Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

U19 kausa praktiskā puse: translācijas, spēļu apmeklēšana, burbuļa dzīve

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

U19 kausa praktiskā puse: translācijas, spēļu apmeklēšana, burbuļa dzīve
Foto: Basket.lv

Jau 3. jūlijā Rīgā un Daugavpilī sāksies viens no lielākajiem šī gada izlašu basketbola turnīriem pasaulē - U19 Pasaules kauss. Bez Latvijas izlases tajā piedalīsies vēl 15 valstsvienības, cīnoties par spēcīgākās godu. Lai arī joprojām turnīrs tiks aizvadīts Covid-19 ēnā, šoreiz arī faniem to būs iespējams apmeklēt klātienē, kā arī ērti sekot tam līdz TV6 kanālā.

Jau 3. jūlijā Rīga un Daugavpilī sāksies U19 Pasaules kauss basketbolā, kurā 16 izlases no visas pasaules cīnīsies par U19 spēcīgākās izlases godu. Turnīrā kā mājiniece startēs arī Latvijas valstsvienība, kuru vadīs BK ''Ogre'' galvenais treneris Nikolajs Mazurs. Latvija Daugavpilī B grupā spēkosies ar Puertoriko, Irānas un Serbijas izlasēm. Visas izlases garantējušas vietu astotdaļfinālā. Latvijas izlase pirmo spēli aizvadīs 3. jūlijā pret Puertoriko.

Ņemot vērā, ka tik augstas raudzes turnīrs notiks Latvijā, portāls ''Sportacentrs.com'' noskaidrojis praktisku informāciju līdzjutējiem, par burbuļa dzīvi basketbolistu vidū, kā arī darba aizkulises mediju akreditētājām personām, starp kurām būs arī atsevišķi ''Sportacentrs.com'' autori.

Translācijas

U19 Pasaules kausu Latvijā translēs TV6 un portāls Tv3play.skaties.lv, kurā spēles varēs vērot bezmaksas. Kanālā TV6 būs iespējams vērot visas Latvijas grupu spēles un astotdaļfinālu, izņemot atklāšanas maču ar Puertoriko, jo tajā laikā notiks 2020. gada Eiropas futbola čempionāta ceturtdaļfināla cīņas. Gadījumā, ja Latvija kvalificēsies ceturtdaļfinālam, tad arī atlikušās trīs spēles tiks translētas kanālā TV6. Ja Latvija spēlēs par 9. līdz 16. vietu, tad pēdējās trīs spēles būs vērojamas portālā Tv3play.skaties.lv. Kanāls TV6 pārraidīs abas pusfināla spēles un izšķirošo cīņu par zelta medaļām.

TV3Sport kanāls translēs visas spēles, sākot no ceturtdaļfināla, kā arī visas Lietuvas valstsvienības cīņas. Spēles tiks straumētas arī FIBA ''Youtube'' kanālā, taču tajā nevarēs redzēt Latvijas, Lietuvas izlašu cīņas, kā arī visus mačus, sākot ar ceturtdaļfināla fāzi.

Spēļu apmeklēšana klātienē

Spēles klātienē varēs apmeklēt ierobežots skaits līdzjutēju. Spēļu norises vietās apmeklēt tās varēs tikai tie līdzjutēji, kuri varēs uzrādīt vakcinācijas pret Covid-19 vai Covid-19 pārslimošanas pierādošu sertifikātu. Biļetes uz spēlēm būs iespējams iegādāties no 1. jūlija pēcpusdienas Latvijas Basketbola savienības mājas lapā, kā arī U19 Pasaules kausa oficiālajā mājas lapā. Sacensību norises vietās Rīgā un Daugavpilī biļetes iegādāties nebūs iespējams.

Biļešu iegāde tiks organizēta uz katru spēli atsevišķi, jo starp spēlēm sacensību arēna būs jāatbrīvo, lai to varētu dezinficēt un veikt uzkopi. Biļešu cenas uz katru spēli - 10 eiro. Tās būs personalizētas un, ieejot arēnā, būs jāuzrāda biļete un sadarbspējīgs vakcinācijas sertifikāts, kā arī personu apliecinošs dokuments. Atrodoties sacensību norises vietā, būs obligāti jālieto sejas maska.

Burbuļa noteikumi spēlētājiem

Covid-19 ērā visi pēdējie basketbola turnīri FIBA paspārnē tikuši organizēti burbulī, sabraucot visām izlasēm vienuviet. Šoreiz ir neliela atšķirība, ka vienā burbulī būs 16 valstu izlases, kuras dzīvos divās pilsētās - Rīgā un Daugavpilī. Tomēr burbulis ierobežojumu ziņā daudz neatšķirsies no iepriekšējiem, portāls ''Sportacentrs.com'' noskaidroja Latvijas Basketbola savienībā (LBS). Basketbolisti nevarēs brīvi pārvietoties, varot atrasties tikai spēļu, treniņu norises vietās un viesnīcā. Pārvietošanās no viesnīcas uz spēļu un treniņu vietu notiek tikai ar autobusu. Gan Rīgā, gan Daugavpilī mītošās komandas dzīvos vienā pilsētas viesnīcā, katrai savā stāvā. Citi burbuļa darbinieki dzīvo citās viesnīcās, izņemot tos, kuri pieskatīs Covid-19 protokola ievērošanu komandu viesnīcās.

Visiem izlašu dalībniekiem 48 stundas pirms ierašanās Latvijā bijis jāveic Covid-19 analīzes. Vēl viena testēšanas reize notikusi, ierodoties Latvijā. Atšķirībā no citiem burbuļiem, tiem spēlētājiem un personāla darbiniekiem, kuri ir vakcinēti vai Covid-19 pārslimojuši, vairs turnīra gaitā Covid-19 analīzes nav jāveic. Citiem - ik pa četrām dienām tiks veikti atkārtoti testi.

     [+] [-]

, 2021-07-01 18:36, pirms 3 gadiem
Kāpēc vēl nav biļešu pārdošanā?

     [+] [-]

, 2021-07-01 19:18, pirms 3 gadiem
Kvapils rakstīja: Kāpēc vēl nav biļešu pārdošanā?
šobrīd var.