Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Skaidrojam: situācija pludmales volejbola turnīrā pirms pēdējām grupu spēlēm

Rolands Eliņš

Skaidrojam: situācija pludmales volejbola turnīrā pirms pēdējām grupu spēlēm
Mārtiņš Pļaviņš. Foto: AP/Scanpix

Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrā jau garantējuši vietu astotdaļfinālā, kamēr Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka ir labās pozīcijās, lai arī tur iekļūtu. Kas īsti izšķirsies grupu turnīra pēdējās spēlēs, kas paredzētas rītdien, par to šajā materiālā.

Pateicoties savai lieliskajai uzvarai pār Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) dueta Krasiļņikovu un Stojanovski, kā arī tehniskajai uzvarai pirmajā mačā, Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs sev vietu astotdaļfinālā jau garantējuši. ROC pāris aizvadīs savstarpēju spēli pret čehiem Perušiču un Šveineru, un šajā mačā abas komandas pie uzvaras, protams, nevar tikt, attiecīgi Pļaviņu un Toču teorētiski tabulā uz leju var nobīdīt tikai viena komanda.

Pļaviņam un Točam pēdējā spēle grupā būs pret meksikāņiem Gaksiolu un Rubio, kuriem pagaidām uzvaru nav. Meksikas pārim uzvara gan var pavērt ceļu pretim astotdaļfinālam, un šī viņiem būs pēdējā iespēja, kamēr latviešiem izšķirsies vieta grupā. Ja Pļaviņš un Točs uzvar, tad nekāda matemātika nav nepieciešama, un viņi ir pirmajā vietā grupā un astotdaļfinālu aizvadīs pret "laimīgajiem zaudētājiem", proti, komandu no pārspēlēm.

Ja tomēr nāksies ciest zaudējumu, tad šī grupa kļūst ļoti interesanta, un tam par iemeslu ir tieši Pļaviņa un Toča tehniskā uzvara. Saskaņā ar noteikumiem, par tehnisko uzvaru Pļaviņam un Točam mazie punkti nepienācās, tāpēc šobrīd novērojama citos sporta veidos teju neiespējama situācija - ar nevienu nezaudētu spēli Pļaviņam un Točam ir negatīva punktu bilance (49:51). No spēles pret čehiem tika paņemta bilance 0:0, kamēr spēlē pret krieviem pirmajā setā tika zaudēts ar -8, un arī ar divām uzvarām nākamajos setos (+2 un +4) šo mīnusu neizdevās dzēst.

Tas būs svarīgs faktors, ja Pļaviņš/Točs pabeigs turnīru ar divām uzvarām un tikpat būs arī krieviem. Tad ROC komandas pāris būs pirmajā vietā grupā. Savukārt ja otrā duelī uzvarēs čehi, tad Pļaviņš un Točs arī ar divām uzvarām būs pirmajā vietā grupā, jo čehiem gan no tehniskā zaudējuma nāca līdzi maksimālie mīnusi (-21 un -21), kas viņu mazo punktu attiecību šobrīd padara ļoti mazu, un čehi teju nekādā gadījumā nevar domāt, ka kādu komandu apsteigs pēc šī rādītāja.

Vīriešu sacensības, B grupa

V.SportistiValstsSPUZPSetiM. punkti
1.Pļaviņš/TočsLatvija22044:10.961
2.Krasiļņikovs/StojanovskisROC21133:31.075
3.Perušičs/ŠveinersČehija21132:30.581
4.Gaksiola/RubioMeksika20222:40.923

Dāmu turnīrā Graudiņas un Kravčenokas grupā tehnisko uzvaru nav, taču situācija visnotaļ samežģīta tik un tā. Jāuzsver, ka Graudiņa un Kravčenko savā spēlē pret kenijietēm Mahoku un Kadambi būs izteiktas favorītes (kenijietes pagaidām tikai vienā setā guvušas vismaz desmit punktus), kas nozīmē, ka arī negaidīta zaudējuma gadījumā, ja vien šis zaudējums nebūs ar nenormāli lielu punktu starpību, latvietes vismaz trešo vietu grupā iegūs.

Domājot par automātisku iekļūšanu astotdaļfinālā, Graudiņa un Kravčenokai labākais scenārijs būtu pašu uzvara un brazīliešu Patrisijas un Rebekas zaudējums pret amerikānietēm Kleizu un Sponsilu. Tādā gadījumā ASV duets būs pirmajā vietā, bet Latvijas dāmas - otrās, un nekādi mazie punkti nebūs jārēķina.

Ja Graudiņa un Kravčenoka uzvar un to pašu izdara arī brazīlietes, tad trim vadošajām komandām būs vienāds uzvaru skaits, un tādā gadījumā tiks rēķināta mazo punktu attiecība, tiesa, nevis visās spēlēs, bet tikai savstarpējos mačos. Tas ir par sliktu mūsu dāmām, jo viņas spēlēs pret amerikānietēm un brazīlietēm iekrāja krietni vājāku mazo punktu attiecību, jo divos setos tika zaudēts ar -8 un -9, kas neļauj vairs pretendēt uz pirmo vietu grupā. Teorētiski pastāv variants, ka brazīlietes sakauj amerikānietes ar 15 punktu starpību (piemēram, 21:15 un 21:12), kas tad dotu otro vietu Graudiņai un Kravčenokai, taču, ja šādas anomālijas nenotiek, tad tāpat latvietēm būs trešā vieta grupā.

Taču, ja latvietes ar divām uzvarām ieņems trešo vietu savā apakšgrupā, tad tik un tā pa taisno iekļūs astotdaļfinālā, jon jau šobrīd zināms, ka četrām citu grupu trešo vietu ieguvējām bilance ir 1-2, attiecīgi Graudiņa un Kravčenoka būtu starp divām labākajām trešo vietu ieguvējām. Attiecīgi uzvara pār kenijietēm garantēs mūsējām vietu astotdaļfinālā, neskatoties uz otras spēles iznākumu.

Sieviešu sacensības, D grupa

V.SportistiValstsSPUZPSetiM. punkti
1.Kleiza/SponsilaASV22044:11.593
2.Patrisia/RebekaBrazīlija21133:21.250
3.Graudiņa/KravčenokaLatvija21133:30.930
4.Mahoka/KadambiKenija20200:40.452

Izmantotie resursi:
https://olympics.com/tokyo-2020/oly...

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

     [+] [-]

, 2021-07-30 15:34, pirms 3 gadiem
Ha-ha, tabulā ir pareizi rakstīts - Rubio Nu nevajag to spāņu b pārtaisīt par latviešu v. To neizrunā kā v, bet kā starpskaņu starp b un v. Neviens taču neraksta ne Pavlo, ne Izavella, bet gan Pablo un Izabella.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-30 17:03, pirms 3 gadiem
kas ir ROC?

  +2 [+] [-]

, 2021-07-30 17:33, pirms 3 gadiem
Russian Olympic Committee

     [+] [-]

, 2021-07-31 04:33, pirms 3 gadiem
Skaidrotāj! Un tu uzskati ka visu labi paskaidroji?

     [+] [-]

, 2021-07-31 04:39, pirms 3 gadiem
Stulbi ka neņem vērā ne savstarpējās spēles ne setu attiecību! Tehniskās uzvaras gadījuma tas vispār ir nekorekti!