Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko otrais mačs Ņujorkā pret amerikānieti Taunsendu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko otrais mačs Ņujorkā pret amerikānieti Taunsendu
Aļona Ostapenko
Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Aļona Ostapenko (WTA 10.) "US Open" 2. kārtas mačā tiksies ar 14 mēnešus vecāko amerikānieti Teilori Taunsendu (WTA 73.). Cīņas sākums ap plkst. 22:00. Gan Ostapenko, gan Anastasijai Sevastovai šodien dubultspēļu turnīra sākums.

Pirmajā mačā raiba uzvara

Ostapenko tik ļoti mīl savus fanus, ka 30+ grādu karstumā notikušajā 1. kārtas mačā pret Andreu Petkoviču (6:4, 4:6, 7:5) kortā vēlējās uzkavēties ilgāk par divām stundām (2:18), lai gan netrūka iespēju cīņu pabeigt daudz ātrāk. Ostapenko bija vadībā ar setu un 3:0, vēlāk trīs geimu pārsvaru izsēja arī izšķirošajā setā, kur no 5:2 gandrīz tika līdz 5:6 ar nopietniem draudiem pabeigt "Grand Slam" sezonu.

Ostapenko pie rezultāta 5:3, 40:15 neizmantoja divas mačbumbas pēc kārtas, divreiz iesitot tīklā. Petkoviča drīz panāca izlīdzinājumu 5:5, bet Ostapenko izdevās 11. geimā pārdzīvot divas breikbumbas un nākamajā geimā nepieļaut taibreika spēlēšanu. Sīkstā Vācijas tenisiste tika salauzta ar ceturto mačbumbu.

Pagājušās sezonas nospēlēto un uzvarēto trīs setu maču līdere pārtrauca trīs zaudējumu sēriju izšķirošajos setos. Viņa divos tādos mačos šomēnes zaudēja Monreālā un Sinsinati, kur piekāpās attiecīgi Johannai Kontai un Alizē Kornē, abām zaudējot pēc uzvaras 1. setā. Aizvakar nebija tālu no "hat trick".

Taunsenda divu ASV spēlētāju mačā ar 3:6, 6:4, 6:3 uzvarēja pagājušā gada junioru turnīra čempioni Amandu Aņisimovu, lūzumu panākot 2. seta vidū.

ASV ITF turnīru speciāliste, kura ārpus kontinenta spēlē reti

Taunsenda globālai auditorijai ārpus "Grand Slam" mačiem ir gandrīz sveša, jo viņa pārsvarā spēlē ITF turnīros Amerikā, nevis mēģina startēt WTA kvalifikācijās citos kontinentos. Tam ir divi iemesli. Pirmkārt, Amerikas ITF tūrē viņai ir daudz vājākas pretinieces, tādā konkurencē spējot vieglāk tikt pie punktiem. Otrkārt, šo turnīru labākās punktu vācējas katru gadu dabū trīs "Grand Slam" turnīru "wild card" (izņemot Vimbldonu). Taunsenda, kura nav stabila Top 100 iemītniece, tādā veidā piedalījusies lielākajā daļā no saviem 13 "Grand Slam" turnīriem.

Tāpat kā Sevastovai vakar pret Klēru Liu, arī Ostapenko šodien būs mačs pret bijušo junioru ranga līderi un "Grand Slam" čempioni. Taunsenda gan ir spēcīgāka par Liu, kurai vēl tikai pirmie soļi lielajā tenisā. Taunsenda 2012. gadā uzvarēja "Australian Open", finālā pieveicot Jūliju Putincevu. Teilore trīs mēnešus vēlāk kļuva par reitinga līderi. Viņa nākamajā sezonā sasniedza finālu Vimbldonā un ceturtdaļfinālu Parīzē, abos mačos zaudējot Belindai Benčičai.

Taunsenda ir Ostapenko neparocīgo spēlētāju kategorijā, jo Teilore spēlē ar lielu dažādību, savām pretiniecēm radot ritma problēmas. Kā zināms, Aļonai visvairāk patīk tāds teniss, kurā ir vienkārša dauzīšana no gala līnijas. Šodien tādas spēles nebūs, jo Ostapenko pretī stāsies tenisiste, kurai sitīs gan spēcīgi, gan iegriezīs bumbiņas un arī daudz izmantos izgājienus pie tīkla. Aļonai mērķis ir izmantot savu spēku, lai nedotu Taunsendai laiku izpildīt viņas vēlētos sitienus.

Ostapenko ar 14 mēnešus vecāko Taunsendu vienreiz tikās junioru laikā, viņai 2013. gadā ar 4:6, 6:7(1) Londonā zaudējot zālāja seguma turnīra "Junior International Roehampton" ceturtdaļfinālā. Aļona nākamajā vasarā kļuva par šī turnīra čempioni un dažas nedēļas vēlāk uzvarēja arī Vimbldonā.

Tā kā Ostapenko šodien sāks dubultspēļu turnīru, viņai vienspēle būs agrāk laikā – otrais mačs no plkst. 19:00 pēc Fabio Foņīni un Džona Milmana dueļa.

Ostapenko šogad dubultspēļu turnīrā piedalīsies kopā ar Krievijas tenisisti Natelu Dzalamidzi. Viņas tiksies ar Rumānijas duetu Irina-Kamēlija Begu/Monika Nikulesku. Viņas izsētas ar 15. numuru. Mača sākums pēc pusnakts.

Tikmēr Anastasijai Sevastovai kopā ar Anastasiju Pavļučenkovu 1. kārtas mačs arī šodien, kad plkst. 18:00 pretī stāsies dubultspēļu speciālistes Andreja Klepača/Marija Hosē Martinesa Sančesa. Slovēnijas un Spānijas duets izlikts ar augsto piekto numuru.

Ostapenko un Taunsendas mača statistikas piezīmes

● Ostapenko aizvakar ar ceturto mēģinājumu šogad beidzot guva 20. uzvaru (gada bilance: 20-16). Pērn 20. uzvara svinēta "French Open" laikā.
● Ostapenko šogad "Grand Slam" turnīros 8-3 rādītājs, bet visas karjeras laikā 25-12.
● Uzvara pār Taunsendu ļautu atkārtot savu labāko rezultātu Ņujorkā, kur pirms gada sasniegta 3. kārta.
● Šosezon 4-5 bilance pret kreilēm. Startēja ar 0-4, pēc tam bija četru uzvaru sērija, kas pārtrūka Vimbldonas pusfinālā pret Andželiku Kerberi.
● Tikai trešo reizi "Grand Slam" turnīrā tiksies ar tenisa lielvalsts ASV pārstāvi. Pirmie divi mači bija 2017. gadā, kad "French Open" uzvarēta Luisa Čiriko, bet Vimbldonā zaudējums Venusai Viljamsai.
● "Grand Slam" turnīros 10 uzvaru sērija pret tenisistēm, kas rangā atrodas ārpus Top 70.
● Karjeras laikā pret tādām pretiniecēm 10-2 bilance. Abi zaudējumi 2016. gadā – Melburnā pret Sūveju Šjē (#90) un Parīzē pret Naomi Osaku (#101).

● Taunsenda šogad uzvarējusi tikai piecos WTA līmeņa mačos (5-6), bet karjeras laikā 19-30 bilance.
● Šogad gūtās piecas uzvaras ir atkārtots vienas sezonas rekords (trešā reize).
● "Grand Slam" karjerā 7-12 bilance, ieskaitot 1-3 "US Open".
● Aizvakar gūtā uzvara pret Aņisimovu ir pirmais panākums "US Open" pamatturnīros.
● Divus no trim zaudējumiem Ņujorkā piedzīvojusi Top 10 tenisistēm – Serēnai Viljamsai (2014) un Karolīnai Vozņacki (2016), bet pērn 1. kārtā zaudēja Anai Bogdanai (#108).
● Nospēlētajos 30 WTA turnīros tikai divreiz uzvarējusi 2. kārtas mačā – 2014. gadā "French Open" un 2017. gadā Maiami.
● Pirms četriem gadiem Parīzē ar uzvarām pār Vanju Kingu un Alizē Kornē sasniegts labākais "Grand Slam" rezultāts (3. kārta).
● Uzvarējusi deviņos ITF turnīros, ieskaitot trīs šogad. Visi tituli izcīnīti ASV turnīros.
● 16. jūlijā sasniedza savu rekordu WTA rangā, uzkāpjot līdz 61. vietai.
● Vēl ne reizi sezonas beigās nav bijusi ranga Top 100.
● 0-6 bilance pret Top 10 tenisistēm, zaudējot visos 12 setos.
● Abi labākie zaudējumi bijuši Karolīnai Vozņacki (1:6, 6:7(4) un 6:7(1), 2:6).
● Rangā visaugstāk esošā uzvarētā pretiniece ir Alizē Kornē (#21), kura pirms četriem gadiem "French Open" uzvarēta ar rezultātu 6:4, 4:6, 6:4.

1 2 62 komentāri

  +4 [+] [-]

, 2018-08-30 10:26, pirms 6 gadiem
Interesanti.
Lai nu kā, bet zaudēt šai burgermeitenei nozīmētu izgāšanos.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-30 10:28, pirms 6 gadiem
1,7m, 77kg.

  -2 [+] [-]

, 2018-08-30 11:20, pirms 6 gadiem
Bērziņ, ja raksti ka amerikāniete par 14 mēnešiem vecāka, tad jāpasaka par kādu vecumu!

  +1 [+] [-]

, 2018-08-30 11:32, pirms 6 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Interesanti.
Lai nu kā, bet zaudēt šai burgermeitenei nozīmētu izgāšanos.
https://www.youtube.com/watch?v=obJ...

Izskatās, ka pat ar visu lieko svaru viņa salīdzinoši normāli kustās kortā. Līdzīga tipa dāma Bartoli, savulaik, Vimbldonu uzvarēja, tā kā par zemu nevajadzētu novērtēt. Atkal pielaist 60 kļūdas nevajadzētu.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-30 11:46, pirms 6 gadiem
Tā vien liekas Ostapenko uzvarēs.

     [+] [-]

, 2018-08-30 11:49, pirms 6 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Interesanti.
Lai nu kā, bet zaudēt šai burgermeitenei nozīmētu izgāšanos.
Gan jau, ka būs viegla uzvara.

     [+] [-]

, 2018-08-30 11:49, pirms 6 gadiem
Russian TV.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-30 12:00, pirms 6 gadiem
Juris_Churis rakstīja: https://www.youtube.com/watch?v=obJ...

Izskatās, ka pat ar visu lieko svaru viņa salīdzinoši normāli kustās kortā. Līdzīga tipa dāma Bartoli, savulaik, Vimbldonu uzvarēja, tā kā par zemu nevajadzētu novērtēt. Atkal pielaist 60 kļūdas nevajadzētu.
Pirms rakstā minētajiem 4 gadiem Francijā 17gadu vecumā viņa bija vēl briesmīgāka - pat līdz runām, vai tādu būtni vispār drīkst laist laukumā.

Aber pārvarēja divas kārtas, pat Kornē sasitot un savai miesasbūvei neatbilstoši labi kustoties.

Toreiz viņu nenovērtēja - neņēma par pilnu, uzskatot, ka tādu pončiku sasitīs vienā mierā.
Jā, gan jau Aļonai nāksies iesvīst, taču ir objektīva realitāte (tai skaitā reitings un sasniegumi). Ja šo zaudēs, Aļonai būs emocionāli īpaši smagi. Un ka' tik kārtējais treneris atkal nelido ...

  +5 [+] [-]

, 2018-08-30 12:19, pirms 6 gadiem
Alpaville rakstīja: Bērziņ, ja raksti ka amerikāniete par 14 mēnešiem vecāka, tad jāpasaka par kādu vecumu!
Te nu Tu vecīt sabrauci auzās. Paskaidroju... Lai cik arī gadi ir, bija vai būs Aļonai, amerikāniete vienmēr būs par 14 mēnešiem vecāka. Un Bērziņš ar to neko nevar izdarīt...

  +2 [+] [-]

, 2018-08-30 12:28, pirms 6 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Pirms rakstā minētajiem 4 gadiem Francijā 17gadu vecumā viņa bija vēl briesmīgāka - pat līdz runām, vai tādu būtni vispār drīkst laist laukumā.

Aber pārvarēja divas kārtas, pat Kornē sasitot un savai miesasbūvei neatbilstoši labi kustoties.

Toreiz viņu nenovērtēja - neņēma par pilnu, uzskatot, ka tādu pončiku sasitīs vienā mierā.
Jā, gan jau Aļonai nāksies iesvīst, taču ir objektīva realitāte (tai skaitā reitings un sasniegumi). Ja šo zaudēs, Aļonai būs emocionāli īpaši smagi. Un ka' tik kārtējais treneris atkal nelido ...
73.vieta jau nav nemaz nekāda zemē metamā vieta - pirms brīnumbērna Aļonas un Gulbja, un darba rūķa Sevas mēs par tādu vien sapņot varējām. Pēc šiem trīs kadriem mums ir absolūts caurums. Vēl varbūt Vismane var tikt TOP100. Paskaties cik ilgi Marcinkēviča pa 300tajām vietām maļas un nekur uz priekšu netiek. Tā kā būs vien jārāda normāla spēle, ar to varētu pietikt.

Nesaprotu, priekš kam mūsu meitenes taisās spēlēt dubultspēli. Šajā Ņujorkas karstumā tas tik enerģiju atņems. Nekādu lielo naudu arī tur nopelnīt nevar...

  +1 [+] [-]

, 2018-08-30 12:36, pirms 6 gadiem
Juris_Churis rakstīja: https://www.youtube.com/watch?v=obJ...

Izskatās, ka pat ar visu lieko svaru viņa salīdzinoši normāli kustās kortā. Līdzīga tipa dāma Bartoli, savulaik, Vimbldonu uzvarēja, tā kā par zemu nevajadzētu novērtēt. Atkal pielaist 60 kļūdas nevajadzētu.
Pārāk liels liekais svars jau Aļonai nav-10 kg gan būs.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-30 13:09, pirms 6 gadiem
aizermans rakstīja: Pārāk liels liekais svars jau Aļonai nav-10 kg gan būs.
Mēs ne par Aļonu un viņas svaru runājam...

     [+] [-]

, 2018-08-30 13:14, pirms 6 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Interesanti.
Lai nu kā, bet zaudēt šai burgermeitenei nozīmētu izgāšanos.
Nu ja ir spēle pret aizsardzības tenisu, tad vēl, bet pret Aļonu ar tādu svaru izskraidīt + lielais karstums, vajadzētu būt vieglai uzvarai!

     [+] [-]

, 2018-08-30 13:24, pirms 6 gadiem
Abas mūsējās vienas no fiziskākajam dāmam tūrē,ja var atļauties laist visu laiku dubultspeles un ar ambīcijam vienspēlēs,cepuri nost !

  +1 [+] [-]

, 2018-08-30 13:24, pirms 6 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Tā kā būs vien jārāda normāla spēle, ar to varētu pietikt.
Ja spēlēs savam līmenim "normāli", tad arī uzvarēs, par to nav šaubu.
Problēma, ka Aļona regulāri nespēlē "normāli".

     [+] [-]

, 2018-08-30 13:36, pirms 6 gadiem
Edison rakstīja: Nu ja ir spēle pret aizsardzības tenisu, tad vēl, bet pret Aļonu ar tādu svaru izskraidīt + lielais karstums, vajadzētu būt vieglai uzvarai!
Tāpēc arī saku - ja šai burgermeitenei zaudēs, būs izgāšanās.

     [+] [-]

, 2018-08-30 13:48, pirms 6 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Tāpēc arī saku - ja šai burgermeitenei zaudēs, būs izgāšanās.
Pats burgerus neēd?

  +1 [+] [-]

, 2018-08-30 13:51, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Pats burgerus neēd?
Nea.
Bez gaļas jau 20 gadus.
Neuzstāju gan nevienam, ka tā vajag, taču pats ļoti labi jūtos.

     [+] [-]

, 2018-08-30 13:55, pirms 6 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Nea.
Bez gaļas jau 20 gadus.
Neuzstāju gan nevienam, ka tā vajag, taču pats ļoti labi jūtos.
Ir taču arī veģetārie burgeri.

     [+] [-]

, 2018-08-30 14:00, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Ir taču arī veģetārie burgeri.
Varbūt. Bet vienalga tie baltie milti besī.
Tas subjektīvi, protams. Ja Tev garšo - labu apetīti!

     [+] [-]

, 2018-08-30 14:11, pirms 6 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Varbūt. Bet vienalga tie baltie milti besī.
Tas subjektīvi, protams. Ja Tev garšo - labu apetīti!
Ir taču arī veģetārie graudu maizes burgeri. Man viņi neinteresē, bet tā kā nemitīgi tos piesauci, rodas sajūta, ka tev ir zināma vājība uz viņiem.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-30 14:17, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Ir taču arī veģetārie graudu maizes burgeri. Man viņi neinteresē, bet tā kā nemitīgi tos piesauci, rodas sajūta, ka tev ir zināma vājība uz viņiem.
Nopp, nav vājība uz viņiem.
Patiesībā ne jau es šo spēlētāju nokristīju par burgermeiteni. Tas panesās toreiz FO. Bet tur viņa bija vēl ... lielāka.

Mīļu Tev dienu!

     [+] [-]

, 2018-08-30 14:19, pirms 6 gadiem
sagribējās ķirbī iespraust !!!

  +2 [+] [-]

, 2018-08-30 14:48, pirms 6 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Interesanti.
Lai nu kā, bet zaudēt šai burgermeitenei nozīmētu izgāšanos.
Nu.. Man jau gan šķiet, ka vajadzētu uztraukties, ne jau par melno, bet par to vai mūsējā nekļūs par tādu pašu...
';

     [+] [-]

, 2018-08-30 14:52, pirms 6 gadiem
Bilde raksta sākumā laikam saucās "Aļona ieraudzīja savu pretinieci"

     [+] [-]

, 2018-08-30 14:56, pirms 6 gadiem
Grizzly rakstīja: Nu.. Man jau gan šķiet, ka vajadzētu uztraukties, ne jau par melno, bet par to vai mūsējā nekļūs par tādu pašu...
mmm seksīgs vēderiņš !!!

  +1 [+] [-]

, 2018-08-30 15:14, pirms 6 gadiem
Grizzly rakstīja: Nu.. Man jau gan šķiet, ka vajadzētu uztraukties, ne jau par melno, bet par to vai mūsējā nekļūs par tādu pašu...
Man savukārt šķiet, ka par nemaz nevajadzētu satraukties
Kāda mums darīšana, par ko kāds kļūst? Katram taču savs un katrs dzīvo/dara kā prot

     [+] [-]

, 2018-08-30 15:39, pirms 6 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Nopp, nav vājība uz viņiem.
Patiesībā ne jau es šo spēlētāju nokristīju par burgermeiteni. Tas panesās toreiz FO. Bet tur viņa bija vēl ... lielāka.

Mīļu Tev dienu!
Nu melnām jau gandrīz vai piestāv tie apaļumi un masa,viņas jau tīri ģenētiski daudz masīvākas ir, kamēr baigi neļum un jaudā skriet, tikmēr viss normāli. Neatceros ne no kurienes bija, ne kā sauca, bet reiz kādā no top turnīriem redzēju vienu balto tādu, kurai nu gan visās malās ļumēja un nekas dabisks viņas formās neizskatījās, toreiz vēl baigi nobrīnījos, ka ar tādu augumu vispār profesionāli un tik augstā līmenī var spēlēt.

     [+] [-]

, 2018-08-30 17:36, pirms 6 gadiem
Turnīros sākumā ir būtiskāk ieet ritmā, pierast pie seguma utt. Dubultspēle ir tikai treniņš. Tie, kas nespēlē dubultspēli trenējas tai laikā. Slodze tā pati. Protams, ja tiek pāri trim četrām kārtām vienspēlē, tad var vienkārši izstāties dupelē.

     [+] [-]

, 2018-08-30 18:12, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Nu melnām jau gandrīz vai piestāv tie apaļumi un masa,viņas jau tīri ģenētiski daudz masīvākas ir, kamēr baigi neļum un jaudā skriet, tikmēr viss normāli. Neatceros ne no kurienes bija, ne kā sauca, bet reiz kādā no top turnīriem redzēju vienu balto tādu, kurai nu gan visās malās ļumēja un nekas dabisks viņas formās neizskatījās, toreiz vēl baigi nobrīnījos, ka ar tādu augumu vispār profesionāli un tik augstā līmenī var spēlēt.
Gaumes jautājums
Slouna Stīvensa manā skatījumā ir visnotaļ ok.
Burgermeitenei ir daaaaaudz par daudz, manuprāt.

     [+] [-]

, 2018-08-30 19:26, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Neatceros ne no kurienes bija, ne kā sauca, bet reiz kādā no top turnīriem redzēju vienu balto tādu, kurai nu gan visās malās ļumēja un nekas dabisks viņas formās neizskatījās, toreiz vēl baigi nobrīnījos, ka ar tādu augumu vispār profesionāli un tik augstā līmenī var spēlēt.
Tāda bija Lindseja Devenporte, kas uzvarēja 3 GS turnīros.

     [+] [-]

, 2018-08-30 19:41, pirms 6 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Man savukārt šķiet, ka par nemaz nevajadzētu satraukties
Kāda mums darīšana, par ko kāds kļūst? Katram taču savs un katrs dzīvo/dara kā prot
Tas bija domāts tiem, kas to melno par burgerrīmu sauca.😉

     [+] [-]

, 2018-08-30 19:42, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Tāda bija Lindseja Devenporte, kas uzvarēja 3 GS turnīros.
Nē nē, viņa izskatās pilnīgi ok, tas sievišķis, par ko es runāju tiešām bija kārtīgs pīrādziņš - speķītis vēlās pa visām malām.

     [+] [-]

, 2018-08-30 19:59, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Nē nē, viņa izskatās pilnīgi ok, tas sievišķis, par ko es runāju tiešām bija kārtīgs pīrādziņš - speķītis vēlās pa visām malām.
Casanova? vārdu neatceros, šveiciete laikam bija?

     [+] [-]

, 2018-08-30 20:10, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: Casanova? vārdu neatceros, šveiciete laikam bija?
Paskatījos bildes, jā, kkas uz to pusi arī bija, droši vien jau ka viņa, nez vai daudz ir tādas tenisa spēlētājas
1 2 62 komentāri