Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Viens no VEF pretinieces "Rytas" līderiem pamet komandu ģimenes apstākļu dēļ

Agris Suveizda

Viens no VEF pretinieces "Rytas" līderiem pamet komandu ģimenes apstākļu dēļ
Demetriuss Džeksons (no labās) ar komandas biedriem. Foto: FIBA

Lietuvas basketbola klubs Viļņas "Rytas" pavēstījis par šķiršanos no amerikāņu saspēles vadītāja Demetriusa Džeksona, kurš ģimenes apstākļu dēļ lauzis parakstīto līgumu un informējis par atgriešanos ASV. "Rytas" saņems līgumā paredzēto kompensāciju.

"Basketbolists lūdza neizpaust viņa ģimenes situāciju. Cienām viņa privātumu un vēlamies ticēt Dīdžeja sacītajam," kluba mājaslapā citēts direktors Justs Jankausks. "Bet mums tās ir sāpīgas ziņas, jo zaudējam vienu no līderiem un ļoti svarīgu spēlētāju. Jebkurā gadījumā vēlam Demetriusa radiniekiem veselību un sāksim meklēt, kurš šajos sarežģītajos pandēmijas laikos varētu viņu aizstāt."

Iepriekš spēlējis otrpus okeānam un Bostonas "Celtics", Hjūstonas "Rockets" un Filadelfijas "76ers" rindās aizvadīdams 26 spēles, Džeksonam šī ir debijas sezona Eiropā. Lietuvas čempionātā viņš paguva piedalīties septiņās spēlēs, vidēji 23 minūtēs gūdams 13,5 punktus (otrais labākais rādītājs komandā), izdarīdams 5,2 rezultatīvas piespēles, izcīnīdams 3,3 atlēkušās bumbas, pārtverdams 2,3 bumbas un pieļaudams 2,2 kļūdas. Tāpat viņš piedalījās FIBA Čempionu līgas pirmajā spēlē, kurā "Rytas" ar 88:106 mājās kapitulēja Grieķijas "Peristeri". Džeksons nospēlēja gandrīz 31 minūti, sakrājot 14 punktus, sešas rezultatīvas piespēles, piecas kļūdas un četras pārtvertas bumbas.

"VEF Rīga" Čempionu līgas grupu turnīru sāka ar sāpīgu zaudējumu savā laukumā, ar 75:77 pēdējā sekundē piekāpjoties Francijas "Strasbourg". Rīdzinieki pirmo apli turpinās ar izbraukuma spēlēm, 10. novembrī spēlējot Grieķijā, bet Viļņā viesojoties 8. decembrī. Mājās VEF lietuviešus uzņems neilgi pirms Ziemassvētkiem – 23. decembrī.

Izmantotie resursi:
https://www.rytasvilnius.lt/lt/nauj...