Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Divi dueļi Rīgā: LU pret igauņu debitanti, "Ogrei" pārbaudījums no Ukrainas

Emils Ozerinskis

Divi dueļi Rīgā: LU pret igauņu debitanti, "Ogrei" pārbaudījums no Ukrainas
Dāvids Vīksne. Foto: LU basketbols

"Pafbet" Latvijas-Igaunijas apvienotajā basketbola līgā šodien norisināsies divas spēles "Rimi" olimpiskajā centrā, kur pulkst. 15:00 "Latvijas Universitāte" tiksies ar igauņu jaunpienācēju "Keila", bet trīs ar pusi stundas vēlāk ukraiņu "Prometey" eksaminēs "Ogri".

• Jaunās sezonas ievads jau pārsteidza ar sensāciju Liepājā, kur vietējā komanda uzveica līgas čempionvienību "VEF Rīga". Lai gan rīdzinieki spēja sadeldēt savu deficītu par 20 punktiem, tomēr Artūra Visocka-Rubeņa komanda iepriecināja savus skatītājus, nosargājot panākumu ar 98:93.

• Šodien turnīrā norisināsies četras spēles, pa divām katrā no robežas pusēm. Latvijas basketbola līdzjutēju lielākā uzmanība gan, protams, būs pievērsta notikumiem Rīgā.

• Savu debiju oficiāli kā "Latvijas Universitātes" galvenais treneris piedzīvos Gunārs Gailītis, kurš studentu komandas vadītāja postenī nomainījis iepriekšējos septiņus gadus postenī pavadījušo Gunti Enzelu, kurš pie sava lielākā panākuma (iekļūsāna LBL pusfinālā) ar LU vienību tika tieši aizvadītajā sezonā.

• "Latvijas Universitāte" savu sastāva kodolu ir nosargājusi. Ierindā palicis gan komandas balsts centra pozīcijā Edvards Mežulis, gan pērn sevi līdera lomā apliecinājušais Dāvids Vīksne. Būtiskākais komandas zaudējums ir Alberta Putāna došanās uz valsts čempionvienību, bet papildinājumu frontē jāmin saspēles vadītāja Toma Skujas pievienošanās.

• LU studentu pirmā pretiniece būs Latvijas-Igaunijas līgas devītā Igaunijas vienība "Keila", kas Rīgā piedzīvos savu debiju apvienotajā līgā. "Keila" komandas motors ir savulaik "Latvijas Universitāti" līdz komandas pirmajam LBL pusfinālam aizvedušais Mārcis Vītols, kurš pārbaudes spēlēs krāja ļoti pieklājīgus statistikas rādītājus.

• Vakara pusē savu pirmo spēli turnīrā aizvadīs ambiciozā jaunpienācēja no Ukrainas "Prometey". Ronena Gincburga trenētā komanda ir pārliecinoši bagātākā komanda apvienotajā čempionātā, kuras budžets krietni pārsniedz Latvijas un Igaunijas basketbola flagmaņu iespējas kopā ņemtas. "Prometey" sastāvā pieteikti pieci Ziemeļamerikas basketbolisti un čehu milzis Ondrejs Balvins.

• "Ogre" centusies arī šajā starpsezonā turēties pie lokālpatriotiskā kursa un pulcēt savās rindās pēc iespējas vairāk spēlētājus ar saknēm tieši Ogres pilsētā. Lielākās bažas komandas komplektācijā gan ir garajā galā, jo starpsezonā ar vienību trenējās vairāki Latvijas garie spēlētāji ar atvērtajiem līgumiem. Tomēr arī Eiropā divmetrinieki ir deficīts un pirms sezonas sākuma Dāvis Rozītis devās atpakaļ uz Spāniju, kur cēsnieks aizvadīs savu sesto sezonu, bet Kaspara Bērziņa pakalpojumi bija nepieciešami Lietuvā.

• Tā kā vietējā tirgū garos spēlētājus šobrīd atrast nav iespējams, tad "Ogre" cer uz pastiprinājumiem no ārzemēm. Sezonas ievadā vezums cīņā zem groziem būs jāvelk Renāram Magonem un Kristapam Dārgajam, savukārt galvenā saspēles vadītāja funkcijas jāuzņemās Edgaram Lasenbergam, kurš šos pienākumus pārņēmis no Rinalda Sirsniņa, kurš kļuvis par vienības ģenerālmenedžeri un sezonas pirmajā pusē laukumā nedosies.

"Pafbet" Latvijas-Igaunijas pirmās nedēļas spēles

Dat.LaiksSpēleRez.Labākie
30.09.19:00Liepāja - VEF Rīga98:93Šiliņš 23 p. (12 atl.b.) - Hamiltons 15 p.
19:00Tartu Ülikool - Kalev/Audentes72:70Rosentals 13 p. - Veidemans 22 p.
01.10.15:00Latvijas Universitāte - Keila
17:00Pärnu Sadam - Viimsi/Sportland
17:00TalTech/Optibet - Avis Rapla
18:30Prometey - Ogre
02.10.17:00Ventspils - Valmiera Glass/ViA

Visas oktobrī Latvijā notiekošās apvienotās Latvijas - Igaunijas līgas spēles tiešraidē būs pieejamas kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com.

Izmantotie resursi:
https://www.estlatbl.com/lv/

  -1 [+] [-]

, 2022-10-01 11:15, pirms 2 gadiem
Kka liekas, ka sodien nebus LV komandu diena. Tai pasa laika ceru, ka LU spes izradit cienigu pretestibu specigi nokomplektetai ligas debitantei ar latvieti Marci Vitolu prieksgala!

     [+] [-]

, 2022-10-01 12:59, pirms 2 gadiem
Keilai ir divi trumpji - Vītols, kurš ir ļoti labā formā, un horvātu "tornis" Raduničs, kurš groza tuvumā met praktiski bez kļūdām. Plus vēl, šķiet, ukrainis ar 44. numuru - ātrs, tehnisks un bezkaunīgs puisis.