Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Rondo diskvalificēts uz divām spēlēm

Rondo diskvalificēts uz divām spēlēm
Ražans Rondo.
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) komandas Bostonas "Celtics" saspēles vadītājs Ražans Rondo diskvalificēts uz divām spēlēm par kautiņa uzsākšanu, bet Kevinam Gārnetam un Džeraldam Volesam piespriesti naudas sodi.

Rondo izlaidīs Bostonas spēles pret Portlendas "Trail Blazers", kas notiks naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika, un pret Milvoki "Bucks", kas notiks naktī uz svētdienu. Basketbolistam nāksies atvadīties arī no vairāk nekā 244 tūkstošiem ASV dolāru, jo algu par diviem mačiem spēlētājs nesaņems. Naudas sodi piešķirti vēl diviem spēlētājiem - Kevinam Gārnetam (25 tūkstoši) un Džeraldam Volesam (35 tūkstoši).

Naktī uz ceturtdienu savstarpējo spēli aizvadīja Bostonas "Celtics" un Bruklinas "Nets". Otrās ceturtdaļas beigās Kriss Hamprīzs izdarīja asu piezīmi pret Kevinu Gārnetu. Rondo vēlējās aizstāvēt savu komandas biedru, tāpēc pagrūda Hamprīzu, un sākās kautiņš.

"Celtics" saspēles vadītājs runāja ar līgas vadību un pastāstīja savas domas par notikušo. "Es viņiem izstāstīju patiesību," saka Rondo. "Nedomāju, ka izdarīju kaut ko netīru. Necentos sākt sacelšanos. Nedomāju, ka tur bija kaut kas vairāk par grūstīšanos."

Rondo jau trešo reizi šajā kalendārajā gadā ir ticis diskvalificēts. Pagājušās regulārās sezonas vienā no spēlēm viņš tiesnesim virsū uzmeta bumbu. Par to viņam nācās izlaist divas spēles, bet pagājušās sezonas izslēgšanas spēļu pirmās kārtas pirmajā mačā Rondo izveidoja kontaktu ar tiesnesi, par ko tika diskvalificēts uz vienu spēli.

Izmantotie resursi:
NBA.com