Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

FIFPro: "Klubiem galvenais ir bizness, bet futbols palicis otrajā vietā"

Agris Suveizda

FIFPro: "Klubiem galvenais ir bizness, bet futbols palicis otrajā vietā"
Veslijs Sneiders laukumā neatgriezīsies, kamēr nepiekritīs algas samazinājumam vai netiks pārdots
Foto: AFP/Scanpix

Spēlētāju apvienība FIFPro publicējusi paziņojumu, kurā nosodījusi futbola klubus par to uzvedību attiecībā pret spēlētājiem un viņu līgumiem. FIFPro vērsa uzmanību uz to, ka klubi izdara pārāk lielu spiedienu uz spēlētājiem, liekot viņiem pagarināt līgumus un neļaujot viņiem spēlēt, kamēr līgums nav parakstīts.

"FIFPro vēlas runāt ar FIFA, UEFA un Eiropas Komisiju par mēriem, lai regulētu klubu uzvedību. FIFPro signalizē, ka pieaug spēlētāju skaits, kas tiek pakļauti spiedienam, lai pagarinātu viņu līgumu. Klubiem futbols, šķiet, ir kļuvis vairāk par biznesu - futbols ir palicis otrajā vietā," teikts FIFPro paziņojumā. "Tas nav jauns fenomens. Klubi spiež spēlētājus, kuri tuvojas līguma beigām, parakstīt jaunu līgumu. Ja spēlētājs atsakās, tad klubs viņu atstāj uz rezervistu soliņa vai tribīnēs. Šis profesionālais futbolists vairs netiek pie iespējas spēlēt. Vienīgi, kad viņš ir parakstījis jaunu līgumu, viņš var atsākt spēlēt."

"Šobrīd divi viskliedzošākie piemēti ir Veslijs Sneiders ("Inter", Itālija) un Fernando Jorente ("Athletic", Spānija). Sneideram ir līgums līdz 2015.gada vidum. "Inter" Nīderlandes izlases spēlētājam pieprasīja pagarināt līgumu līdz 2016.gadam, bet par tādu pašu līguma summu. Citiem vārdiiem, strādāt gadu ilgāk, nesaņemot par to algu. Sneiders atteicās, un kopš tā laika treneris Andrea Stramačoni pussargu ir atstājis ārpus sastāva. Jorentem ir līgums līdz 2013.gada vidum. Pagājušajā vasarā Spānijas izlases spēlētājs atteicās parakstīt jaunu līgumu. Kopš tā laika treneris Marselo Bjelsa uzbrucēju ir atstājis uz soliņa. Viņš laukumā devies tikai uz maiņu."

"Vēl pagājušajā vasarā Jorente bija Spānijas izlases sastāvā Eiropas čempionātā, kamēr viņš bija arī viens no "Athletic", kas maijā sasniedza Eiropas līgas finālu, līderiem. Sneiders un Jorente nav vienīgie spēlētāji. Agrāk šāda prakse bija izņēmums. Diemžēl tagad redzam klubus no visām Eiropas valstīm, kas pielieto šādus mērus. Ir pienācis skandināt brīdinājuma zvanus," teica FIFPro ģenerālsekretārs Teo van Segelens. "Klubi saka, ka spēlētājiem ir jārespektē viņu līgumi, bet kāpēc tas netiek ievērots abos virzienos? Nav tā, ka Sneiders pielika pistoli pie kluba vadības galvas un piespieda viņus iesniegt to līgumu. Klubs, pilnībā apzinoties, to viņam piedāvāja."

Izmantotie resursi:
Football Italia - Serie A news, fixtures,...

  +2 [+] [-]

, 2012-11-29 13:17, pirms 12 gadiem
To pašu darīja arī Kijevas Dinamo ar Verpakovski. Baigais jaunums!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-11-29 14:59, pirms 12 gadiem
No vienas puses, klubus var saprast, jo ir ieguldītas lielas naudas par spēlētāja iegādi. No otras puses - lai to visu atpelnītu, viņiem ir būtiski vai nu noturēt spēlētāju, vai arī spēt viņu pārdot par kaut cik adekvātu summu, lai kaut cik atpelnītu ieguldījumus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja