Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ošenieks turpinās karjeru Somijā, mainot komandu "Mestis" līgā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Ošenieks turpinās karjeru Somijā, mainot komandu "Mestis" līgā
Ernests Ošenieks. Foto: kiekko-vantaa.fi

Latviešu hokeja aizsargs Ernests Ošenieks nākamajā sezonā pārstāvēs Somijas pēc spēka otrās līgas klubu Kokolas "Hermes", kur atkal spēlēs kopā ar savu bijušo komandas biedru Ņikitu Mateiko.

Aizvadīto sezonu uzsācis Latvijas čempionātā "Zemgale/LLU" rindās, Ošenieks pārcēlās uz "Mestis" līgu [pēc spēka otrā līga Somijā], kur pievienojās Helsinku ''Jokerit" fārmklubam "Kiekko-Vaanta". 30 regulārās sezonas spēlēs aizsarga rēķinā septiņas rezultatīvas piespēles, bet trīs izslēgšanas turnīra mačos izdevās gūt arī vienus vārtus.

Aizsargs, kuram šovasar apritēs 21 gads, jau pēc šīs sezonas beigām pieļāva iespēju, ka karjeru turpinās Somijā, un tā arī noticis - noslēgts viena gada līgums ar citu "Mestis" līgas komandu Kokolas "Hermes". Šajā vienībā sezonu noslēdza cits Ošenieka vienaudzis Ņikita Mateiko, piedaloties desmit regulārās sezonas spēlēs (viena rezultatīva piespēle) un divos izslēgšanas spēļu pirmās kārtas mačos, kuru gan komanda nepārvarēja.

Komandas ģenerālmenedžeris Patriks Frīss kluba paziņojumā Ošenieku raksturojis kā modernā hokeja aizsarga prototipu: "Viņš ir ražena auguma, ļoti labi slido un lasa spēli. Lai arī viņa stiprā puse ir spēle aizsardzībā, arī uzbrukumā viņš būs noderīgs palīgs. Tas pat ir nedaudz pārsteidzoši, ka spēcīgākās līgās nav pamanīts, cik labs hokejists Ošenieks ir, bet mums, protams, ir lieliski, ka redzēsim viņu "Hermes" rindās nākamsezon."

Pirms divām sezonām Pētera Skudras vadībā Ošenieks 19 gadu vecumā kļuva par vienu no Rīgas "Dinamo" stabilākajiem aizsargiem, aizvadot 50 spēles KHL. Gan "Dinamo", gan HK "Rīga" rindās Ošenieks un Mateiko bija komandas biedri, un atkal spēlēs kopā - šoreiz jau Somijā. Aizvadītajā sezonā pārceļoties uz "Mestis" līgu, Ošenieks pirmo reizi devās viesspēlētāja gaitās, un pavasarī līdz pēdējām pārbaudes spēlēm cīnījās par vietu Latvijas izlases sastāvā startam pasaules čempionātā, kur gan valstsvienības rindās neiekļuva.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/kokkolanhe...