Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Bautista Aguts neizservē maču, ļaujot Džokovičam šogad palikt neuzvarētam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Bautista Aguts neizservē maču, ļaujot Džokovičam šogad palikt neuzvarētam
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix

ATP ranga līderis un 2018. gada Sinsinati "Masters 1000" turnīra uzvarētājs Novaks Džokovičs piektdienas vakarā pusfinālā Ņujorkā ar 4:6, 6:4, 7:6(0) pieveica sev neparocīgo spāni Roberto Bautistu Agutu (ATP 12.), turpinot bezzaudējumu sēriju 2020. gadā. Abi tenisisti izšķirošajā setā nemācēja izservēt maču, kas ilga trīs stundas.

1. dominēja Roberto Bautista Aguts, kurš sekmīgi izmantoja diagonālo sitienu taktiku un Novaka Džokoviča nevēlēšanos ielaisties garajās izspēlēs. Nepacietīgais serbs sakrāja 15 nepiespiestās kļūdas, ciešot loģisku sakāvi. Bautistam Agutam vajadzēja divus breikus, lai nodrošinātu uzvaru, jo pirmajā reizē viņš pārsvaru zaudēja uzreiz pēc tā iegūšanas.

Spānis 2. setā negatīvi reaģēja uz divām pauzēm, pēc abām zaudējot savas serves geimā. Pirmoreiz tas notika pēc trešā geima, kad Džokovičam bija medicīnas pārtraukums sāpošā kakla masāžas dēļ. Roberto vēlāk atspēlējās no 1:4, bet pie 4:5 nenosargāja servi, kas nozīmēja seta beigas. Pirms tam bija pārtraukums, jo gaidāma, bet vēl neatnākuša lietus dēļ tika aizvērts jumts.

3. setā abi tenisisti nenosargāja breiku un neizservēja maču, turklāt Bautistam Agutam breika pārsvars bija divreiz. Viņš seta ievadā izmantoja Džokoviča problēmas ar pirmās serves precizitāti un tika priekšā ar 2:1. Džokovičs uzvarēja nākamajos četros geimos pēc kārtas, bet ar to pavērsieni vēl nebija galā.

Džokovičs pie 5:3 neizservēja maču, sasteigtā geimā paliekot "sausā", kad pieļāva četras nepiespiestās kļūdas – dubultkļūda, viens sitiens tīklā un divi autā. Džokovičs zaudēja arī nākamajā servēšanas reizē, kad breikbumbas izspēlē pēc labas pirmās serves izgājienā pie tīkla kļūdījās ar vienkāršu "forehand" sitienu.

Tūlīt maču izservēt neprata arī Bautista Aguts, kuram pie 6:5 bija iespēja gūt tādu uzvaru, kuru izcīnījuši tikai divi tenisisti, taču spānim notrīcēja roka. Džokovičs dabūja breikbumbu, Bautista Aguts pārcentās ar "forehand" uzbrukumu (auts). Abi tenisisti taibreiku sasniedza ar iegūtiem 103 punktiem, bet taibreikā punktus guva tikai pasaules pirmais numurs.

Džokovičs savstarpējo maču bilanci uzlaboja līdz 9-3, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju uz cietā seguma. Bautista Aguts viņu pieveica 2016. gadā Šanhajā (6:4, 6:4) un divreiz 2019. gadā - ar 3:6, 7:6(4), 6:4 Dohā un ar 1:6, 7:5, 6:3 Maiami.

Džokoviču uz viņa ērtākā seguma vairāk par trim reizēm pēc kārtas pieveikuši tikai Endijs Rodiks un Žo-Vilfrīds Congā, kuriem bijušas četru uzvaru sērijas.

Džokovičs ar izglābšanos no zaudējuma šīs sezonas bilanci uzlaboja līdz 22-0, tiekot līdz finālam pret Milošu Raoniču (ATP 30.). Viņš vieglākā pirmajā pusfinālā ar 7:6(5), 6:3 apspēlēja Stefanosu Cicipasu (ATP 6.), kuru šogad uzvarēja arī "Australian Open" – 3. kārtā ar 7:5, 6:4, 7:6(2).

     [+] [-]

, 2020-08-29 15:10, pirms 4 gadiem
Par Noles uzvaru finālā un Zelta Masters dupletu.