Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Veids saņem naudas sodu par pārāk agresīvu uzvaras žestu

Rolands Eliņš

Veids saņem naudas sodu par pārāk agresīvu uzvaras žestu
Dveins Veids atzīmē "Bulls" uzvaru izkārtojušo tālmetienu
Foto: AFP/Scanpix

NBA kluba Čikāgas „Bulls” jaunpienācējs un viena no līgas pazīstamākajām zvaigznēm Dveins Veids būs spiests samaksāt 25 tūkstošus ASV dolāru lielu naudas sodu par savā „Bulls” debijas spēlē parādīto rīkles pārgriešanas žestu.

„Vēlos atvainoties saviem jaunākajiem līdzjutējiem par manu žestu iepriekšējās spēles izskaņā. Mani bija pārņēmušas emocijas savā pirmajā spēlē dzimtās pilsētas komandas sastāvā,” ar ierakstu sociālajā tīklā „Twitter” publiski atvainojās Dveins Veids.

Ilggadējais „Heat” aizsargs Veids vakar aizvadīja savu pirmo spēli Čikāgas „Bulls” rindās un bija viens no galvenajiem iemesliem tās uzvarai pār „Celtics”. Veids pēdējā minūtē realizēja tālmetienu, kas sniedza Čikāgai izšķirošo vadību, un Veids prieku par paveikto atzīmēja ar plaukstas pārvilkšanu pāri savai rīklei.

Lai arī Veids atvainojās, NBA vadība šādus gadījumus reti kad atstāj nesodītus, kaut vai ar simboliskiem sodiem. Šoreiz Veidam piespriests 25 tūkstošu dolāru liels naudas sods.

Veids pēc soda saņemšanas un atvainošanās pēc „Bulls” treniņa ar medijiem nerunāja. Viņa agresīvajam žestam turklāt pievērsta papildus uzmanība paša Veida dēļ – viņš visas vasaras garumā kopš pievienošanās „Bulls” bija vairākkārt uzsvēris nepieciešamību mazināt vardarbību un noziedzības līmeni Čikāgā, un skaidrs, ka uzvaras simbolizēšana ar rīkles pārgriešanu īsti precīzi neatbilst Veida iepriekš paustajai nostājai.

Izmantotie resursi:
Dwyane Wade of Chicago Bulls apologizes for...

  +1 [+] [-]

, 2016-10-29 13:41, pirms 7 gadiem
Nacionāla Basketbola Līga . Autor izlabo lūdzu!

     [+] [-]

, 2016-10-29 14:03, pirms 7 gadiem
Būs no Znaroka iemācījies!

     [+] [-]

, 2016-10-29 18:51, pirms 7 gadiem
weekedHeffonn rakstīja: Nacionāla Basketbola Līga . Autor izlabo lūdzu!
Kāda līga tev vēl?asociācija.

     [+] [-]

, 2016-10-29 21:21, pirms 7 gadiem
Mani bija pārņēmušas emocijas savā pirmajā spēlē dzimtās pilsētas komandas sastāvā.

Nu kā var tādu atmasku pateikt. Viņš, ja gribētu, tad to pašu arī būtu parādījis iekš MIA. Vairāk sakars droš ar konkrēto epizodi nevis ar to, kur spēlē