Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Timma: "Ja būs iespēja, izmantošu, taču tikai sēdēt rezervē uz NBA nebraukšu"

Rolands Eliņš

Timma: "Ja būs iespēja, izmantošu, taču tikai sēdēt rezervē uz NBA nebraukšu"
Jānis Timma
Foto: Basket.fc-zenit.ru/

Latvijas uzbrucējs Jānis Timma sarunā ar Krievijas mediju „Rsport.ru” pastāstījis par savu veiksmīgo iekļaušanos „Zenit” komandas rindās, kā arī izteicās, ka joprojām vēlas aizbraukt uz NBA, taču nevis tāpat vien, bet gan ar konkrētiem mērķiem.

„Esmu ļoti apmierināts,” Jānis Timma atbildēja uz jautājumu par savu iekļaušanos „Zenit” rindās. „Prieks, ka varu palīdzēt komandai un reizē iemantot līdzjutēju cieņu. Nav svarīgi, vai uzvara vai zaudējums, bet zinu, ka vietējie līdzjutēji ir ar mums. Domāju, ka esmu komandā jau adaptējies, jūtos lieliski. Ar puišiem esam sapazinušies arī tuvāk, labi saprotam cits citu. Nākotnē cerams, ka būs vēl labāk.”

Timma pastāstīja, ka ir ļoti priecīgs par „Zenit” izrādīto uzticību un solījuma turēšanu, kad tas vienojās ar „VEF Rīga” par sarunu atsākšanu pēc pagājušās sezonas beigām: „No vienas puses, slikti, ka pāreja nesanāca jau ziemā, taču no otras puses – uzskatu, ka pilnvērtīgi jaunajai komandai nevar palīdzēt, ja ierodies tikai pāris mēnešus pirms sezonas beigām. Vispār manas un „Zenit” intereses sakrita – es tai varu palīdzēt uzvarēt, bet viņi man dod izaugsmes iespējas.”

Latvijas uzbrucējam piedāvājumu izteica arī Spānijas „Laboral Kutxa”, taču viņš to noraidījis ne tikai tāpēc, ka savā pozīcijā, iespējams, nebūtu sākumsastāva spēlētājs: „Visur jau pieņemts, ka jauniņajam sava vieta komandā jāizcīna un jāpierāda. Tāpat arī bija arī „Zenit”. Izšķirošais faktors bija, ka treneris Karasevs mani labi atcerējās un sakrita manas un kluba intereses. Tāpēc par Spānijas komandas piedāvājumu gandrīz pat nedomāju, zināju, ka spēlēšu „Zenit” un dzīvošu Sanktpēterburgā.”

„Rsport.ru” žurnālists intervijā izteica pieņēmumu, ka Latvijā droši vien katrs puisis vēlas nokļūt Latvijas basketbola grandā „VEF Rīga”, uz ko Timma atbildēja šādi: „Pāris gadus iepriekš Latvijā bija vairāki pietiekami spēcīgi klubi – „Ventspils”, ASK, „Barons”. Tagad basketbola līmenis Latvijā pastāvīgi aug, un esmu priecīgs par jauno basketbolistu paaudzi. Mums savā līgā vairs nav tik daudz leģionāru, vairāk ir savējo. Domāju, tas palīdz jaunajiem spēlētājiem, jo viņi redz, ka ir iespēja tikt arī labākajās komandās, un uzstāda to par savu mērķi.”

Timma pats gan norādīja, ka bērnībā sapņojis par nokļūšanu nevis kādā NBA klubā, bet gan „Ventspilī”: ”Pirms trim gadiem atbraucu uz dzimtajām mājām un apskatīju veco istabu, redzēju tur visus vecos „Ventspils” plakātus un lietas ar šī kluba simboliku. Bet man tobrīd jau bija līgums ar „Ventspili”! Tobrīd pārdzīvoju spilgtas emocijas, kļuva skaidrs, ka ja vien patiešām uz kaut ko tiecies un vēlies to sasniegt, tad tas izdosies.”

Timma arī piekrita, ka šobrīd ir gatavs Eirolīgas līmenim, taču tuvākajos gados citu klubu meklēt neplāno, jo ļoti labi iejuties „Zenit” sistēmā. „Joprojām ir arī sapnis uzspēlēt NBA, taču tas atkarīgs no daudzām lietām,” sacīja Timma. „Šobrīd vēl kāpju pa karjeras kāpnēm, un, ja būs iespēja, mēģināšu to izmantot. Domāju, ka katrs basketbolists vēlas uzspēlēt NBA kaut nedaudz, tas tomēr ir skaists ieraksts CV. Taču mans princips ir skaidrs – sēdēt rezervē es uz NBA nebraukšu. Ja braukšu, tad tikai tāpēc, lai spēlētu. Sēdēt rezervē varēšu arī 35 gadu vecumā, bet šobrīd, kamēr esmu jauns, vēlos spēlēt un attīstīties meistarībā.”

„Bērnībā spēlēju arī hokeju,” pastāstīja Timma intervijas izskaņā. „Netālu no mājām bija ezers, kur ziemā notīrījām sniegu un dzenājām ripu. Tagad gan vairs nesanāk. Nevaru atļauties arī kalnu slēpošanu, jo nevar riskēt ar traumas gūšanu.” Tāpat Timma izteicās, ka uzskata Sanktpēterburgu par savā ziņā līdzīgu pilsētu Rīgai un nākotnē plāno izveidot tetovējumu, kas būs saistīts ar šo Krievijas lielpilsētu.

Timma savā debijas sezonā „Zenit” sastāvā VTB Vienotajā līgā pagaidām izcēlies ar 15.8 punktiem vidēji spēlē un 4.4 atlēkušajām bumbām, bet ULEB Eirokausā atzīmējies ar 12.6 punktiem, 4.1 rezultatīvu piespēli un 4.7 atlēkušajām bumbām.

Intervijas oriģināls krievu valodā pieejams šeit.

 +10 [+] [-]

, 2015-11-30 17:55, pirms 9 gadiem
Pareiza attieksme

  +7 [+] [-]

, 2015-11-30 17:56, pirms 9 gadiem
Timmas gan tas iluzijas dikti divainas par NBA.Kur vins dirs.a liktos bez normalas solina deldesanas.Tas principa ir visu eiropiesu liktenis kuri nav baigie stari.Un redzot,kas notiek ar Orlando ka organizaciju un Timmas konkurentiem,tad vins tur ilgi nebus un vai vispar bus.Lai treido uz Phili
Slēpts komentārs: galdniecins

  +3 [+] [-]

, 2015-11-30 18:11, pirms 9 gadiem
Tetovējumu vajadzētu uz pieres. Auroru ar fonā pacelamo tiltu.
Slēpts komentārs: Orlandipo5

 +10 [+] [-]

, 2015-11-30 18:18, pirms 9 gadiem
Orlandipo5 rakstīja: Izklausās,ka baigais krievu fanāts,ganjau lielā piķa dēļ aizskrēja uz Krieviju.
Labāk krievu piķis nekā regresējošā Melnā nāve.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2015-11-30 18:23, pirms 9 gadiem
es domāju ka tiks NBA,vajag tik turpināt strādāt un veiksme neizpaliks!
Slēpts komentārs: Rietumu_Fronte
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-11-30 18:42, pirms 9 gadiem
Bērzs 28 gados vēl par NBA sapņoja - tas nozīmē, ka šādi raksti par Timmu mūs sagaida vēl 5-6 gadus vasaras līgā uzspēlēs, bet tas arī viss
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2015-11-30 19:28, pirms 9 gadiem
Es lieku 50 Eur, ka viņš netiks uz NBA!

  -4 [+] [-]

, 2015-11-30 20:25, pirms 9 gadiem
punna rakstīja: Es lieku 50 Eur, ka viņš netiks uz NBA!
Nav jēga. Koef. ir 0.001

  -3 [+] [-]

, 2015-11-30 20:26, pirms 9 gadiem
Kāds koeficents? Tiks vai netiks

  -1 [+] [-]

, 2015-11-30 20:49, pirms 9 gadiem
jānovēl vēl liels progress, pagaidām vēl pret top komandām nespēj parādīt to paši ko pret vājākiem pretiniekiem.

  +2 [+] [-]

, 2015-11-30 22:49, pirms 9 gadiem
Kauns par komentāriem, jo īpaši tāpēc, ka Timma tiešām ir augsta kalibra špīlers eiropā.

  +2 [+] [-]

, 2015-11-30 23:01, pirms 9 gadiem
Ņemot vērā Magic komandas rezultātus - Timma varētu būt variants ko Orlando komandai izmēģināt, jo Henzoja ir pilnīgi nekāds, lai arī citas pozīcijas spēlētājs!

  +1 [+] [-]

, 2015-11-30 23:07, pirms 9 gadiem
punna rakstīja: Es lieku 50 Eur, ka viņš netiks uz NBA!
pienemu likmi,preti lieku 100.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-11-30 23:59, pirms 9 gadiem
Valčš rakstīja: Bērzs 28 gados vēl par NBA sapņoja - tas nozīmē, ka šādi raksti par Timmu mūs sagaida vēl 5-6 gadus vasaras līgā uzspēlēs, bet tas arī viss
Haha, pirms gada Timmu jau daudzi rakstīja nost, sak, der tikai VEfam un Venstpilij... Tagad jau par Eirolīgu runā.

  +1 [+] [-]

, 2015-12-01 00:02, pirms 9 gadiem
punna rakstīja: Es lieku 50 Eur, ka viņš netiks uz NBA!
Pagaidi 2 gadiņus... Pēc tam paskatīsimies. Es nesaku, ka būs NBA karjera, bet NBA klubu kreklu uzvilkt, kā savulaik tas pats leišu Macijausks, vismaz uz padsmit spēlēm, kāpēc ne. Iespēja pastāv.

     [+] [-]

, 2015-12-01 10:31, pirms 9 gadiem
Atceroties no Kambalas grāmatas - arī par viņu brīnījās, kad būdams lielos klubos vēl brauca uz Ameriku pirmsezonā (tagad īsti neatceros, laikam uz vasaras līgu). Tā teikt - Tu pelni sešciparu skaitli un esi topā Eiropā, bet skrien vēl te uz vasaras līgām rauties un pat ja tiktu nba, nekas Tev garantēts nebūtu un visticamāk mazāka alga (varam vilkt paralēles ar Kleizu no LT).
Tas pats arī Jānim - labāk spēlē augstā līmenī Eiropā, nekā tālam rezervistam nba censties kaut ko izsisties, bez garantijām tikt pie spēles laika, līguma utt, jo Jāņa pozīcijā ir pilns ar citiem, kas gaida rindā. Būtu talantīgs centrs, tad vēl cita lieta, jo tie jau vienmēr trūkst.
Atceramies NHL piemēru - Daugaviņš daudz centās, bet nu beigu beigās tomēr laikam secinājums bija tāds, ka drusku pietrūkst tam līmenim.