Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kosovas Tenisa federācija aicinās Džokovičam piemērot sodu par paziņojumu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Kosovas Tenisa federācija aicinās Džokovičam piemērot sodu par paziņojumu
Novaks Džokovičs. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

LETA--PA Media/DPA. Kosovas Tenisa federācija (TFK) aicinās tenisa zvaigznei Novakam Džokovičam piemērot sodu par viņa paziņojumu, kas saistīts ar sadursmēm starp Kosovas policiju un etniskajiem serbiem.

Kosovas ziemeļos pēdējās dienās izcēlušās sadursmes starp Kosovas policiju un serbu protestētājiem, un to laikā ievainoti vairāki desmiti serbu. Protestētāji pieprasa atcelt no mēru amatiem nesen ievēlētos etniskos albāņus.

Pēc pirmdien notikušās Francijas atklātā čempionāta pirmās kārtas spēles Džokovičs uz televīzijas kameras uzrakstīja "Kosova ir Serbijas sirds. Pārtraukt vardarbību". Pēc tam pasaules ranga trešais numurs Serbijas medijiem teica, ka kā serbam viņam sāpot tas, kas notiek Kosovā.

"Mūsu cilvēki tiek izslēgti no pašvaldību dzīves. Šis ir mazākais, ko varu darīt. Kā publiskai personai, man ir pienākums izteikt atbalstu mūsu cilvēkiem un visai Serbijai. Nezinu, vai kāds mani sodīs, bet, ja jā, tad tik un tā darīšu tāpat. Esmu pret jebkāda veida karu vai konfliktiem," teica Džokovičs.

Francijas Tenisa federācija pirmdien paziņoja, ka nepieņems nekādus mērus šajā lietā, jo "Grand Slam" turnīru noteikumi neliedz sportistiem izteikt politiskus paziņojumus.

TFK prezidents Jetons Haderdžonajs sarunā ar ziņu aģentūru PA uzsvēra, ka tā neesot pirmā reize, kad Džokovičs provocē Kosovu.

"Viņš uzsvēra, ka viņam ir Kosovas izcelsme, jo viņa tēvs ir no Kosovas. Saprotu, ka viņam ir saikne ar šo reģionu, taču Kosova ir neatkarīga valsts, kas atzīta arī Starptautiskajā Tenisa federācijā (ITF), Eiropas Tenisa federācijā ("Tennis Europe") un starptautiskajā sabiedrībā," teica Haderdžonajs.

TFK prezidents arī atgādināja, ka aprīlī Belgradā notikušajā basketbola spēlē, kad līdzjutēji klieguši "Kosova ir Serbija", Džokovičs, lai gan nav kliedzis līdzi, taču ar žestiem paudis atbalstu. Haderdžonajs arī minēja, ka šāda Džokoviča rīcība var vēl vairāk saasināt situāciju.

TKF vērsīsies ITF, Tenisa profesionāļu asociācijā (ATP) un Francijas Tenisa federācijā.

Kosovas ziemeļos situācija saasinājās piektdien, kad policija pielietoja asaru gāzi pret serbiem, kas protestēja pret albāņu iecelšanu mēra amatos. Belgrada uz to reaģēja, izsludinot trauksmi armijā un nosūtot spēkus uz robežu.

Izmantotie resursi:
LETA

  -1 [+] [-]

, 2023-05-30 20:30, pirms 11 mēnešiem
Vārda brīvība ir tāds visai nosacīts jēdziens!

     [+] [-]

, 2023-05-31 08:39, pirms 11 mēnešiem
Absolūti nesalīdzināmas mērauklas
Džokovičš > Kosovas Tenisa Pederācija

     [+] [-]

, 2023-05-31 11:57, pirms 11 mēnešiem
Novakam kā vienmēr savs viedoklis, lieciet kaut 100 sodus un aizliegumus pēc tam 🤣

     [+] [-]

, 2023-06-01 23:48, pirms 11 mēnešiem
Putina dibena bučotājs.....
Vārda brīvībai ir robežas.... tāpat kā demokrātijai utt.,.
Tu nevari citā valstī noteikt, ko darīt un aicināt uz karu pārņemt citu neatkarīgu, demokrātisku valsti.
Pirms tam jau Džokovičs bija lielākais Putina fans.... nožēlojami, kad tādi cilvēki ir sportā