta.

Brīdī, kad „Knicks” atlaida Deriku Fišeru, Tibodo bija pārliecinoši labākais treneris brīvā aģenta statusā. Taču Tibodo zvanu no Ņujorkas nesagaidīja ne pavasarī, ne vasarā un pieņēma „Timberwolves” piedāvājumu. „Labi zināju, ko uzņemos,” nedēļas nogalē teica Tibodo par komandas pieticīgo sezonas sākumu. „Vēlos šobrīd koncentrēties uz spēlētāju individuālo izaugsmi. Paskatieties tā kārtīgi uz kluba pēdējo sezonu statistiku un uzvaru skaitu, kļūs skaidrs, ka mums priekšā liels darbs.”

Tibodo Minesotā netrūkst talantu, ar ko strādāt, taču savainojuma dēļ iztrūkst centra Nikolas Pekoviča. Pēc daudzajām traumām uz sevi liktās milzīgās cerības nav attaisnojis arī spāņu saspēles vadītājs Rikijs Rubio, kurš šosezon guvis tikai 6.5 punktus vidēji spēlē ar 37% metienu precizitāti. Taču lieliski spēlē jau pieminētie Viginss un danku čempions Lavīns. Viginss vidēji spēlē met 23 punktus un būs nopietns pārbaudījums pēdējos mačos nervozajam Karmelo Entonijam, kamēr 21 gadu vecais Lavīns ne tikai iespaidīgi uzlabojis savu rezultativitāti, bet arī nesen treniņā izcēlies ar danku no soda metiena līnijas, gaisā apgriežoties ap savu asi.

”Knicks” un ”Timberwolves” gaidāmie sākumsastāvi

Poz.KnicksVecumsPunktiT-WolvesVecumsPunkti
PGDeriks Rouzs2816.8Rikijs Rubio266.5
SGKortnijs Lī319.6Zeks Lavīns2119.9
SFKarmelo Entonijs3222.7Endrjū Viginss2122.9
PFKristaps Porziņģis2120.9Žoržui Diengs2610.6
CŽoakims Noā314.0Karls E. Taunss2121.0

Bertāns un „Spurs” viesos pie neveiksmīgās Dalasas, Novickis atkal nespēlēs

Šonakt spēle paredzēta arī Dāvim Bertānam un „Spurs”, kas aizvadītajā naktī ar visai bezzobainu sniegumu zaudēja „Magic”. Ņemot vērā, cik ļoti pieticīgi „Spurs” klājies spēlēs savā laukumā, gandrīz vai jāpriecājas, ka šonakt mačs būs izbraukumā Dalasā. Viesos „Spurs” pagaidām vēl nav zaudējusi ne reizi (10 uzvaras).

Bertāns pret Orlando punktus neguva, turklāt viņa spēles laiks saruka rezerves centra Diveina Dedmona atgriešanās dēļ. „Spurs” gan parasti mēdz atpūtināt kādu savu līderi, ja tiek aizvadītas divas spēles divās dienās.

„Mavericks” sastāvā atkal nebūs Dirka Novicka, kuram Ahilleja cīpslas trauma, taču atšķirībā no iepriekšējā mača pret „Spurs” sastāvā atkal būs Derons Viljamss un Endrjū Boguts. Abu komandu iepriekšējais mačs izcēlās ar to, ka neskatoties uz uzvaru „Spurs” treneris Gregs Popovičs pēcspēles intervijā ļoti skarbi kritizēja savu komandu, nosaucot tās sniegumu par nožēlojamu un izsakoties, ka tā nav cienījusi pretiniekus.

„Mavericks” gan patiešām nokļuvusi situācijā, kad uzvaras pār to tiek neviļus paredzētas. Dalasa zaudējusi 13 no sezonas pirmajām 16 spēlēm, turklāt uzbrukumā ir trešā neefektīvākā komanda visā līgā, pārspējot tikai „76ers” un „Magic”. Tiesa, „Magic” sliktā uzbrukuma statistika netraucēja aizvadītajā naktī pieveikt „Spurs” un pārtraukt tās deviņu uzvaru sēriju.

Minesotas aizsargs Zeks Lavīns darbībā treniņā


Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader in Sports
How Kristaps Porzingis and Karl-Anthony Towns...
1 2 3 4 5 152 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2016-11-30 15:52, pirms 7 gadiem
Ja godigi tad visas 4 pozicijas ir lidzvertigi speletaji-vienigi centrs viniem ir paraks-mums savukart Rouza un Porzinga pozicijas esam paraki ! pec idejas vajadzetu uzvaret

  +1 [+] [-]

, 2016-11-30 15:54, pirms 7 gadiem
Domāju NYK vajadzētu MIN samizot. Protams KAT ir labs spēlētājs, bet pa lielam MIN ir lūzeru komanda, neredzu, ka tur kaut kas varētu mainīties, jo pa lielam jaunā paaudze lai arī ir talantīga, bet viņi nav defa kapātāji. Tas pat La Vine uzbrukumā uzplaiksnī, bet aizsardzībā ir švaks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-11-30 16:03, pirms 7 gadiem
KP derētu kādu putbacku pāri KAT un Lavinam
Par 30+ spēli un kārtējo uzvaru, GO KP!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-11-30 16:03, pirms 7 gadiem
Žoržui Diengs- tas ir di**a ,ka šādi kropļo vārdu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-11-30 16:04, pirms 7 gadiem
Porziņģis un Taunss debijas sezonā kopā sameta 111 tālmetienus (attiecīgi 81 un 30), kamēr 22 pārējie pa visiem kopā trāpījuši piecus tālmetienus... Kas ir pāējie 22 ? centri, spēka uzbrucēji ?

  +2 [+] [-]

, 2016-11-30 16:06, pirms 7 gadiem
Pret Rubio Rouzs gan varētu noplosīties

     [+] [-]

, 2016-11-30 16:06, pirms 7 gadiem
HMB-RESTART rakstīja: Bet skaidrs viens, saglabajot jaunos vechus, Timberi nakotne buus milzu speeks, cinisies par gredzenu. Paskatas, kuram vel ir 3x speletaji 21 gadigi un met 21 punktu pa speli

Baigi talantigais sastaavs siem!!!
teoereetiski 76eriem arī perspektīvais sastāvs, bet mūždien sāk mainīties un turpina lūzerot
Kādai jābūt čempionu blicei ir skaidrs - jābūt 2-3 allstariem iekš prime un no beņķa Iguodalas tipa kapļiem un titulus var plūkt kā skābenes

  +3 [+] [-]

, 2016-11-30 16:06, pirms 7 gadiem
HMB-RESTART rakstīja: Nuu baigi lidzigi stati, jateic gan ka Taunss tomer ir nedaudz labaks, i bumbas vairak savac i labak piespeli atdot prot, BET nu cienijami musejais spele!!! Prieks ka met reaali 50%, ja vel tos trinus labak mestu VAI mazak vnk, tad butu krasava
Respektīvi tu aicini KP darīt mazāk to, kas viņam ļooooooti labi padodās?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-11-30 16:11, pirms 7 gadiem
HMB-RESTART rakstīja: Nu sitie 3 ir stabili, taunss jau reaali sogad kandide uz allstan, viginss tapat, a lavins kaa 3. shooters bus ok uz gredzenu!!!
Vēl pastiprina beņķi un aiziet
Tikai atceries, OKC jau bija 3 jaunie perspektīvie, tā vietā lai kopā paceltu gredzenu, sākās apvainošanās, lielāks līgums un viss beidzās ar to, ka 0 gredzenu un katrs savā blicē!

  +2 [+] [-]

, 2016-11-30 16:12, pirms 7 gadiem
KP6unCR7Fan rakstīja: Nu šis būs īsts missmach.
Visiem angļu valodas ''spečukiem'' - ja gribi rakstīt angliski, sevišķi tikai 1 vārdu, tad vsm iemācies to pareizi uzrakstīt! ZB šitie tirliņi...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-11-30 16:13, pirms 7 gadiem
valjero rakstīja: Vēl pastiprina beņķi un aiziet
Tikai atceries, OKC jau bija 3 jaunie perspektīvie, tā vietā lai kopā paceltu gredzenu, sākās apvainošanās, lielāks līgums un viss beidzās ar to, ka 0 gredzenu un katrs savā blicē!
Un vēl ir tāda Edmontonas Oilers. Hokejs, bet bēdīgi labs piemērs.

     [+] [-]

, 2016-11-30 16:24, pirms 7 gadiem
Kur tad palika vecais draugs Zeks Levīns?

     [+] [-]

, 2016-11-30 16:27, pirms 7 gadiem
Domāju, ka KP koncentrēsies vairāk uz aizsardzību un rebaundiem šoreiz. Domāju, ka pubktu nebūs pārāk daudz (kādi 16), bet būs laba statistika aizsardzībā.

     [+] [-]

, 2016-11-30 16:31, pirms 7 gadiem
Wolves un Knicks ir tuvu tam lai būtu 3 spēlētāji ar average virs 20 points... Izņemot GSW un Cavs[kuriem IR 3 ar 20+] neviena cita komanda nav tik tuvu, tas nozīmē, ka Minesota un Ņujorka balstās uz 3 spēlētājiem un pārējie pamatīgi loderē.

  -3 [+] [-]

, 2016-11-30 16:36, pirms 7 gadiem
Knicks uzvara ir atkarīga kā nospēlēMelo un NOa.. ja abi āži laiž luņķi tad uzvaret ar 2/30 un 0 defencaa neiespejami..

     [+] [-]

, 2016-11-30 16:37, pirms 7 gadiem
Rose peispēles pretiniekiem un muhļīšanos var piedot .. tas vismaz nemet 2/30

  +1 [+] [-]

, 2016-11-30 16:51, pirms 7 gadiem
doksnomarsa rakstīja: Wolves un Knicks ir tuvu tam lai būtu 3 spēlētāji ar average virs 20 points... Izņemot GSW un Cavs[kuriem IR 3 ar 20+] neviena cita komanda nav tik tuvu, tas nozīmē, ka Minesota un Ņujorka balstās uz 3 spēlētājiem un pārējie pamatīgi loderē.
Tas, ka 3 spēlētājiem komandā ir avg 20+ pts un pārējiem mazāk, jau nu galīgi nenozīmē, ka pārējie "loderē". Šī viena statistikas aile neizsaka pilnīgi neko par komandu kopumā, ir vēl daudz citi parametri..

     [+] [-]

, 2016-11-30 17:03, pirms 7 gadiem
comon88 rakstīja: Porziņģis un Taunss debijas sezonā kopā sameta 111 tālmetienus (attiecīgi 81 un 30), kamēr 22 pārējie pa visiem kopā trāpījuši piecus tālmetienus... Kas ir pāējie 22 ? centri, spēka uzbrucēji ?
Tak ko tu gribi no SC skribelantiem? Šo rakstu ātrāk redzēju apollo, principā viss vārds vārdā. Tā kā iespējams kaut ko nebija nokopējis, vai arī tiešām 1 pret 1 viss ir vienā nokopēts.

pfu bl**

     [+] [-]

, 2016-11-30 17:05, pirms 7 gadiem
PraporšiksPingvins3 rakstīja: Knicks uzvara ir atkarīga kā nospēlēMelo un NOa.. ja abi āži laiž luņķi tad uzvaret ar 2/30 un 0 defencaa neiespejami..
Nu Tu dzen. Noa pret okc pirmo reizi bija pozitiivs koefs man liekas.

     [+] [-]

, 2016-11-30 17:16, pirms 7 gadiem
comon88 rakstīja: Žoržui Diengs- tas ir di**a ,ka šādi kropļo vārdu
Labi, ka nav Ģiengs

     [+] [-]

, 2016-11-30 17:17, pirms 7 gadiem
valjero rakstīja: teoereetiski 76eriem arī perspektīvais sastāvs, bet mūždien sāk mainīties un turpina lūzerot
Kādai jābūt čempionu blicei ir skaidrs - jābūt 2-3 allstariem iekš prime un no beņķa Iguodalas tipa kapļiem un titulus var plūkt kā skābenes
Pag. sezon tā ieplūca

     [+] [-]

, 2016-11-30 17:19, pirms 7 gadiem
comon88 rakstīja: Porziņģis un Taunss debijas sezonā kopā sameta 111 tālmetienus (attiecīgi 81 un 30), kamēr 22 pārējie pa visiem kopā trāpījuši piecus tālmetienus... Kas ir pāējie 22 ? centri, spēka uzbrucēji ?
Ja baigi iedziļinās tad var saprast, ka 2,13 spēlētāji no 1974. gada kā rokiji tā ir metuši.

     [+] [-]

, 2016-11-30 17:26, pirms 7 gadiem
Šodien būs labs kapiņš starp Porzinģi un Taunsu !

     [+] [-]

, 2016-11-30 17:34, pirms 7 gadiem
Ka jau daudzi runāja, ka Taunss būs rookie of year, bet ilgtermiņā KP6 būs labāks spēlētājs, un to jau lēnām varam redzēt tagad!

     [+] [-]

, 2016-11-30 17:48, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Labi, ka nav Ģiengs
Nu normāli, vajadzēja tikai pareizi pielāgot. Es teiktu - Hugo Diegs, manuprāt skan ļoti līdzīgi, ne. ;-)

Bet nu atslēga kā parasti aizsardzība un metienu precizitātē no spēles. Ja Minesota spiedīs smagi deffā, tad KP klāsies grūti. Pie tam, ceru ka nebūs kā pagājušā gadā, KP spēlēs pret KAT "pārdega". Varēja redzēt, ka gribēja parādīt klasi, bet īsti nesanāca.

     [+] [-]

, 2016-11-30 17:48, pirms 7 gadiem
skverzaks1 rakstīja: Ka jau daudzi runāja, ka Taunss būs rookie of year, bet ilgtermiņā KP6 būs labāks spēlētājs, un to jau lēnām varam redzēt tagad!
Kurā vietā Tu redzi ,ka Kristaps būs labāks par KAT?
Viss kaut ,kas var notikt ,bet neredzu neko ,kas pateiktu ,ka KP6 būs labāks un kur tieši labāks , spēlējot kā šeit minēts "hibrīduzbrucejs " viņš spēlē pa ceturto nr. a KAT ir centrs ,kas ir ar dotībām ,kas kā redzam nav diez ko ierasta prakse! Varbūt uzbrukumā viņi ir salīdzināmi ,bet aizsardzībā tur savādākas lomas viņiem un komandas norādījumi atšķiras ,tā kā nebūs iespējams viņus precīzi salīdzināt .

     [+] [-]

, 2016-11-30 17:51, pirms 7 gadiem
Un neraksturīgi amerikānim ,šādi uzņemt nemīlētos eiropiešus ,ja reiz ir tā kā Kristaps saka ,ka Taunss esot viņam palīdzējis ar iejušanos ,tad noņemu viņa priekšā cepuri. Parasti pirmie nr skatās no augšas uz pārējiem ...

     [+] [-]

, 2016-11-30 17:52, pirms 7 gadiem
Nu kā būs, tad jau redzēsim šonakt. Kurš kuru izskolos un vai kritīs vienam vai otram. "Melnā diena" var būt gan vienam, gan otram, vai vispār abiem.

     [+] [-]

, 2016-11-30 17:53, pirms 7 gadiem
HMB-RESTART rakstīja: Nu sitie 3 ir stabili, taunss jau reaali sogad kandide uz allstan, viginss tapat, a lavins kaa 3. shooters bus ok uz gredzenu!!!
Šogad Vigins un Lavins spīd labi, tāpēc iespējams. KAT - pilnīgi noteikti, nē. Varbūt 1 no viņiem tiks, es drīzāk domāju, ka Vigins ir reālākais.
1 2 3 4 5 152 komentāri