Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Khimki" pievienojas "Krastu mačā" Rīgā pabijušais NBA danku čempions Evanss

Andrejs Siliņš

"Khimki" pievienojas "Krastu mačā" Rīgā pabijušais NBA danku čempions Evanss
Džeremijs Evanss
Foto: AP/Scanpix

Maskavas apgabala "Khimki" basketbola kluba vadība veikusi ievērojamas izmaiņas savas komandas sastāvā - vienību papildinājuši amerikāņi Markels Brauns, Robijs Hamels un bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) "Slam Dunk" konkursa uzvarētājs Džeremijs Evanss.

Kluba pirmssezonā veiktā komplektācija nebija atbilstoša trenera vēlmēm laukumā, līdz ar to jau pirms zināma laika klubs šķīrās no amerikāņu spēka uzbrucēja Perija Džounsa, kā arī amerikāņu vieglā uzbrucēja Džastina Kārtera. Tāpat drīz īstermiņa līgums ar klubu beigsies arī Džeikobam Pulenam, kurš gan sevi labi apliecinājis un tika pie ULEB Eiropas kausa 3. spēļu kārtas MVP atzinības.

Vietas gan tukšas nepaliks, jo klubs jau paziņojis par trim papildinājumiem. Pirmais no tiem ir 191 centimetru garais Markels Brauns, kurš pirmās divas profesionāļa karjeras sezonas pavadīja Bruklinas "Nets" rindās, vidēji NBA 16,2 minūtēs gūstot 5,3 punktus un izcīnot 2,1 atlēkušo bumbu.

NBA pieredze ir arī abiem pārējiem jaunpienācējiem. 206 centimetrus garais Robijs Hamels Minesotas "Timberwolves" rindās nospēlējis 98 spēles, vidēji gūstot 3,9 punktus un izcīnot 2,7 bumbas zem groziem. Lielāka pieredze Hamelam gan ir Eiropā, jo spēlētājs pārstāvējis "Obradoiro" komandu Spānijā un pagājušajā sezonā Milānas "EA7 Emporio Armani" Itālijā.

Savukārt 206 centimetrus garais Džeremijs Evanss NBA pavadījis sešas sezonas, taču sevi apliecināt tā arī neizdevās. Izņemot 2012. gada "Slam Dunk" konkursu, kurā Evanss triumfēja un vēlāk viesojās arī Rīgā kā "Krastu mača" dalībnieks. Šī Evansam būs pirmā pieredze Eiropas basketbolā.

VTB līgas pirmajā sezonas mačā VEF izcīnīja sensacionālu uzvaru pār "Khimki" (76:73), bet Latvijas galvaspilsētā Himku komanda viesosies 29. janvārī.

Izmantotie resursi:
Официальный сайт - БК «Химки»...

     [+] [-]

, 2016-10-30 23:23, pirms 8 gadiem
Joptv, atceros Evansu, kad bija Rīga 2012. gada un uzņēmu ar viņu bildi. Foršs, reāls čalis. Viņš tieca, ka vienmēr savu mammu ņem līdzi ceļojumos.