Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Kičenoka par grupu: "Vasarā uzvarējām katru komandu, tāpēc šī ir laba izloze"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kičenoka par grupu: "Vasarā uzvarējām katru komandu, tāpēc šī ir laba izloze"
Ludmila Kičenoka. Foto: WTA Finals 2022 / @lyuda_kichenok

31. oktobrī Teksasas pilsētā Fortvērtā sāksies WTA finālturnīrs, kur startēs arī Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka. Ukrainiete atklāj, ka šis cietā seguma laukums ir mazliet lēns.

Kā jau ziņots, izlozē noskaidrojās, ka mūsu grupā cīnīsies Kanādas-Meksikas pārstāves Gabriela Dabrovski/Džuliana Olmosa (#2), Kazahstānas-Brazīlijas spēlētājas Anna Daņiļina/Beatrise Hadada-Maija (#7), kā arī ar ceturto numuru izliktās Elīza Mertensa (Beļģija) un Veronika Kudermetova (neitrālā).

"Abas grupas ir ļoti spēcīgas. Ne pārāk gribēju būt vienā grupā ar Kudermetovu, un visi saprot kāpēc, bet kas mums ir, tas ir," atzīst Ukrainas patriote Ludmila Kičenoka. "Starp citu, vasarā uzvarējām katru no šīm komandām, tāpēc kopumā šī ir laba izloze." 1. novembrī plkst. 22.00 finālturnīra pirmajā mačā pretī stāsies tieši Kudermetova, šovasar Kičenoka viņai atteicās paspiest roku pēc uzvaras.

Finālturnīra atklāšanas ceremonijā risinājās ne tikai izloze, bet arī foto sesijas, tostarp ar cepurēm. "Viss bija ļoti skaisti. Kā saka, tā bija diena, kas paliks atmiņā. Ceremonijas dienā bija daudz darīšanu, kas noteikti bija patīkamas, taču prasīja daudz enerģijas," atklāj ukrainiete. "Turnīra organizēšana ir laba - šis man ir pirmais finālturnīrs, tāpēc pagaidām nav ar ko salīdzināt. Bet varu teikt, ka noteikti jūtos īpaši, ja salīdzina ar citām sacensībām."

Sacensību vienīgais laukums atrodas 14 000 skatītāju ietilpīgajā "Dickies" arēnā. "Pagaidām viss teicami. Man patīk korts, kas ir mazliet lēns, bet bumbas atlēciens ir zems," informē Ostapenko pāriniece.

30 gadīgā Ludmila Kičenoka startē gandrīz tikai dubultspēlēs un patlaban atrodas karjeras augstākajā punktā - dubultspēļu rangā ieņem 10. vietu (iepriekšējos gados personīgais rekords bija #32) un šogad naudas balvās nopelnījusi vairāk nekā 430 tūkstošus ASV dolāru (iepriekš personīgais rekords bija nepilni 211 tūkstoši 2019. gadā).

Nesen piesaistīts vēl viens treneris. "Džefs Kutze ir no Dienvidāfrikas, ATP bijis pasaules 12. numurs dubultspēlēs. Sadarbību sākām ne tik sen, bet ar viņu jūtos ļoti ērti. Kopā Staņislavu Hmarski viņi man ļoti palīdz."

Neatkarības laikā Ukraina pirmoreiz būs pārstāvēta WTA dubultspēļu finālturnīrā.

Izmantotie resursi:
btu.org.ua