Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Miļuns par Kontinentālo kausu: ""Prizmai/Rīgai" teorētiski ir vieglāka grupa"

Miļuns par Kontinentālo kausu: ""Prizmai/Rīgai" teorētiski ir vieglāka grupa"
"Prizmas/Rīgas" hokejisti
Foto: Mārtiņš Aiše

Pirms dažām dienām oficiāli tika paziņoti IIHF Kontinentālā kausa 2014./15.gada sezonas dalībnieki, kuru vidū ir arī Latvijas hokeja virslīgas čempione "Prizma/Rīga". Komandas galvenais treneris Ēriks Miļuns sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka pretinieki ir nosacīti vieglāki salīdzinājumā ar otro grupu, tomēr par iekļūšanu nākamajā kārtā būtu pāragri runāt.

Lai gan daži klubi jau iepriekš steidza izziņot 2014./15.gada sezonas IIHF Kontinentālā kausa izcīņas grupu sadalījumu un norises vietu, oficiāla informācija par šo turnīru tika atklāta vien pagājušās nedēļas izskaņā. Latvijas virslīgas čempione "Prizma/Rīga" turnīru sāks otrajā kārtā, kur spēkosies ar poļu "Sanok", rumāņu "Corona Brasov" un ungāru "Dunaujvarosi", kuru aizvadītajā sezonā pārstāvēja Latvijas vārtsargs Jānis Kalniņš.

Rīdzinieku galvenais treneris Ēriks Miļuns sarunā ar Sportacentrs.com atklāja, ka, viņaprāt, otrā grupā ir spēcīgākas komandas, taču tas nenozīmē, ka "Prizmai/Rīgai" gaidāmas vieglas spēles. Miļuns norādīja, ka pārējām C grupas komandām (atšķirībā no "Prizmas/Rīgas") ir lielāks vietējās pašvaldības atbalsts – Rīgā esot arī citi hokeja ietekmīgi veidojumi, kuri piesaista atbalstītājus.

Miļuns arī atklāja, ka par rīdzinieku izredzēm Kontinentālajā kausā šobrīd ir grūti spriest. Komandas pulcēšanās notiks nākamā mēneša beigās, šobrīd hokejisti trenējas atsevišķi un brīvprātīgā kārtā. Arī precīzākas sastāva aprises būs zināmas vien pēc tam – Miļuns skaidroja, ka "Prizmai/Rīgai" ierobežoto līdzekļu dēļ būs grūti konkurēt ar citām komandām par spēlētāju piesaisti. Rīdzinieku galvenais treneris gan izteica cerību, ka spēlēšana uz starptautiskās skatuves būs papildus stimuls hokejistu izvēlei par labu "Prizmai/Rīgai".

"Prizma/Rīga" bija gatava uzņemt Kontinentālā kausa otrās kārtas spēles, tomēr IIHF deva priekšroku Rumānijas kandidatūrai. Miļuns atklāja iemeslu – Latvijai jau vairākas reizes ir bijušas iespējas uzņemt šo klubu turnīru, kamēr rumāņiem tā būs viena no retajām reizēm.

Praktiski izšķirts ir arī "Prizmas/Rīgas" liktenis saistībā ar MHL. Kā zināms, pirms iepriekšējās sezonas klubs atteicās no dalības MHL B grupā, tobrīd norādot, ka gatavosies 2014./15.gada sezonai. Sarunā ar Sportacentrs.com Miļuns atklāja, ka, visticamāk, MHL "Prizmai/Rīgai" ies secen arī nākamajā sezonā. Lēmums gan vēl oficiāli nav pieņemts, taču šāds situācijas iznākums ir ļoti iespējams.

IIHF Kontinentālais kauss 2014/15

KārtaGrupaKomandasNorises vietaLaiks
PirmāACSKA (Bulgārija); Puigcerda (Spānija); Beostar (Serbija); Izmir (Turcija)Sofija (Bulgārija)26.-28.septembris
OtrāBFischtown Pinguins (Vācija); Giants (Apvienotā Karaliste); Trappers (Nīderlande); A grupas uzv.Brēmerhāfene (Vācija)17.-19.oktobris
CSanok (Polija); Corona Brasov (Rumānija); Dunaujvarosi (Ungārija); Prizma/Rīga (Latvija)Brašova (Rumānija)17.-19.oktobris
TrešāDRitten Sport (Itālija); Herning Blue Fox (Dānija); Ertis (Kazahstāna); B grupas uzv.Ritene (Itālija)21.-23.novembris
ENeman (Baltkrievija); Ducs (Francija); Kompanion (Ukraina); C grupas uzv.Anžēra (Francija)21.-23.novembris
SuperfinālsPa divām spēcīgākajām komandām no D un E grupām9.-11.janvāris

IIHF Kontinentālā kausa jaunumi

- IIHF Kontinentālā kausa ieguvējs iegūs "wild-card" nākamajai Čempionu hokeja līgas (CHL) sezonai;
- IIHF Kontinentālajā kausā nestartēs CHL dibinātājvalstu komandas un citu Eiropas hokeja vadošo valstu komandas, lai dotu citām valstīm iespēju cīnīties CHL. Pārejas (2014/15) sezonā izņēmuma statuss būs vācu DEL2 komandai "Fischtown Pinguins";
- IIHF Kontinentālā kausa finālā vairs nebūs garantētās vietas iepriekšējā gada čempionam un turnīra rīkotājam.

Izmantotie resursi:
Home

     [+] [-]

, 2014-06-30 18:39, pirms 10 gadiem
Poļi un ungāri nebūs medus maize, piedevām vēl rumāņi būs mājinieki, bet nu visas iespējas uzvarēt grupā.

     [+] [-]

, 2014-06-30 18:50, pirms 10 gadiem
Ta ka vietejie cempionati daudzmaz lidzvertigi, bus interesanti.

     [+] [-]

, 2014-06-30 19:04, pirms 10 gadiem
Krizhanek rakstīja: Poļi un ungāri nebūs medus maize, piedevām vēl rumāņi būs mājinieki, bet nu visas iespējas uzvarēt grupā.
Sanok un Dunaujvaros priekš prizmiešiem nebūs nekāda pastaiga. Īpaši Sanok.

  +1 [+] [-]

, 2014-06-30 19:06, pirms 10 gadiem
Tā,kaut kā mazliet smieklīgi un jocīgi,lasot,ka latviešiem būs sīvas cīņas ar čigāniem,poļiem un ungāriem hokejā.

     [+] [-]

, 2014-06-30 19:11, pirms 10 gadiem
Uhh...pret ungāriem un poļiem nebūs favorīti, bet pret Rumānijas ungāriem būs līdzīga spēle.

     [+] [-]

, 2014-06-30 19:44, pirms 10 gadiem
Neviens jau vēl nav redzējis "Prizmas" sastāvu, tāpēc tagad kaut ko prognozēt ir bezjēdzīgi.

  -1 [+] [-]

, 2014-06-30 21:58, pirms 10 gadiem
Krizhanek rakstīja: Poļi un ungāri nebūs medus maize, piedevām vēl rumāņi būs mājinieki, bet nu visas iespējas uzvarēt grupā.
odano, eksperti te salasījušies!
gan ungāri, gan rumāņi spēlē vienā līgā - MOL. Pie kam, rumāņi bija augstāk par šo ungāru komandu! (rumāņi spēlēja play-off finālā, kur zaudēja slovāku Nove Zamky, kamēr ungāri tieši rumāņiem pakāsa play-off 1/2finālā!

  -1 [+] [-]

, 2014-06-30 21:58, pirms 10 gadiem
hossa2009 rakstīja: Uhh...pret ungāriem un poļiem nebūs favorīti, bet pret Rumānijas ungāriem būs līdzīga spēle.
nja... "eksperti" vairojas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-01 09:48, pirms 10 gadiem
Ančs izvilks, būs Prizmai wild-card CHL 2015/2016

     [+] [-]

, 2014-07-23 14:19, pirms 10 gadiem
Sermulītis rakstīja: Pretim nāk čehu 2.līgas ranka komandas. Sanok ir grupas favorīte.
"Ranka komanda" ir kaut kas līdzīgs "Rankas sieram"?