Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Valmiera Glass/ViA" sāk sezonu ar uzvaru pār robežpilsētas komandu

Emils Ozerinskis

"Valmiera Glass/ViA" sāk sezonu ar uzvaru pār robežpilsētas komandu
Klāvs Dubults. Foto: Edgars Vaivads

"Olybet" Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā ar uzvaru izdevās debitēt "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskolas" basketbolistiem, kuri ar rezultātu 88:84 pieveica "Valga - Valka/Maks&Moorits". Valmieriešu rindās ar 20 punktiem izcēlās Jānis Kaufmanis, bet par punktu mazāk Edmundam Elksnim.

Starta piecinieki
Valmiera: Elksnis, Kaufmanis, Ermansons, Engers, Ziediņš
Valga: Kaldre, Kings, Miglinieks, Eihfuss, Montgomerijs

Maču ar ātro uzbrukumu pēc uzvarēta iemetiena sāka valmierieši, taču Edmunds Elksnis tika apturēts ar notiekumu pārkāpumu, bet "Valmiera Glass/ViA" saspēles vadītājam sezonas pirmos divus soda metienus realizēt neizdevās. Mača rezultātu atklāja "Valgas/Valkas" centrs Karls Montgomerijs, bet mājinieku komanda atbildēja ar Reiņa Ermansona diviem precīziem soda metieniem. Pirmās ceturtdaļas vidū Valters Liepiņš iesaistījās spēlē no rezervistu soliņa un ar savu pirmo pieskārienu bumbai raidīja grozā trejaci, panākot mājiniekiem labvēlīgo 9:6. Pirmās ceturtdaļas otrajā pusē par sevi atgādināja Jānis Kaufmanis, gūstot septiņus punktus kārtas, kas Armandam Misum lika pieprasīt minūtes pārtraukumu, rezultāts 16:8 par labu valmieriešiem. Pirmā puslaika pēdējās minūtēs, laukumā nākot spēlētājiem no rezervistu soliņa, "Valmiera Glass/ViA" sastāvā kopā ar Kaufmani laukumā atradās četri šādā līmenī debitējoši basketbolisti. Debitantiem izpaudās mandrāža, vairākus uzbrukumus valmieriešiem noslēdzot ar kļūdām, taču līdz pirmo desmit minūšu izskaņai "Valmiera Glass/ViA" saglabāja piecu punktu pārsvaru - 21:16.

Pēc samocīta uzbrukuma otrās ceturtdaļas ievadā, valmieriešiem punktus ar precīzu pēdējo sekunžu metienu deva Oto Grīnbergs, bet viesu komanda atbildēja ar ātru pāreju uzbrukumā un Kristapa Miglinieka diviem punktiem pēc pustālā metiena. Migliniekam gan pēc neilga laika nācās atstāt laukumu, jo "Valgas/Valkas" komandas spēlētājs cīņā par mirušu bumbu iedzīvojās muguras traumā. "Valmiera Glass/ViA"sastāvā pamanāms bija centra spēlētājs Klāvs Dubults, kurš vairākkārt ar aktīvu cīņu zem groziem deva savai komandai otrās uzbrukuma iespējas un izcēlās arī ar vairākiem sekmīgiem uzbrukumiem. Ceturtdaļas ceturtajā minūtē viesu komandas līdzjutējus ar bumbas triecienu grozā augstā lēcienā iepriecināja Guntis Sīpoliņš. "Valgai/Valkai" lielākie panākumi uzbrukumā nāca izmantojot pārspēku spēlētāju masā, kas ļāva viesu komandas garajiem spēlētājiem iespiest pretiniekus groza apakšā. Savukārt Roberta Zeiles komandai punkti nāca ar ātru saspēli un brīvu trīs punktu metienu atrašanu. Rezultāts otrās ceturtdaļas vidū bija 33:27 par labu mājiniekiem. Pirms pirmā puslaika beigām savu uzbrukuma arsenālu parādīja Dešouns Kings, caurgājienā gūstot divus punktus ar sodu un pēcāk realizējot arī trīs punktu metienu. Tas uz īsu brīdi vadībā ļāva izvirzīties viesiem, bet Kaufmanis ar trīs punktu metienu pirms došanās pārtraukumā panāca līdzsvaru uz rezultāta tablo - 43:43.

Otrā puslaika ievadā abu komandu spēlētāji iesaistījās sacīkstē par augstākā lēciena īpašnieku. Vispirms groza konstrukciju ar bumbas triecienu no augšas satricināja Kings, bet pretējā grozā ar abām rokām bumbu trieca Māris ZIediņš. Pēc divām ar pusi nospēlētām minūtēm trīs punktu metienu realizēja Ermansons, sasniedzot valmieriešiem vadību 50:49. Šūpoles turpinājās līdz ceturtdaļas vidum, kad Jāņa Engera trejacis ļāva izrāvienu uzsākt mājinieku komandai piecu punktu izrāvienu. "Valgas/Valkas" rindās gandrīz ekskluzīvi grozam uzbruka tikai amerikānis Kings, sadeldējot rezultāta starpību līdz līdz minimumam. Pirms trešās ceturtdaļas beigu signāla drosmīgi caurgājienā devās Dubults, kurš līdz ar beigu signālu guva divus punktus un panāca rezultātu 67:63.

Noslēdzošo ceturtdaļu ar precīzu trejaci ievadīja valmieriešu rindas no Ventspils sporta skolas papildinājušais Kristofers Šepte, bet vēl uzbrukumu vēlāk trejaci grozā raidīja arī Liepiņš. Tādēļ Armands Misus pie astoņu punktu deficīta pieprasīja pārtraukumu jau pēc nospēlētas minūtes noslēdzošajā spēles daļā."Valga/Valka" pēc sapulces centās savu spēli virzīt uz groza apakšu, kur komandai izdevās izmantot auguma pārspēku un drīz vien arī pārņemt mača vadību. Noslēdzošajai ceturtdaļai sasniedzot viduspunktu rezultāts bija 76:75 par labu "Valgai/Valkai". Trīs minūtes līdz pamatlaika beigām Kaufmanis ar garāmgājienu uz piekto personīgo piezīmi izprovocēja pretinieku līderi Kingu. Pirms pēdējām divām ar pusi minūtēm rezultāts bija neizšķirts 80:80.

Ar sagatavotu auta izspēli divu punktu vadību viesiem ieguva Sīpoliņš, bet Elksnis atbildēja ar precīzu trejaci uzbrukuma laika pēdējās sekundēs. Sākoties pēdējai minūtei viena punkta vadība bija mājiniekiem. Iespēja izraut pārsvaru par labu viesiem bija Tomam Kaldrem, bet viņa trejacis bija nesekmīgs un atlēkušo bumbu sagrāba Dubults. 14 sekundes līdz spēles beigām Kaufmanis trāpija vienu no diviem soda metieniem, dubultojot valmieriešu vadību. Mača izskaņā "Valmiera Glass/ViA" basketbolistiem bija laba piezīmju situācija lai izpildītu taktiskos pārkāpumus. Taču šo priekšrocību izmantot nebija nepieciešams, jo viesu komandas kļūda atdāvināja bumbu Roberta Zeiles trenētajai komandai. Kaufmanis spēles izskaņā realizēja vairākus soda metienus un nodrošināja "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskolai" uzvaru debijas spēlē ar rezultātu 88:84.

"Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" - "Valga - Valka/Maks&Moorits" 88:84 (21:16, 22:27, 24:20, 21:21)
Valmiera: Kaufmanis 20, Elksnis 19, Dubults 9 (9 atl.b.), Engers 8, Grīnbergs 8, Liepiņš 8, Ziediņš 6 (10 atl.b.), Ermansons 5, Šepte 3, Ivanovs 1, Kohanovs 1.
Valga: Kings 21, Sīpoliņš 18, Eihfuss 16, Montgomerijs 10, Hallers 8, Miglinieks 7, Kaldre 2, Endzels 2, Jurtoms, Pētersons.

"Olybet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgas septembra kalendārs

DatumsLaiksSpēleRezultāts
28.09.19:00Kalev/Cramo - Ventspils97:85
29.09.14:00Jēkabpils - Kalev/TLU54:88
17:00Ogre - Parnu Sadam99:74
17:00Tartu Ulikool - Jūrmala79:59
17:00VEF Rīga - Avis Rapla102:68
17:00TalTech - Ventspils78:92
19:00Valmiera Glass/ViA - Valga/Valka88:84
30.09.16:00TalTech - Liepāja
17:00VEF Rīga - Kalev/TLU
19:30Jēkabpils - Avis Rapla

     [+] [-]

, 2018-09-29 21:20, pirms 6 gadiem
Vidzemes derbijs,tikai Valkas sastāvs liek aizdomāties-leģi vairāk kā latvieši!

     [+] [-]

, 2018-09-29 21:39, pirms 6 gadiem
Malači! Pieredze bija izšķirošā, taču ļoti patīkami pārsteidza Klāvs Dubults - prātīgs un agresīvs reizē. Katrs puika savu darbu laukumā paveica, praktiski neviens no ansambļa ārā nekrita, un tas ir galvenais. Interprojekts noteikti spēcīgāks par pērno, tāpēc uzvara jo vērtīgāka. Paldies!

     [+] [-]

, 2018-09-30 14:57, pirms 6 gadiem
otava rakstīja: Vidzemes derbijs,tikai Valkas sastāvs liek aizdomāties-leģi vairāk kā latvieši!
Pirmkārt, tā ir Valka/Valga+leģionāri, tātad aptuveni 1/3 daļa varētu būt letiņi...

     [+] [-]

, 2018-09-30 15:15, pirms 6 gadiem
Spēlē trīs letiņi - Sīpoliņš, Miglinieks un Endzels. Vislabākais ir Sīpoliņš.